Založ si blog

Balíček trinásť-pánboh pri nás !

EU dostala z USA a z Londýna zase príkaz a tak vyhlásila 13.balík „sankcií“ proti Rusku. Je to však vraj len akási ochutnávka toho, čo ako americké sankcie sľúbil onedlho vyhlásiť prezident Biden. Vraj sa Rusi majú na čo tešiť. Nuž tešia sa už teraz. Rusi majú zmysel pre každú deduškovu americkú „srandu“.

Prvý podpredseda výboru Rady federácie Ruskej federácie pre medzinárodné záležitosti Vladimir Džabarov uviedol, že čím vyššie je poradové číslo balíka „sankcií“ , tým menej je pre Rusko hodné povšimnutia. Prezentovanie ďalších a ďalších sankčných balíčkov sa už stáva nudné. Sivo monotónne. Málokto v Rusku ho pociťuje s nejakým diskomfortom.

Na chvíľu si napr. sankčné opatrenia v oblasti bankovníctva všimnú ruskí turisti. Obvykle ich však obmedzujú iba pár dní a onedlho sa problémy poriešia náhradnou cestou. -Akoby aj nie, tak ako ruské suroviny, energie a tovary tak aj ruskí turisti sú príliš cenní, než aby im obchodníci napr. v Ázii nechceli vyjsť v ústrety. – Príklad za všetky-podľa najnovších štatistík tvoria dnes Rusi tretiu najčastejšiu skupinu turistov v Thajsku.- V Thajsku, teda v druhej najväčšej turistickej veľmoci v Ázii. Alebo iný príklad – z Ekvadora. Tamojšia pro-americká vláda dovtedy koketovala s vývozom zbraní cez USA na Ukrajinu, dokedy jej Rusi nepohrozili zastavením importu banánov. Komodity, z ktorej Ekvador žije a ktorého vývoz do Ruska predstavuje najväčší trhový podiel. Ekvádorčania si veci spočítali a keď od USA miesto kompenzácií dostali prísľub v štýle „figa borová“, hneď svoj proukrajinský zámer zmenili.

V 13.sankčnom balíku sú všelijaké „srandičky“. Napríklad postih firiem z Číny, Indie a Turecka za ich obchodovanie s Rusmi. Toto je už aká sankcia ? Na pár hodín ! Trestané firmy sa veľmi rýchlo otrasú a nájdu si náhradné cesty na pokračovanie v biznise. Osobitne humorná je potom sankcia voči predstaviteľom severokórejských firiem, spájaných s vývozom zbraní do RF. -No tak toto teda režim KĽDR určite ale že určite položí…

Na druhej strane – ani v 13. sankčnom balíčku nič nie je, pokiaľ ide vývoz ruských rýb a licencie na lov rýb v ruských vodách pre rybárov z V.Británie. V sankčnom balíčku nie je nič, čo by sa týkalo blokovania Ruska pri posilňovaní jeho mohutných zlatých rezerv resp. čo by sa týkalo využitia zlata ako platobného prostriedku, nahrádzajúceho v medzinárodnom styku americký dolár. Ruské zlaté rezervy rastú, – americký dolár trpí a americká ekonomika sa nie a nie dostať z močiara inflácie… Na druhej strane, v RF medzinárodní experti aj v roku 2024 prognózujú štvornásobný rast HDP než aký bude v priemere v EU.

Skepsa voči protiruským sankciám v EU zosilňuje. Nielen v SR a Maďarsku, ale napr. aj v tradične rusofóbnom Poľsku, -kde demonštrujúci roľníci vidia ako jednu z príčin ich biedy /popri gríndíle/ aj sankčnú politiku EU voči RF / drahé energie, drahé hnojivá…/ a ochranársku politiku EU voči Ukrajine. Ochrana Ukrajiny na úkor života roľníckych más v Strednej a Východnej /ale už aj v Západnej/ Európe začína byť fakľou, čo zapaľuje stále častejšie ohniská proti-bruselského odporu.

Ekonomické problémy Európy, vyvolané o.i. zlou politikou voči Rusku sa odrážajú aj vo vedomí Európanov. Najhoršie pritom je, že ľudia koniec takejto politiky v konaní EU nevidia. Nečudo, že vo víťazstvo Ukrajiny v boji s Ruskom verí napr. v Nemecku už len asi 10% Nemcov. No a na samotnej Ukrajine podľa najnovšieho telefonického prieskumu verejnej mienky vidí východisko v mierových rokovaniach -nie vo vojne až do konečného víťazstva – až 71% Ukrajincov.

Bruselskí páni si reálny vývoj v ekonomických a sociálnych procesoch nevšímajú. Bruselskí páni na pokyn z USA len ďalej veselo balíčkujú. Sankčnými bludmi plnia balíček za balíčkom. Hotový „global parcel service“.

Nám hlavným konzumentom týchto balíčkov nezostáva iné, len sa poriadne po kresťansky prežehnať. Lebo veď aj balíček trinásť pochádza od tých najväčších čertov z Bruselu. Balíček trinásť – pán boh pri nás…

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2851335x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie