Založ si blog

Kovačič,- neklam ! Markíza nemanipuluj !

Markizák Kovačič ponúkol aj v túto nedeľu -ako obvykle- slovenským divákom svoju štandardnú dávku klamstiev, lží a dezinformácií. Urobil tak dnes podľa mojich poznámok spolu 46 krát. Ponúkam z nich iba 3 -na ukážku.

Po prvé, Kovačič klamal, keď hovoril, že Slováci vrátane voličov Smeru a Hlasu sú proti novelizácii trestného zákona. Prečo ? Lebo prieskum Focusu, na ktorý sa Kovačič odvoláva, mal totálne chybnú hyperdemagogickú otázku, Na takúto chybnú otázku z troch štvrtín respondenti odpovedali, že nesúhlasia s netrestaním korupcie resp. so znížením trestov za korupciu.- Na samozrejmú otázku samozrejmá odpoveď. Veď kto by súhlasil s beztrestnosťou korupcie. Kovačič samozrejme vie, že novela trestného zákona neznižuje trestnosť korupcie, -iba mení štruktúru trestov /dvadsať násobne vyššie finančné tresty na jednej strane a polovicu nižšie nepodmienečné väzenské tresty/. Kovačič vie, že pri novele trestného zákona nejde o znižovanie trestnosti korupcie. Kovačič preto vie /tak ako to vedia aj podvodníci z Focusu/ , že prieskum nebol validný. Napriek tomu ho demagogicky využíva.

Po druhé, Kovačič zneužil zmanipulované vyjadrenie generálneho prokurátora Žilinku pre Denník N /prekrútené red. Benedikovičovou/. Nie je pravda, že Žilinka vo svojich vyjadreniach skritizoval novelu trestného zákona a jeho tvorcov, lebo nerešpektovali jeho návrhy. DNES poskytol Žilinka jednoznačné vyjadrenie: Žilinka podľa neho rešpektuje spôsob, akým boli využité jeho návrhy na úpravu novely trestného zákona. Žilinka protestuje proti tomu, aby fakt, že jeho návrhy neboli zohľadnené na 100%, médiá interpretovali ako jeho konflikt s vládnou koalíciou. Žilinka protestuje proti tomu, aby ho médiá a opozícia zaťahovali do svojho politického súboja s vládou. Žilinka trvá na tom, že GP pod jeho vedením bola, je a zostane apolitickou inštitúciou.

Tieto Žilinkove vyjadrenia sú známe od dnešného rána. Kovačič mal niekoľko hodín na to, aby sa s nim oboznámil. Neurobil to. Tváril sa, že o nich nevie. Kovačič evidentne zavádza a klame.

Po tretie, Kovačič vsugerováva svojim divákom zjavnú lož šírenú opozičnými politikmi a médiami-že totiž na demonštrácie chodia ľudia bez ohľadu na to, či volili opozíciu alebo nie. Že vraj nie je pravda, že za vládnou koalíciou stojí väčšina Slovákov. Prečo ? Lebo sa vraj politické preferencie prudko zmenili a navrch už nemá opozícia ale opozičné strany…

Tu Kovačiča pristihla pri lži jeho vlastná televízia. Podľa prieskumu verejnej mienky urobeného pre Markízu by totiž sociálnodemokratické strany Smer a Hlas získali v príp.voľbách toľko hlasov, že by mohli vládnuť SAMÉ, bez SNS. Smer + Hlas by spolu mali 78 mandátov, teda iba o 1 mandát menej ako majú dnes v spojení s SNS. Keby sa po nových voľbách pridala k Smeru a Hlasu aj SNS, mali by takmer ústavnú väčšinu 89 mandátov. – Takže takýto je politický efekt z „masových“ demonštrácií opozície. Ľudia by si v opakovaných voľbách opäť zvolili ľavicu príp. koalíciu ľavice a národniarov. Kovačič si aj v tomto prípade šľapol na jazyk. Pri zavádzaní ho pristihla jeho vlastná televízia.

V rozpore s faktami, ktoré Markíza sama prezentovala, je ale nevídane manipulatívny zostrih z diskusie, vysielaný vo večerných televíznych novinách. Z neschopného bejby Šimečku urobili majstra-rétora a zo Sakovej popletenú chudinu. Reálny priebeh diskusie mal ale presne opačný záver. Klamstvo Markízy vyvrcholilo komentárom, podľa ktorého mal tentokrát Smer o 1,5% nižšie preferencie. A že to teda z vládnou koalíciou ide dolu vodou. Klamári z Markízy zabudli dodať, že pokles Smeru je na úrovni obyčajnej štatistickej chyby. Najmä však zabudli na už spomenutý fakt, že Smer a Hlas svoje preferencie zlepšili tak, že by sami, bez SNS vládli a že spolu so SNS by mali 89 mandátov, teda takmer ústavnú väčšinu.

Markíza dnes znovu ukázala svoju hrubú manipulatívnosť. Ukázala, že postoj Smeru k nej je plne opodstatnený. Markíza ukázala, že je vďaka svojmu spravodajstvu a publicistike ale napr. aj kvôli lžiam v „historickom“ seriáli „Dunaj, k vašim službám“ zrelá na prehodnotenie vysielacej licencie.

No a ozdoba klamárskej Markízy, manipulátor pán Kovačič opäť potvrdil že je dominantnou lotrovskou figúrkou na šachovnici opozičnej mediálnej mafie. Dnes jeho ťahy neboli príliš vydarené. No čo už. Azda sa to v najbližšiu sobotu zlepší a Kovačič nás bude klamať či zavádzať uveriteľnejším spôsobom.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834668x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie