Založ si blog

Matovič a Sulík sú „hlupáci“, čo nevedia ani len do 100 narátať

Súčasná vláda SR pod vedením R.Fica dostala v NRSR dôveru 21.novembra 2023. Odvtedy Ficova vláda začala oficiálne vládnuť. Rátajme spolu, koľko dní odvtedy uplynulo: v novembri 9 dní, v decembri 31 dní, v januári 31 dní . Spolu je to 71 dní. Slovom: sedemdesiatjeden dní. Žiadnych 100 dní, ako narátali počtári päťkári Matovič a Sulík.

Prečo sa Matovič a Sulík dopustili takejto mimoriadne hlúpej počtárskej chyby ? Je to jednoduché. Matovič a Sulík sú na Ficovu vládu takí nadržaní, že im „to“ predčasne vystreklo. Ejaculatio praecox. Matovič a Sulík sa dnes zase chystajú na pouličný cirkus a tak hľadali inšpiráciu na nové cirkusové číslo. V činnosti vlády nič nenašli, – no tak si aspoň dačo jednoducho vymysleli. Aj za cenu sprostej aritmetickej chyby. Aj pri riziku, že im tie ich počty niekto skontroluje a pristihne ich pri klamstve. Matovič a Sulík však toto riziko nepovažujú za veľké. Medzi ich demonštrantmi sú v prevažnej miere polovzdelaní nepríliš mysliaci ľudkovia-tí /nielen/ rátať príliš nevedia. A keby aj vedeli, buď sú leniví to robiť alebo sú tak zaslepení proti-vládnou nenávisťou, že Matovičovi a Sulíkovi s vďačnosťou zožerú „na prvú“ každý bulšit.

Skutočných 100 dní plnohodnotného vládnutia uplynie Ficovej vláde v posledný februárový deň. Tradičná symbolika prvých 100 dní je však v prípade vzťahov slovenskej vlády ku opozícii a médiám úplne nepodstatná. Ficova vláda programovo od opozície a médií nedostala nielenže 100 dní neútočenia a tolerancie, -ona nedostala ani len jeden takýto deň. Opozícia a médiá do Ficovej vlády celých 71 dní non stop 24 x 7 útočia. Hejtujú, pľujú, urážajú, klamú, dezinformujú, intrigujú a žalujú v zahraničí, organizujú pouličný a parlamentný cirkus. 100 dní neútočenia na novú vládu, to je v podaní súčasnej opozície a ich médií bohapusté chrapúnstvo. To je hnus.

Po 71 resp. po skutočných 100 dňoch od získania dôvery pre novú Ficovu vládu by sa teraz v SR malo čosi zmeniť. Čo sa zmení ? Začne kritika, začne tvrdá konfrontácia opozície s vládou, začnú ostré kampane médií proti Ficovi a spol. ? No hej, ale ako, keď tie protivládne mediálne kampane, keď ostrie opozičnej kritiky už bolo dávno dosiahnuté ? Čo bude teraz nasledovať ? Pouličné výtržnosti, bitky, atentáty na členov vládnej koalície, ozbrojený protivládny prevrat ? Čo to bude ?

Nechám sa prekvapiť. Potichu snívam, že sa do slovenskej politiky a do slovenských médií vráti konštruktívnosť, normalita, tolerancia a pokoj. Áno, som taký hlupák, že o tom snívam. Snívať treba. Bez snov sa nedá žiť. No bohužiaľ, pohľad na ulicu, na obrazovku či slová z rádia ma veľmi rýchlo vrátia na zem, – do tvrdej slovenskej reality.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2847626x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie