Založ si blog

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by…

Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, vrúcnejší, profesionálnejší a teda lepší. No toto nie je súťaž v rétorike, ani umeleckom dojme. Toto, čo sa na Slovensku deje, je prezentácia dvoch odlišných pohľadov na svet – sveta kozmopolitného a liberálneho /Korčok/ a sveta národnovlasteneckého, opretého o slovenské tradície /Pellegrini/.

Slováci oboch aktérov veľmi dobre poznajú ako praktických politikov. Toto nie sú USA. Tu sa občania venujú politizovaniu 7x 24 non stop. V krčme, v kaviarni, na pracovisku, v rodine…furt. V USA je to iné, tam väčšina voličov spoznáva kandidátov až pri bombastickej televíznej šou. Tam -v USA a na Západe vôbec, rozhoduje rétorika, bonmoty, reč tela, originálne sľuby, umelecký dojem.

V SR nie. Tu sa všetci poznáme. Vieme kto je kto, kto ako a čo robil, ako zbohatol, poznáme o každom pravdu i nepravdu, klebety i tie najskrytejšie reálne tajomstvá. V SR politici nemôžu machrovať. V SR o prezidentovi nerozhoduje šou, ale miera averzie a nenávisti voči príliš dlho slúžiacim politikom /tak vyhral Gašparovič nad Mečiarom, Kiska i Čaputová nad Ficom a Ševčovičom/ – a dakedy aj práca. /To bude, ako dúfam, prípad P.Pellegriniho/.

Preto besedy, akou bola aj tá dnešná v RTVS veľa nerozhodnú.

Čo rozhodne ? Zapojenosť štábom Korčoka najatých umelcov, šoumenov, kňazov a mníšok, novinárov a internetových influencerov na jednej strane /Korčokovej/ a schopnosť národne a ľavicovo orientovaných Slovákov bojovať na druhej strane /Pellegriniovci/. V prípade Pellegriniho ide o ochotu voličov rozličných vlasteneckých prúdov a prúdikov aspoň nachvíľu sa zjednotiť a dať hlasy tomu, kto je predsa len za suverénne, samostatné, sebavedomé a činorodé Slovensko.

Ľavicovo a národne orientovaní Slováci na Slovensku prevládajú. Pod vplyvom protislovenských médií sú však letargickí. Sú spiacou väčšinou. Konzumne a liberálne orientovaní občania SR sú v menšine. Pod vplyvom médií a dobre prepracovaného aktivizmu mimovládok a opozičných strán sú však v DOBRE ORGANIZOVANEJ menšine. Ich šanca je v tom, aby do nohy išli na voľby a aby cez médiá a influencerov odhovorili od voľby pronárodnú a ľavicovú väčšinu.

Šance liberálnej menšiny sa dajú zvýšiť aj zasievaním sváru, klebiet, nesvornosti a intríg do radov tradične dosť rozdrobených národniarskych „kmeňov“ a klanov. Šanca Korčoka a jeho menšiny je rozhádať pro-národnú a ľavicovú väčšinu.

Ľavicovo a národne orientovaný Pellegrini na ľavicovo a národne orientovanom Slovensku nemôže prehrať prezidentské voľby. S jedinou výnimkou, – s výnimkou zrady vlastných ideálov zo strany voličov Smeru, SNS ale predovšetkým voličov Harabina, Uhríka, Kotlebu, Šveca…

Stručne povedané, – o tom, kto bude nový slovenský prezident nerozhodnú duely v televízii a úžasné výkony Pellegriniho v nich. O výhre Pellegriniho rozhodne masová účasť voličov Smeru, SNS, masová účasť Harabinovcov, Uhríkovcov, Kotlebovcov /a v súčasnej chvíli aj národne orientovaných voličov Szovetségu/.

Chodiť do televíznych duelov treba. No oveľa dôležitejšie je , aby Pellegrini diskutoval s „kmeňovými“ vodcami národniarov a ľavičiarov. Aby sa s nimi dohodol. A aby sa aspoň na nevyhnutný čas stal nielen hovorcom hlasistov, ale aj smerákov, snsákov, HARABINOVCOV, uhríkovcov, kotlebovcov, švecovcov a náhlikovcov.

-Tieto prezidentské voľby nevyhrá Korčok, no svojim spôsobom ani Pellegrini. Tieto voľby vyhrá Harabin, – jeho názory a jeho ľudia. Pellegrini by to mal vážne vziať do úvahy.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833527x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie