Založ si blog

„Škaredky“ Kolíková z SaS a Jaurová a Plaváková z PS podali návrh na odvolanie „vzhľadnej“ Šimkovičovej

Nejde mi tu o žiaden body shaming, ani o žiadne osobné útoky. Upozorňujem jednoducho na fakt, že Jaurová nepatrí v slovenskom parlamente medzi pekné ženy. Spolu s kolegyňou Plavákovou a Kolíkovou z SaS je súčasťou etalónu ženskej parlamentnej škaredosti. Nie je preto asi náhoda, že práve Jaurová, Plaváková a Kolíková stoja na čele zástupu, ktorý sa snaží zlikvidovať národne orientovanú a navyše „peknú ženu“ – ministerku kultúry SR.

Nepochybujem, že za odvolávaním Šimkovičovej je hnev LGBTI aktivistov zo straty štátnych dotácií na činnosť svojich čudných aktivít. Nepochybujem ani o tom, že za odvolávaním je strach pseudoumeleckých klanov a mafií, čo ovládali fondy na podporu umenia a teraz sa boja, že ich Šimkovičová o zdroje nekorektných prijmov pripraví. Nepochybujem o tom, že za odvolávaním Šimkovičovej je pomstychtivosť pravicovo-liberálnych a progresivistických lúzerov, čo prehrali voľby a teraz sa snažia robiť ľavicovo-národnej koalícii zle. Šimkovičová prišla na rad v ich obnovenom nenávistnom remišovskom pexese. Šutaj-Eštok, Blaha, Danko…a teraz Šimkovičová. Onedlho potom zase niekto iný. Hlavne, že to bude niekto vládno-koaličný.

Motívov na odvolávanie Šimkovičovej majú opozičníci habadej. No napriek tomu si myslím, že v pozadí za ich zdanlivou racionalitou je jeden hlbinnopsychologický až archetypálny dôvod. A tým je zjav pani Šimkovičovej. Lepšie povedané je ním priam priepastný rozdiel v ženskosti zjavu medzi Šimkovičovou a takou povedzme Plavákovou. /A ďalšími a ďalšími nešťastnicami, čo im matka príroda toho príliš nedala do vienka/.

Zjav je dôležitý pre mužov. V prípade mužov-politikov dokonca veľmi dôležitý. Oproti dôležitosti zjavu žien-političiek je to však šuviks. Politikov mužov vnímame prevažne neverbálne /tak ako všetkých smrteľníkov/. Pre ženy – političky je však neverbálne vnímanie osudovo rozhodujúca záležitosť. Bohužiaľ, na rozdiel od mužov, skôr negatívna. Pre dobre vyzerajúce ženy je krása nevýhoda. Osobitne pre blondínky. U mnohých mužov evokuje kompenzačný stereotyp „pekná ale hlúpa“. U väčšiny žien je ale krása ženy-političky výzvou do boja. Spúšťa u nich poplachovú reakciu. Samozrejme, neracionálnu, iba podvedomú, no o to účinnejšiu. Takáto je realita. Človek je napriek všetkému iba s veľkou námahou sa ovládajúce sociálne zviera.

PS: Zdanlivo paradoxne v tejto súvislosti vyznieva postoj KDH k odvolávaniu „peknej“ Šimkovičovej. KDH sa pod odvolávanie Šimkovičovej nepodpísala. KDH sa tu znovu prejavila ako silno ideologická, hodnotová a skúsená strana. Pre KDH je presadzovanie tradičných konzervatívnych hodnôt, v Šimkovičovej kultúrnej politike dôležitejšie, než jej spojenie s vládnou koalíciou. Darmo, KDH je staršia, múdrejšia strana než SaS či PS. O skúsenostiach a historickej múdrosti kresťanstva, o ktoré sa KDH opiera, ani nehovoriac.

V NRSR sa schyľuje ku pokusu škarediek o „upálenie“ ich peknej kolegyne. Výsledok pokusu je vopred jasný. „Krásna“ Šimkovičová sa zachráni. Zachráni sa, lebo je politička. No ak by ňou nebola, potom neviem, neviem…

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Tedros Ghebreyesus WHO

Šéf WHO vyzýva na uzavretie pandemickej dohody, prichádza záver rokovaní

04.05.2024 05:49

Cieľom rokovaní je dohodu pripraviť pre schválenie každoročnému zasadnutiu členských štátov WHO. To sa začína 27. mája.

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848208x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie