Založ si blog

SaS je nadriadený orgán generálneho prokurátora Žilinku ?

Asi áno. Magisterka Kolíková, právna expertka SaS totiž dnes prezentovala požiadavku, aby generálny prokurátor Žilinka zverejnil svoje pripomienky ku novele Trestného zákona a ku zrušeniu Špecializovanej prokuratúry. Ráznosť požiadavky SaS a magisterky Kolíkovej prekvapila. Kolíková bola pri nej oveľa ostrejšia než onehdy bola Čaputová. Tá si -ako si iste ešte pamätáte, tiež dovolila úkolovať Žilinku, hoci generálna prokuratúra nie je prezidentovi podriadená.

Žilinka slušne ale dôrazne plniť úlohy od Čaputovej odmietol. Slušne ale dôrazne poslal milú Zuzanu Č. do — veď viete kam. – Čo myslíte priatelia, – kam by mal generálny prokurátor poslať s jej požiadavkou pani magisterku Kolíkovú ? Kam by mal poslať jej SaS ?

Šum okolo Žilinkových pripomienok k novele trestného zákona je klasická informačná hra. Spustila ju „novinárka“ Benedikovičová z Denníka N. Zo Žilinkom akceptovanej skutočnosti, že Susko a spol. neakceptovali všetky jeho návrhy urobil Denník N aféru. Podľa Denníka N sa vraj Žilinka tvrdo ohradil proti praktikám vlády a skritizoval fakt, že väzenské tresty za korupciu chce vláda znížiť. Žilinka vo vyhlásení pre tlač predvčerom naozaj protestoval, – no nie proti konaniu vlády. Protestoval proti konaniu opozičných politikov a médií, snažiacich sa zatiahnuť ho do politického boja opozície s vládou. Na margo svojich návrhov Žilinka rešpektoval, že vláda časť jeho pripomienok prijala a časť nie. Podľa Žilinku má vláda plné právo takto konať. Bodka.

Pre Žilinku a normálnych Slovákov je toto bodka. Pre politicky nenormálnych predstaviteľov SaS, ako sú Kolíková a spol. to ale bodka nie je. Tvrdohlavo a nevychovane ďalej dobiedzajú do Žilinku a arogantne od neho žiadajú čosi, na čo nemajú právo.

-Ešte raz preto poznamenávam, že keby Žilinka nebol decentný právnik a slušný človek, pošle pani magisterku Kolíkovú a jej suitu z SaS tam, kam už dávno patria. Kam ? No veď vy viete kam…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833809x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie