Založ si blog

„Škaredky“ Kolíková z SaS a Jaurová a Plaváková z PS podali návrh na odvolanie „vzhľadnej“ Šimkovičovej

Nejde mi tu o žiaden body shaming, ani o žiadne osobné útoky. Upozorňujem jednoducho na fakt, že Jaurová nepatrí v slovenskom parlamente medzi pekné ženy. Spolu s kolegyňou Plavákovou a Kolíkovou z SaS je súčasťou etalónu ženskej parlamentnej škaredosti. Nie je preto asi náhoda, že práve Jaurová, Plaváková a Kolíková stoja na čele zástupu, ktorý sa snaží zlikvidovať národne orientovanú a navyše „peknú ženu“ – ministerku kultúry SR.

Nepochybujem, že za odvolávaním Šimkovičovej je hnev LGBTI aktivistov zo straty štátnych dotácií na činnosť svojich čudných aktivít. Nepochybujem ani o tom, že za odvolávaním je strach pseudoumeleckých klanov a mafií, čo ovládali fondy na podporu umenia a teraz sa boja, že ich Šimkovičová o zdroje nekorektných prijmov pripraví. Nepochybujem o tom, že za odvolávaním Šimkovičovej je pomstychtivosť pravicovo-liberálnych a progresivistických lúzerov, čo prehrali voľby a teraz sa snažia robiť ľavicovo-národnej koalícii zle. Šimkovičová prišla na rad v ich obnovenom nenávistnom remišovskom pexese. Šutaj-Eštok, Blaha, Danko…a teraz Šimkovičová. Onedlho potom zase niekto iný. Hlavne, že to bude niekto vládno-koaličný.

Motívov na odvolávanie Šimkovičovej majú opozičníci habadej. No napriek tomu si myslím, že v pozadí za ich zdanlivou racionalitou je jeden hlbinnopsychologický až archetypálny dôvod. A tým je zjav pani Šimkovičovej. Lepšie povedané je ním priam priepastný rozdiel v ženskosti zjavu medzi Šimkovičovou a takou povedzme Plavákovou. /A ďalšími a ďalšími nešťastnicami, čo im matka príroda toho príliš nedala do vienka/.

Zjav je dôležitý pre mužov. V prípade mužov-politikov dokonca veľmi dôležitý. Oproti dôležitosti zjavu žien-političiek je to však šuviks. Politikov mužov vnímame prevažne neverbálne /tak ako všetkých smrteľníkov/. Pre ženy – političky je však neverbálne vnímanie osudovo rozhodujúca záležitosť. Bohužiaľ, na rozdiel od mužov, skôr negatívna. Pre dobre vyzerajúce ženy je krása nevýhoda. Osobitne pre blondínky. U mnohých mužov evokuje kompenzačný stereotyp „pekná ale hlúpa“. U väčšiny žien je ale krása ženy-političky výzvou do boja. Spúšťa u nich poplachovú reakciu. Samozrejme, neracionálnu, iba podvedomú, no o to účinnejšiu. Takáto je realita. Človek je napriek všetkému iba s veľkou námahou sa ovládajúce sociálne zviera.

PS: Zdanlivo paradoxne v tejto súvislosti vyznieva postoj KDH k odvolávaniu „peknej“ Šimkovičovej. KDH sa pod odvolávanie Šimkovičovej nepodpísala. KDH sa tu znovu prejavila ako silno ideologická, hodnotová a skúsená strana. Pre KDH je presadzovanie tradičných konzervatívnych hodnôt, v Šimkovičovej kultúrnej politike dôležitejšie, než jej spojenie s vládnou koalíciou. Darmo, KDH je staršia, múdrejšia strana než SaS či PS. O skúsenostiach a historickej múdrosti kresťanstva, o ktoré sa KDH opiera, ani nehovoriac.

V NRSR sa schyľuje ku pokusu škarediek o „upálenie“ ich peknej kolegyne. Výsledok pokusu je vopred jasný. „Krásna“ Šimkovičová sa zachráni. Zachráni sa, lebo je politička. No ak by ňou nebola, potom neviem, neviem…

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967064x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie