Založ si blog

Dobrá práca, Anglosasi !

Voči Britom a Američanom panuje medzi ľuďmi, čo sa stretávajú vo štvrtky na námestí SNP, priam posvätný obdiv. Sú to vraj nielen dokonalí demokrati, s najlepšími školami na svete ale aj geniálni inžinieri, vynálezcovia, vedci. Dôkazom je, že v každom ročníku udeľovania Nobelových cien berú USA a UK aspoň dve tretiny titulov. /Americkí a britskí laureáti si väčšinou nepochádzajú z USA či UK, ale aj tak-americké univerzity si ich kúpili tak ako Miami kúpilo Messiho, nuž tak sú teda Američania resp. Briti/.

USA a Veľká Británia /spolu so svojimi anglosaskými dependenciami v Kanade, Austrálii a na Novom Zélande/ sú v povedomí našich euroatlantistov zárukou mysliteľskej, technickej i obchodníckej vyspelosti. Slovenskí „západníci“ na nich nedajú dopustiť. Úcta, ktorú voči USA a UK majú je hlboká-už ani nie ideologická, ale takpovediac živočíšna, organická.

Jeden môj známy navštívil tesne po revolúcii v rámci prvých slovenských turistických skupín USA. Sprievodcu im robil mladý Slovák-emigrant. Peter Š. /tak sa sprievodca volal/ ušiel do USA, lebo chcel v Hollywoode urobiť kariéru ako kameraman. Hoci vyštudoval kalifornskú univerzitu, preniknúť do Hollywoodu sa mu nepodarilo a musel sa živiť kadečím-ako prišlo. Našťastie, urobili sme mu tu na Slovensku „nežnú revolúciu“ a on získal stabilnejší kšeft – kšeft slovenského turistického sprievodcu.

Nuž tento Peter sprevádzal slovenskú turistickú skupinku v požičanom väčšom mikrobuse. Fungoval po anglosasky-aj ako sprievodca, aj ako vodič. Kade chodil, tade klientom púšťal americké hudobné slaďáky a nadšene popisoval, v čom a ako je Amerika úžasná. Žiarlivo dbal na to, aby jeho obdiv k USA zdieľali všetci účastníci zájazdu. U väčšiny kultúrne „šoknutých“ Slováčikov sa mu to darilo. Vyskytli sa ale aj skeptici, ktorí ho upozornili na menej pekné obrázky amerického života. Peter Š. ich však vždy rázne uzemnil: vraj na Slovensku je podobných nedostatkov oveľa, oveľa viac a sú oveľa oveľa väčšie. Amerika je jednoducho super krajina – kde VŠETKO FUNGUJE.

Pri návšteve Las Vegas sa jeden z menej nadšených účastníkov zájazdu posťažoval, že mu na hotelovej izbe netečie teplá voda a že sa mu dvere do izby zadrhávajú. Peter Š. sa na frfľoša pozrel s opovrhnutím a výsmešne mu zopakoval svoj amerikánsky slogan: „V Amerike všetko funguje ! “ To iba neskúsený turista z menej vyspelej krajiny nedokáže americké technické zázraky ovládať ! Odporučil frfľošovi, aby si lepšie pozrel návody na používanie, -lebo chyba musí byť na strane Slováčika, nie techniky. Neexistuje, aby bola na strane skvelej americkej techniky !

Keď sa frfľoš nedal odbiť a frfľal ďalej, odišiel namrzený Peter do jeho izby, aby to teda na mieste preveril. Samozrejme, zistil, že teplá voda netečie, lebo batéria je chybná. No čo je horšie, dvere do izby sa za Petrom zvnútra zadreli tak, že sa nijako nedali otvoriť. Zahanbenému Petrovi musela napokon na slobodu pomôcť hotelová služba…

Na príhodu môjho známeho z USA si často spomínam, keď počujem nejakého mladučkého „západníka“, ako hanobí všetko naše slovenské /tobôž ruské/ a vychvaľuje všetko, čo je v USA a V.Británii. Osobitne všetko, čo súvisí s férovosťou anglosaského podnikania a špičkovosťou anglosaskej techniky. Na „amerikánskeho“ sprievodcu Petra Š. a jeho slogan, že “ u Anglosasov všetko funguje “ som si spomenul aj včera. V médiách som totiž v jeden deň našiel viacero ilustrácií ako to vlastne v tom anglosaskom svete všetko úžasne klape, ako to dokonale beží.

Po prvé, dočítal som sa, že Američania nám Slovákom meškajú s dodávkou kontrahovaných lietadiel F-16 už vyše roka. Zároveň som sa pri správach z ČR dozvedel, že rovnako dlhý čas meškajú USA s dodávkou údajne už zálohovaných vrtuľníkov Viper pre vojenské letectvo ČR. Nuž a aby toho nebolo málo, dozvedel som sa, že USA nám Slovákom dlžia nejaký ten čas a nejaký ten milión USD za využívanie základne NATO /USA/ v Lešti.

Po druhé, z médií viem, že úžasný americký tank Abrams M-1 /ktorý sa doteraz úspešne vyhýbal boju na Donbase tým, že sa ukrýval kdesi v tylovom sklade/ musel pred postupujúcou ruskou armádou opustiť svoj úkryt a cúvnuť hlbšie do zázemia. Nuž musel-musel je veľký pán, nemohol ešte väčší. Abrams nie a nie naštartovať. Trvalo poriadne dlho, kým ho napokon zo skladu vytiahli a kým sa po vlastnej osi kamsi odplazil.

Po tretie, „malé“ problémy nemajú iba USA, ale aj ich anglosaskí predkovia z Veľkej Británie. Nedávno sa Briti rozhodli zapojiť do boja s jemenskými „teroristami“ dve mínolovky, umiestnené tuším na britskej námornej základni v Bahrajne. Mínolovky vyštartovali, no miesto určenia v Červenom mori nedoplávali. Jedna do druhej totiž nabúrali ešte v bahrajnskom prístave. „Chybička se vloudí“.

Vrcholnou ukážkou anglosaskej technickej a organizačnej vyspelosti bol ale predvčerajší trapas s najväčšou britskou lietadlovou loďou – loďou HMS Queen Elizabeth. Táto loď mala z Británie vyplávať smerom k Baltskému moru. Na obludnom protiruskom cvičení 90 tis. armády NATO tam mala hrať rolu hlavného účinkujúceho. Mala, no nebude. Lietadlovej lodi, pýche britského vládcu morí sa totiž nepodarilo opustiť Veľkú Britániu. Vraj sa vyskytli fatálne problémy s lodnou vrtuľou…Podobné, ako sa pred nie tak dávnym časom vyskytli na inej lietadlovej lodi rovnakej lodnej triedy.

Britskí vlasteneckí novinári sa v súčasnosti snažia problémy s anglosaskou technikou hodiť na tajomnú ruskú ponorku a jej žabích mužov-diverzantov. Ak by to tak bolo, potom Briti veľa nezískajú. Hanbu z jednej kedysi výstavnej zložky britskej nadradenosti /technicky vyspelého námorníctva/ prehodia na iné výstavné zložky Jeho kráľovského veličenstva – na špionážnu MI6 a kontrašpionážnu MI5.

Nech je tak alebo onak, nič už ani u Anglosasov nie je také, ako bolo. Obchod už nie je vždy iba férový, technika už vždy nie je iba perfektne fungujúca. Jediné čo v tejto súvislosti dokonale funguje, je mediálna bublina euroatlantickej dokonalosti. Bublina, v ktorej sú bohužiaľ uväznené tisícky našich západniarsky ohlúpnutých slovenských spoluobčanov.

Miesto PS citát z dnešnej Pravdy: “ Rusom padol ďalší vrtuľník…“

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834988x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie