Založ si blog

Statoční sudcovia a profesori práva sa postavili proti nehanebným krokom Ústavného súdu

Nehanebné a neústavné kroky Ústavného súdu sa od včera intenzívne diskutujú v odbornej i širšej verejnosti. Bohužiaľ, zväčša iba potichu. Drvivá väčšina právne vzdelaných ľudí sa bojí publikovať svoje voči ÚS kritické názory. Bojí sa mediálneho lynča pravicovej novinárskej tlupy.

O to viac si treba vážiť smelých ľudí, statočných odborníkov, ktorí proti nehoráznym krokom ústavného súdu vystúpili. Ďakujem pánovi profesorovi Slašťanovi, ďakujem pánovi doc. Burdovi a sudcom dr. Šorlovi a dr.Strakovi, – ktorí sa svoje odborne podložené názory nebáli publikovať. V atmosfére fašizoidnej mediálnej totality je to od nich hrdinský čin.

Povráva sa, že Fiačan, predseda „ústavného“ súdu má dnes večer kdesi vystúpiť na tribúne opozičnej protivládnej demonštrácie. Neviem, či je to pravda. Asi nie. No ak by bola, nebudem prekvapený. Spomínam si na jeden výrok o ústavnom súde z 90-tych rokov , pripisovaný V.Mečiarovi. Ten označil ústavný súd za „ďalší chorý prvok v ústavnom systéme“ protislovenskými živlami ovládaných štátnych štruktúr. Štruktúr, ktoré sa V.Mečiar snažil poslovenčiť. Nestihol. Lebo, ako sa zdá, veci sa od čias V.Mečiara veľmi nezmenili.

Ústavný súd asi v týchto dňoch nemá čo robiť. Asi sa nudí. Inak si neviem vysvetliť, že našiel čas na non stop 48 hodinovú smenu, aby vyšiel v ústrety opozícii a splodil 40 stránkový paškvil k jednej z mnohých noviel TZ. Škoda, že sa ústavný súd pod vedením premotivovaného Fiačana tak neusiloval, keď posudzoval pre Slovenskú republiku a ľud Slovenska dôležitejšie témy – napr. vyhlásenie referenda alebo možnosť skrátenia volebného obdobia prechádzajúcej vlády všeľudovým hlasovaním.

Teraz sa ÚS veľmi snažil. Tak sa snažil, že porušil ústavné postupy a pozastavil účinnosť zákona, ktorý ešte ani nebol oficiálne správoplatnený uverejnením v Zbierke zákonov. Teraz sa ÚS znížil dokonca k takým lapsusom, že text svojho rozhodnutia poskytol opozičným médiám /Sme, Denník N, Markíza/ skôr, než boli doručené procesným stranám.

Ústavný súd pod vedením Fiačana sa správa ako „hujer“. Koná ako opozičný protivládny subjekt. Porušuje doteraz platné ústavné zvyklosti. Miesto Ústavného súdu máme v SR Opozičný súd. Hanba. Hanba na sto rokov.

O to väčšia vďaka skutočným odborníkom a statočným právnikom. Ešte raz veľká vďaka pánovi prof. Slašťanovi, pánovi doc. Burdovi, a pánom sudcom – dr. Šorlovi a dr. Strakovi. A samozrejme, veľká vďaka aj dr. Suskovi, ministrovi spravodlivosti SR. Vďaka všetkým ,čo sa nedajú zastrašiť mediálnou mafiou a odvážne tlmočia hlas odborníkov i na verejnosti.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833714x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie