Založ si blog

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, tak napr. Poliaci už strihajú pásku a stavbu z poľskej strany slávnostne otvárajú.

Nuž, zasmiali sme sa, ďakujeme pani Lexmanová , – a teraz vážne. Dovoľte sa spýtať vás, vašich kolegov z KDH a z opozície ako takej, – ako to teda máte radi ? Rýchlo alebo opatrne ? Lebo kým včera sa pani Lexmanová smiala zo slovenskej pomalosti, dnes opozícia, ktorej je súčasťou hromží na návrh zákona, zjednodušujúci a skracujúci posudzovanie vplyvov výstavby na životné prostredie a zákon zjednodušujúci verejné obstarávanie pri podlimitných obstarávaniach /po novom do 5O tis./ a eliminujúci námietkovanie pri sumách do jeden a pol miliona eur. Tendre sa tak odbyrokratizujú na nevyhnutné minimum. Toto sa ale KDH a opozícii nepáči. – Čudná rozpoltenosť, čudná rétorika.

Tak ako to teda pani Lexmanová máte radi – rýchlo a moderne či starosvetsky dôkladne ? Podľa navrhovaného nového efektívneho zákona alebo podľa starého, dôkladne byrokratického ? Tak sa teda rozhodnite. Buď budete všetky vládne návrhy zákonov zatracovať pod čiernu zem, buď ich budete všetky en bloc obštruovať, prosiť prezidentku o veto a Ústavný súd o zrušenie, alebo sa k veciam postavíte konštruktívne a pokúsite sa spolu s vládou /sic !/ podmienky výstavby na Slovensku zlepšiť a urýchliť. V tom druhom prípade možno stratíte zopár politických bodov u vašich fanúšikov, ochotných vždy a všade na tú hnusnú Ficovu vládu útočiť, no pomôžete občanom SR žiť normálnejšie, s menším stresom.

-Tak povedzte, pani Lexmanová, ako to chcete ? Bojovo, protivládne, na hulváta – alebo vecne, konštruktívne, so zmyslom pre blaho blížnych svojich ?

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:55

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2922596x
Priemerná čítanosť článkov: 3766x

Autor blogu

Kategórie