Založ si blog

SaS chystá smršť protivládnych obštrukcií

Premiér R.Fico sa včera trochu nadnesene vyjadril, že vláda chystá na najbližšie zasadnutie parlamentu „malú legislatívnu smršť“. Trochu vecnejšie povedané, chystá na prerokovávanie niekoľko zákonov. Ide o zákony z oblasti stavebného konania, verejného obstarávania, zdravotníctva a i. No a k tomu ešte jeden podľa „našich“ novinárov kontroverznejší zákon o novej podobe verejnoprávneho rozhlasu a televízie.

Návrhy týchto zákonov nie sú ešte vo verejnosti podrobnejšie známe. Keďže tieto zákony pôjdu do riadneho pripomienkového konania /možno s výnimkou zákona o rozhlase a televízii/ je vysoko pravdepodobné, že ich textácia sa bude dosť významne meniť. Takže vlastne nikto, ani vládna koalícia a tobôž potom opozícia nevie, o čom to v konečnom dôsledku bude a čo sa napokon schváli.

Neznalosť legislatívy ale nebráni opozícii, konkrétne partičke okolo Grohlinga z SaS, aby sa už dnes v médiách verejne zastrájala, ako sa ona tej legislatívnej smršti vládnych strán postaví, ako to vláde osladí, ako jej to sťaží a ak sa len trochu bude dať, ako jej znemožní prijímať v parlamente zákony. – Zákony, ktoré sú nota bene v súlade s vládnym programom kabinetu R.Fica.

Majster tisícich remesiel, ezermešter ex-obuvník a ex-kaderník Grohling vopred avizuje, že urobí všetko preto, aby demokraticky zvolenej vláde Smeru, Hlasu a SNS zabránil vládnuť. Grohling, Kolíková, Krupa a spol. spravia čokoľvek, akúkoľvek obštrukciu, len aby vláde neumožnili prijímať zákony a meniť Slovensko podľa predstáv ich voličov.

-No povedzte, -je toto normálne ? Je v súlade so zdravou psychikou, aby sa opozícia apriori stavala voči čomukoľvek čo legitímna vláda štátu navrhne ? Je to v poriadku, keď opozičný politik ešte ani netuší aké zákony vláda navrhne a čo v nich bude – a už cez médiá z plného hrdla kričí, že to nedovolí, že tomu bude brániť všetkými prostriedkami ? Vrátane bizarných foriem parlamentnej obštrukcie ? Nech sa nikto nehnevá, ale toto nepripomína správanie zrelého človeka. Toto pripomína správanie sfetovaného pubertiaka vo fáze univerzálneho vzdoru voči autoritám.

Vláda, ktorá má tú smolu, že ju na verejnosti nekontroluje racionálna opozícia ale tlupa kvázisfetovaných pubertiakov potrebuje na každý svoj legislatívny či exekutívny krok dvoj-trojnásobok času ako je inak obvyklé. Mešká s realizáciou svojich zámerov a systémovosť musí nahradiť improvizáciou…

– Opozícia a jej naklonené /takmer všetky/ médiá iba na to čakajú. Už aj sa chytajú šance a útočia. Vyčítajú vláde, ako je možné, že ešte to či ono nestihla !? Prečo neplní, čo svojim voličom sľúbila ? Prečo svojich voličov klame ? – Toto sú teda, milí opozičníci, neférové postupy ! Toto je teda, milí opozíčnici, hnusné, veľmi veľmi hnusné. Toto je ale bohužiaľ, náš súčasný slovenský opozičný štandard. V médiách i v parlamente.

Na dôvažok do vzorky opozičného politického a novinárskeho chrapúnstva ešte jedna maličkosť. Novinári a politická opozícia vláde vyčítajú, prečo ešte nesplnila do bodky svoj vládny program. Teda program na 4 roky a nie na 4-5 mesiacov. – Áno, milí opozičníci, táto vláda tu s plnými právomocami /od schválenia jej programového vyhlásenia/ funguje 4 mesiace a od menovania prezidentkou asi 5 mesiacov. V žiadnom prípade ešte nie pol roka, ako to dnes v jednej z relácií zahlásil jeden z moderátorov ta3. A už vôbec nie 4 roky, aby vás to oprávňovalo k nejakému rigoróznemu súdeniu či definitívnemu odsúdeniu.

-Takže, milí opozičníci, keď ste sa už nenaučili dobrým mravom konštruktívnej demokratickej opozície, naučte sa aspoň správne počítať. Stačí do 5. Naučte sa -keď už nič iné, aspoň elementárnu matematiku.

PS: Pellegrini a Fico budú ešte ľutovať, že na Dankov návrh neschválili v NRSR ako absolútnu prioritu nový rokovací poriadok NRSR, ktorý by parlamentné obštrukcie takmer úplne znemožnil.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2856413x
Priemerná čítanosť článkov: 3739x

Autor blogu

Kategórie