Založ si blog

SaS chystá smršť protivládnych obštrukcií

Premiér R.Fico sa včera trochu nadnesene vyjadril, že vláda chystá na najbližšie zasadnutie parlamentu „malú legislatívnu smršť“. Trochu vecnejšie povedané, chystá na prerokovávanie niekoľko zákonov. Ide o zákony z oblasti stavebného konania, verejného obstarávania, zdravotníctva a i. No a k tomu ešte jeden podľa „našich“ novinárov kontroverznejší zákon o novej podobe verejnoprávneho rozhlasu a televízie.

Návrhy týchto zákonov nie sú ešte vo verejnosti podrobnejšie známe. Keďže tieto zákony pôjdu do riadneho pripomienkového konania /možno s výnimkou zákona o rozhlase a televízii/ je vysoko pravdepodobné, že ich textácia sa bude dosť významne meniť. Takže vlastne nikto, ani vládna koalícia a tobôž potom opozícia nevie, o čom to v konečnom dôsledku bude a čo sa napokon schváli.

Neznalosť legislatívy ale nebráni opozícii, konkrétne partičke okolo Grohlinga z SaS, aby sa už dnes v médiách verejne zastrájala, ako sa ona tej legislatívnej smršti vládnych strán postaví, ako to vláde osladí, ako jej to sťaží a ak sa len trochu bude dať, ako jej znemožní prijímať v parlamente zákony. – Zákony, ktoré sú nota bene v súlade s vládnym programom kabinetu R.Fica.

Majster tisícich remesiel, ezermešter ex-obuvník a ex-kaderník Grohling vopred avizuje, že urobí všetko preto, aby demokraticky zvolenej vláde Smeru, Hlasu a SNS zabránil vládnuť. Grohling, Kolíková, Krupa a spol. spravia čokoľvek, akúkoľvek obštrukciu, len aby vláde neumožnili prijímať zákony a meniť Slovensko podľa predstáv ich voličov.

-No povedzte, -je toto normálne ? Je v súlade so zdravou psychikou, aby sa opozícia apriori stavala voči čomukoľvek čo legitímna vláda štátu navrhne ? Je to v poriadku, keď opozičný politik ešte ani netuší aké zákony vláda navrhne a čo v nich bude – a už cez médiá z plného hrdla kričí, že to nedovolí, že tomu bude brániť všetkými prostriedkami ? Vrátane bizarných foriem parlamentnej obštrukcie ? Nech sa nikto nehnevá, ale toto nepripomína správanie zrelého človeka. Toto pripomína správanie sfetovaného pubertiaka vo fáze univerzálneho vzdoru voči autoritám.

Vláda, ktorá má tú smolu, že ju na verejnosti nekontroluje racionálna opozícia ale tlupa kvázisfetovaných pubertiakov potrebuje na každý svoj legislatívny či exekutívny krok dvoj-trojnásobok času ako je inak obvyklé. Mešká s realizáciou svojich zámerov a systémovosť musí nahradiť improvizáciou…

– Opozícia a jej naklonené /takmer všetky/ médiá iba na to čakajú. Už aj sa chytajú šance a útočia. Vyčítajú vláde, ako je možné, že ešte to či ono nestihla !? Prečo neplní, čo svojim voličom sľúbila ? Prečo svojich voličov klame ? – Toto sú teda, milí opozičníci, neférové postupy ! Toto je teda, milí opozíčnici, hnusné, veľmi veľmi hnusné. Toto je ale bohužiaľ, náš súčasný slovenský opozičný štandard. V médiách i v parlamente.

Na dôvažok do vzorky opozičného politického a novinárskeho chrapúnstva ešte jedna maličkosť. Novinári a politická opozícia vláde vyčítajú, prečo ešte nesplnila do bodky svoj vládny program. Teda program na 4 roky a nie na 4-5 mesiacov. – Áno, milí opozičníci, táto vláda tu s plnými právomocami /od schválenia jej programového vyhlásenia/ funguje 4 mesiace a od menovania prezidentkou asi 5 mesiacov. V žiadnom prípade ešte nie pol roka, ako to dnes v jednej z relácií zahlásil jeden z moderátorov ta3. A už vôbec nie 4 roky, aby vás to oprávňovalo k nejakému rigoróznemu súdeniu či definitívnemu odsúdeniu.

-Takže, milí opozičníci, keď ste sa už nenaučili dobrým mravom konštruktívnej demokratickej opozície, naučte sa aspoň správne počítať. Stačí do 5. Naučte sa -keď už nič iné, aspoň elementárnu matematiku.

PS: Pellegrini a Fico budú ešte ľutovať, že na Dankov návrh neschválili v NRSR ako absolútnu prioritu nový rokovací poriadok NRSR, ktorý by parlamentné obštrukcie takmer úplne znemožnil.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967025x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie