Založ si blog

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, tak napr. Poliaci už strihajú pásku a stavbu z poľskej strany slávnostne otvárajú.

Nuž, zasmiali sme sa, ďakujeme pani Lexmanová , – a teraz vážne. Dovoľte sa spýtať vás, vašich kolegov z KDH a z opozície ako takej, – ako to teda máte radi ? Rýchlo alebo opatrne ? Lebo kým včera sa pani Lexmanová smiala zo slovenskej pomalosti, dnes opozícia, ktorej je súčasťou hromží na návrh zákona, zjednodušujúci a skracujúci posudzovanie vplyvov výstavby na životné prostredie a zákon zjednodušujúci verejné obstarávanie pri podlimitných obstarávaniach /po novom do 5O tis./ a eliminujúci námietkovanie pri sumách do jeden a pol miliona eur. Tendre sa tak odbyrokratizujú na nevyhnutné minimum. Toto sa ale KDH a opozícii nepáči. – Čudná rozpoltenosť, čudná rétorika.

Tak ako to teda pani Lexmanová máte radi – rýchlo a moderne či starosvetsky dôkladne ? Podľa navrhovaného nového efektívneho zákona alebo podľa starého, dôkladne byrokratického ? Tak sa teda rozhodnite. Buď budete všetky vládne návrhy zákonov zatracovať pod čiernu zem, buď ich budete všetky en bloc obštruovať, prosiť prezidentku o veto a Ústavný súd o zrušenie, alebo sa k veciam postavíte konštruktívne a pokúsite sa spolu s vládou /sic !/ podmienky výstavby na Slovensku zlepšiť a urýchliť. V tom druhom prípade možno stratíte zopár politických bodov u vašich fanúšikov, ochotných vždy a všade na tú hnusnú Ficovu vládu útočiť, no pomôžete občanom SR žiť normálnejšie, s menším stresom.

-Tak povedzte, pani Lexmanová, ako to chcete ? Bojovo, protivládne, na hulváta – alebo vecne, konštruktívne, so zmyslom pre blaho blížnych svojich ?

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833288x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie