Založ si blog

Ta3 čaruje. Ale nešikovne.

Skúste si zapnúť „spravodajskú“ televíziu ta3 a sledujte tam textové flešky. S obsahom niektorých informácií ta3 priam čaruje. Jasné údaje agentúry Sanep, ktorá sa venuje prieskumom verejnej mienky sú tam podané tak, že sa v nich v lepšom prípade ani besná sviňa nevyzná. V horšom prípade tak, že ich divák vníma „nechtiac“ opačne, než prieskumné údaje ukazujú.

Pri rýchlom sledovaní sa zdá, že s prácou súčasnej vlády je spokojná sotva štvrtina občanov. Rovnako tak by povrchný pohľad na postoje ľudí ku zrušeniu špeciálnej prokuratúry nasvedčoval. že so zrušením takejto prokuratúry súhlasí iba niečo vyše 23% občanov. – Skutočnosť je ale úplne iná…

  • S doterajšou prácou novej vládnej koalície je veľmi spokojných alebo skôr spokojných 53, 3% občanov; naopak veľmi nespokojných alebo skôr nespokojných je 38,5% občanov.
  • So zrušením špeciálnej prokuratúry veľmi súhlasí alebo skôr súhlasí 52,1% občanov; veľmi nesúhlasí alebo skôr nesúhlasí 40,3% občanov.

Výsledky Sanepu dávajú súčasnej vláde potvrdenku o jasnej podpore občanov Slovenskej republiky ako pre kroky vlády v trestnoprávnej oblasti tak pre prácu vlády ako takej. Toto je empiricky potvrdený fakt. A žiadne zahmlievanie zo strany médií ako je televízia ta3 na tom nič, ale vôbec nezmení.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2842887x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie