Založ si blog

Demonštrácie ? Aké ?Opozícia puká od nafukovania – Ficovci si to ani nevšimli

Včera sa zase 10-15 tisíc porazencov zišlo na nám. SNP, aby si uvoľnilo svoju frustráciu z nedávnej volebnej porážky. Prišlo pár tisíc stratených existencií, čo sa nehanbia schvaľovať praktiky lipšicovsko-matovičovských vrahov, mučiteľov, zločincov. Schvaľovači zločinov Matoviča a Lipšica majú de facto na svojich rukách krv a utrpenie desiatok nezákonne väznených, mučených a dehonestovaných ľudí, ktorých jediným „zločinom“ bolo, že mali iné politické zmýšľanie ako Matovič, Lipšic či Hamran.

V Bratislave sa na „plese upírov“ zúčastnili zhruba 2-4% občanov. Vo vidieckych mestách a mestečkách ešte oveľa menej. 4%-ná menšina sa teda pred Vianocami dosýta vykričala, vyhulákala. Bez rozdrapovania sa typu „Dosť bolo Fica“ by jej asi nechutila ryba, oplátky a ostatné symboly kresťanských sviatkov pokoja a mieru.

Doprajme našej morálne poklesnutej menšine trochu predvianočného adrenalínu. Azda sa tým konečne uvoľní, zbaví nočných mor a obnoví si kontrolu nad svojimi najtemnejšími pudmi. Ak ale nie, – nič sa nedeje. Aj v januári sa dajú zorganizovať čarodejnícke sabathy. Príde obdobie maškarných plesov, fašiangových sprievodov rozmanitých strašidiel. Fanúšikovia Matoviča, Pročka, Hlinu, Šimečku, Cigánikovej a Kolíkovej dostanú ďalšiu príležitosť nafukovať svoju občiansku dôležitosť a môžu pokračovať v protivládnom šaškovaní až do jari.

A čo Ficovci, čo zákonná a demokratická vláda SR ? Veľa si z pouličných radovánok opozície nerobí. Dožičí opozičným lúzerom pár chvíľok na zábavu. Súčasťou demokracie je nielen vláda väčšiny ale aj zhovievavosť a veľkorysosť voči menšinám, Aj keď tu ide o trochu netradičné menšiny. Aj keď tu ide o sympatizantov čurilovských a lipšicovských zločincov. Manifestačné schvaľovanie trestnej činnosti je síce na hrane zákonnosti, ale vláda to prežije. Ficovci sú trénovaní, – oni nejakú tú demonštráciu na SNP prežijú. Ficovej vláde neprekáža rev frustrovancov, Ficovej vláde neprekáža dokonca ani hrubá neslušnosť zo strany novinárov-keď novej vláde nedopriali ani len povestných 100 dní mieru a začali boj proti vláde už hneď v októbri, len čo sa vláda ujala svojej moci.

Miesto 100 dní mieru dostali Ficovci od novinárov, médií, opozičných politikov, šimečkovcov-matovičovcov a iných chrapúňov STO DNÍ zákerných útokov v NRSR či v Bruseli, 100 dní osočovania, 100 dní každodenného mediálneho očierňovania a opľúvania…Ficovcom to nevadí. Sú príliš skúsení aby s tým nerátali.

Čo na toto všetko hovoria normálni slovenskí občania ? Nuž v prvom rade svojou masovou neúčasťou na opozičnej maškaráde de facto vyslovili Ficovej vláde dôveru. Áno, mnohí čakali od Ficovej vlády aj iné kroky: jedna časť /naklonená skôr pellegriniovskej zmierlivosti/ čakala pokojnejší štart. Druhá časť, – najmä voliči mimoparlamentnej Uhríkovej Republiky a Kotlebovej LSNS – naopak očakávala ešte razantnejšie kroky -či už voči domácim zločincom typu Matoviča, Hamrana a Lipšica, -ale najmä voči Bruselu. Mimoparlamentná národniarska názorová skupina, predstavujúca 6-10% slovenských voličov /Republika+LSNS+ ďalšie národniarske skupiny/ je nespokojná s tým, ako zmierlivo sa Fico a spol. snažia vystupovať voči EU, voči NATO. Títo mimoparlamentní národniari nie sú spokojní s tým, že Fico a spol. v Bruseli nepoužili právo veta pri hlasovaní o pomoci Ukrajine, pri hlasovaní o protiruských sankciách a najmä pri hlasovaní o začiatku prístupových rokovaní EU s Ukrajinou.

-Podľa posledného prieskumu verejnej mienky je s Ficovou vládou spokojných 40% a nespokojných 47% voličov. Pri interpretácii tohto údaju treba pripomenúť, že v demokratickej Európe neexistuje krajina, v ktorej by bola s vládou spokojná väčšina respondentov. Nota bene ak ide o vládu, ktorá nemá v médiách žiadnu podporu a novinári na ňu od rána do večera iba kydajú….

Pri interpretácii údajov o spokojnosti s vládou však treba zohľadniť aj to, že ak by sme oných 6-10% národných radikálov pánov Uhríka a Kotlebu pripočítali k umiernenejším Ficovcom, Pellegriniovcom, Dankovcom, dostaneme číslo 46-50% a rady nespokojencov s vládou v súlade s tým poklesnú na 37-41%. Tieto čísla už zhruba zodpovedajú výsledkom merania politických preferencií politických strán a blížia sa slovenskej politickej realite.

Suma sumárum, Ficovej vláde sa napriek istým korekciám darí postupovať vpred. Krok za krokom dosahuje ciele, ktoré si v úvode vládnutia predsavzala. Vláda získala dôveru, schválila si PVV, odobrila 13-te dôchodky, rodičovský dôchodok, pomoc ľuďom pri raste hypotekárnych úverov, zastabilizovala ceny energií, schválila konsolidačné opatrenia, de facto odsúhlasila aj kompetenčný zákon, otvorila parlamentnú /zatiaľ neformálnu a skutočne širokú/ i verejnú diskusiu k reforme trestného práva a právnych inštitúcií a oddneška začala rozpravu k štátnemu rozpočtu. Vláda za krátky čas urobila nesmierne veľa roboty. A pracuje ďalej.

Nečudo, že opozícia skučí od závisti. Nečudo, že sa zúrivo mece ako had, keď mu ktosi stúpi na chvost, breše sťa besný pes v médiách či na námestiach. Vzhľadom na jej morálne a kvalifikačné predpoklady dokonca nečudo, že sa uchyľuje k nepriateľským krokom voči vláde nielen doma ale aj v zahraničí.

-Nech. Opozícia síce breše, ale vládna karavána pokračuje ďalej.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848602x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie