Založ si blog

Korčokove čudá. Pellegriniho zázraky.

O pár hodín sa začne moratórium pred druhým kolom volieb. Je tu posledná šanca na to, aby volebný štáb pána Korčoka ešte čosi vypotil a ešte nejako pričaroval na svoju stranu stále viac unikajúce víťazstvo. Korčokovci sa ako topiaci sa človek aj slamky chytajú, aby sa ešte udržali nad vodou. Korčokovi marketingoví mágovia preto začínajú čarovať…

Ako ? Nuž za všetky čudá a čáry máry aspoň dva-tri príklady.

Po prvé, v posledných hodinách boli prezentované viaceré prieskumy verejnej mienky, ktoré mali voličov poinformovať o najnovších preferenciách v prospech kandidátov. Podľa renomovanej agentúry Focus z včerajšieho večera by v druhom kole vyhral Pellegrini so ziskom takmer 51% hlasov. Tesne po druhej televíznej besede by sa podľa inej známej agentúry SANEP víťazom druhého kola tiež stal Pellegrini s niečo okolo 50,5% hlasov. Pellegrini podľa prieskumu SANEPu vo včerajšej diskusii na televízii Markíza jasne dominoval. Bol sebaistejší, dôveryhodnejší a celkove si zlepšil svoje vyhliadky na zvolenie. Víťazstvo Pellegriniho v druhom kole prognozuje aj agentúra Medián.

-Na počudovanie, iný názor má agentúra Ipsos. Táto u nás ešte nová agentúra, pracujúca na objednávku pre korčokovský Denník N na počudovanie favorizuje o 0,1% Korčoka. Pomerne neznáma agentúra NMS Market Research pracujúca pre iný korčokovský denník – Denník N, odhadla Korčokovo čudesné víťazstvo na asi + 1,5%. – Nuž, čudo sa objaví, keď to Korčok najviac potrebuje. Stačí zaplatiť.

Korčokovi vyslovil zatiaľ podporu iba Matovič a minikandidát Dubovský. Je to taký pšuk, no napr. v objektívnej RTVS hrajú tieto dve podpory pre Korčoka úlohu ústredných hajlajtov.

Po druhé, čudá sa stávajú aj pokiaľ ide o niektoré analytické články na internetových portáloch. Takéto články tam chvíľu sú, no len čo niekto z korčokovského predvolebného tímu zavolá, už zrazu nie sú. Zmiznú ako gáfor. Takto zmizol napr. článok o tom, že čím bude účasť na druhom kole volieb vyššia, tým väčšie šance na víťazstvo má P.Pellegrini. A že to osobitne platí pre tých voličov, čo v prvom kole volili Š.Harabina.

Po tretie, čudá či skôr v jeho prípade zázraky sa tu a tam udejú aj v prospech P.Pellegriniho. Dnes boli tri-štyri takéto zázraky. Jedným z nich je spoločné vyhlásenie strán vládnej koalície na podporu P.Pellegriniho. Druhým je potom vyhlásenie otcov-zakladateľov KDH Čarnogurského, Klepáča, Andráša a spol., varujúce pred voľbou progresívneho liberála Korčoka. A tým nepriamo podporujúce voľbu Petra Pellegriniho na post prezidenta Slovenskej republiky. Tretím zázrakom v prospech Pellegriniho je oznámenie J.Kubiša, kandidáta na prezidenta SR, ktorý v prvom kole získal 2,04% hlasov, že v druhom kole podporí P.Pellegriniho. Podporu P.Pellegrinimu vyslovil aj Boris Kollár a jeho Sme rodina a český ex-premiér Babiš. Podporu Pellegrinimu nepriamo, opisne, vyjadril napokon aj Harabin.

– Nech je akokoľvek, pán Boh zaplať za takéto síce dosť zriedkavé ale o to milšie „božie zázraky“.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2849015x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie