Založ si blog

Kovačič,- neklam ! Markíza nemanipuluj !

Markizák Kovačič ponúkol aj v túto nedeľu -ako obvykle- slovenským divákom svoju štandardnú dávku klamstiev, lží a dezinformácií. Urobil tak dnes podľa mojich poznámok spolu 46 krát. Ponúkam z nich iba 3 -na ukážku.

Po prvé, Kovačič klamal, keď hovoril, že Slováci vrátane voličov Smeru a Hlasu sú proti novelizácii trestného zákona. Prečo ? Lebo prieskum Focusu, na ktorý sa Kovačič odvoláva, mal totálne chybnú hyperdemagogickú otázku, Na takúto chybnú otázku z troch štvrtín respondenti odpovedali, že nesúhlasia s netrestaním korupcie resp. so znížením trestov za korupciu.- Na samozrejmú otázku samozrejmá odpoveď. Veď kto by súhlasil s beztrestnosťou korupcie. Kovačič samozrejme vie, že novela trestného zákona neznižuje trestnosť korupcie, -iba mení štruktúru trestov /dvadsať násobne vyššie finančné tresty na jednej strane a polovicu nižšie nepodmienečné väzenské tresty/. Kovačič vie, že pri novele trestného zákona nejde o znižovanie trestnosti korupcie. Kovačič preto vie /tak ako to vedia aj podvodníci z Focusu/ , že prieskum nebol validný. Napriek tomu ho demagogicky využíva.

Po druhé, Kovačič zneužil zmanipulované vyjadrenie generálneho prokurátora Žilinku pre Denník N /prekrútené red. Benedikovičovou/. Nie je pravda, že Žilinka vo svojich vyjadreniach skritizoval novelu trestného zákona a jeho tvorcov, lebo nerešpektovali jeho návrhy. DNES poskytol Žilinka jednoznačné vyjadrenie: Žilinka podľa neho rešpektuje spôsob, akým boli využité jeho návrhy na úpravu novely trestného zákona. Žilinka protestuje proti tomu, aby fakt, že jeho návrhy neboli zohľadnené na 100%, médiá interpretovali ako jeho konflikt s vládnou koalíciou. Žilinka protestuje proti tomu, aby ho médiá a opozícia zaťahovali do svojho politického súboja s vládou. Žilinka trvá na tom, že GP pod jeho vedením bola, je a zostane apolitickou inštitúciou.

Tieto Žilinkove vyjadrenia sú známe od dnešného rána. Kovačič mal niekoľko hodín na to, aby sa s nim oboznámil. Neurobil to. Tváril sa, že o nich nevie. Kovačič evidentne zavádza a klame.

Po tretie, Kovačič vsugerováva svojim divákom zjavnú lož šírenú opozičnými politikmi a médiami-že totiž na demonštrácie chodia ľudia bez ohľadu na to, či volili opozíciu alebo nie. Že vraj nie je pravda, že za vládnou koalíciou stojí väčšina Slovákov. Prečo ? Lebo sa vraj politické preferencie prudko zmenili a navrch už nemá opozícia ale opozičné strany…

Tu Kovačiča pristihla pri lži jeho vlastná televízia. Podľa prieskumu verejnej mienky urobeného pre Markízu by totiž sociálnodemokratické strany Smer a Hlas získali v príp.voľbách toľko hlasov, že by mohli vládnuť SAMÉ, bez SNS. Smer + Hlas by spolu mali 78 mandátov, teda iba o 1 mandát menej ako majú dnes v spojení s SNS. Keby sa po nových voľbách pridala k Smeru a Hlasu aj SNS, mali by takmer ústavnú väčšinu 89 mandátov. – Takže takýto je politický efekt z „masových“ demonštrácií opozície. Ľudia by si v opakovaných voľbách opäť zvolili ľavicu príp. koalíciu ľavice a národniarov. Kovačič si aj v tomto prípade šľapol na jazyk. Pri zavádzaní ho pristihla jeho vlastná televízia.

V rozpore s faktami, ktoré Markíza sama prezentovala, je ale nevídane manipulatívny zostrih z diskusie, vysielaný vo večerných televíznych novinách. Z neschopného bejby Šimečku urobili majstra-rétora a zo Sakovej popletenú chudinu. Reálny priebeh diskusie mal ale presne opačný záver. Klamstvo Markízy vyvrcholilo komentárom, podľa ktorého mal tentokrát Smer o 1,5% nižšie preferencie. A že to teda z vládnou koalíciou ide dolu vodou. Klamári z Markízy zabudli dodať, že pokles Smeru je na úrovni obyčajnej štatistickej chyby. Najmä však zabudli na už spomenutý fakt, že Smer a Hlas svoje preferencie zlepšili tak, že by sami, bez SNS vládli a že spolu so SNS by mali 89 mandátov, teda takmer ústavnú väčšinu.

Markíza dnes znovu ukázala svoju hrubú manipulatívnosť. Ukázala, že postoj Smeru k nej je plne opodstatnený. Markíza ukázala, že je vďaka svojmu spravodajstvu a publicistike ale napr. aj kvôli lžiam v „historickom“ seriáli „Dunaj, k vašim službám“ zrelá na prehodnotenie vysielacej licencie.

No a ozdoba klamárskej Markízy, manipulátor pán Kovačič opäť potvrdil že je dominantnou lotrovskou figúrkou na šachovnici opozičnej mediálnej mafie. Dnes jeho ťahy neboli príliš vydarené. No čo už. Azda sa to v najbližšiu sobotu zlepší a Kovačič nás bude klamať či zavádzať uveriteľnejším spôsobom.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967097x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie