Založ si blog

Rozpočet schválený, Vlhová vyhrala, politika má dva týždne prázdniny

Slovensko malo včera celkom šťastný deň. Vedeniu NRSR sa včera podarilo vyriešiť parlamentnú deštrukciu matovičkárskej opozície. . Vládna koalícia v plnej zostave schválila štátny rozpočet na 2024. Zabezpečila tým Slovákom nerušené užívanie sociálnych istôt a aspoň minimálnu ekonomickú stabilitu v prvých dňoch nového roka.

Vo francúzskom zimnom stredisku Courchevel v nočnom slalome triumfovala Petra Vlhová. Pretekárku z USA porazila s pomerne veľkým náskokom. Škoda, že tento jej triumf nemal u nás dostatočnú mediálnu odozvu.

Tieto dve dominantné udalosti padli bohužiaľ do akéhosi informačného tieňa. Zatienila ich udalosť v susednom štáte. Smutná, to bezpochyby. Otázkou je, či mala v slovenských médiách dostať enormnú, priam nevídanú publicitu. Všetky tri spravodajské televízie vysielali dokonca aj dnes živé prenosy z tej istej udalosti-tlačovky akéhosi českého policajného dôstojníka. Stačilo prepnúť na české televízie a zistili by ste, že záujem slovenských novinárov o udalosť v Prahe bol azda ešte väčší, než záujem ich českých kolegov. Odkiaľ je takáto fascinácia smrťou ? – Nota bene v čase, keď napr. v Palestíne vraždia Izraelčania svoje obete v desaťnásobne väčších denných počtoch než to bolo v Prahe.

Nech je akokoľvek, včerajšok bol pre Slovensko úspešný. Zavŕšil turbulentné obdobie, keď od 30.septembra nebol azda ani jeden deň bez nejakej spoločenskej alebo politickej „drámy“. Teraz sa asi atmosféra na dva a pol týždňa upokojí. Ľudia sa sústredia sa miesto politiky a celospoločenských drám stiahnu do rodín, k manželom, deťom, rodičom, k svojim najbližším. A možno, čo by bolo osobitne užitočné, aj ku sebe samým.

Pár dní pokoja Slovensko potrebuje ako soľ.. Dúfajme, že si to užije, že prežijeme Vianoce také, aké si každý z nás želá. Nuž a potom, – v januári 2024 zase do toho a naplno. Ako sa na Slovákov patrí.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848932x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie