Založ si blog

SR sa so Zelenským kamarátiť nepotrebuje. Zelenskij so SR však áno.

Reakcie Šimečku a spol. na vecné a realistické výroky premiéra R.Fica na adresu Ukrajiny sú vrcholom politickej hystérie. No nie iba hystérie ale aj politickej tuposti, nevzdelanosti a neskúsenosti. Vrcholom ich hlúposti sú odporúčania Ukrajincom, aby ich predseda vlády Šmigal stretnutie s Ficom na protest voči jeho „urážkam“ zrušil. Hlúposť non plus ultra.

Súčasná situácia je jasná: Slovensko a jeho vláda Zelenského Ukrajinu nepotrebuje. Naopak. Ukrajina so Zelenským na čele, Ukrajina ovládaná banderovcami je pre Slovensko v mnohých smeroch /poľnohospodárstvo, doprava, pašeráctvo, kriminalita…/ hrozbou, nie šancou na hospodársky rozvoj. Naopak, Ukrajina v hospodárskom krachu, bez peňazí, bez zbraní, bez munície potrebuje Slovensko. Slovensko Ukrajinu nepotrebuje, Ukrajina Slovensko však áno. Priam osudovo.

-Nech by sa v takejto situácii Ukrajina oprobovala zrušiť stretnutie predsedov vlády. Slovensku by tak len dobre urobili. R.Ficovi by dali do rúk argument, prečo bude môcť následne v Bruseli ďalšiu finančnú, hospodársku a vojenskú pomoc blokovať. Bude to ďalší z dôvodov, aby SR nesúhlasila so vstupom Ukrajiny do EU a prečo bude môcť R.Fico požiadavku Ukrajiny vstúpiť do NATO tvrdo blokovať.

Ukrajinský veľvyslanec reagoval na rozumné slová R.Fica demagógiou, že vraj keby nebolo ukrajinského boja s Rusmi, budeme sa musieť báť, aby nám Rusi nevzali Košice či Prešov. Pán veľvyslanec, takéto táraniny si nechajte pre domáce publikum. My tu na Slovensku poznáme ukrajinskú ideológiu. Vieme, čo chcú de facto vládni banderovci. Vieme, že chcú postupne získať všetky územia, kde žijú Rusíni alebo ich potomkovia, dokonca aj Gorali a ich potomkovia. Vieme, že nie Rusi chcú Poprad ale o Piprade ako o ukrajinskom mieste snívajú ukrajinskí banderovci. Vieme, že banderovci snívajú o Horehroní, nielen Nízkych Tatrách ale aj o Severnom Gemeri, Above a Malohonte.

Takže, -páni Ukrajinci, poznáme vás a vaše čierne banderovské myšlienky príliš dobre. Veľmi nevyskakujte. Ak chcete s nami dobre vychádzať, vráťte sa k realizmu, k mierovej spolupráci, ku družbe s Ruskom, Bieloruskom, Srbskom…a áno, aj so Slovenskom.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836290x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie