Založ si blog

Hystéria=program „našej“ opozície

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim voličom nemajú čo ponúknuť, poskytnú im aspoň zážitok kolektívneho hejtu, šírenia strachu a nenávisti.

Nejaký formálny dôvod na stretávku hysterikov sa vždy nájde. Tentokrát je to prijímanie zákona o STVR /ktorý interpretujú ako útok na slobodu slova/ a štandardná kontrola MS SR na Najvyššom súde SR /ktorú interpretujú ako útok na nezávislosť súdnictva a právny štát/. Nevadí im, že zákon o STVR je súladný s najnovšou mediálnou normou, schválenou v EP, nevadí im, že podobné kontroly rôzne vlády SR vykonávali v posledných 5 rokoch niekoľkokrát -bez akejkoľvek mediálnej pozornosti.

Najväčšiu šancu zbuntošiť ľudí na Slovensku však opoziční zákerníci vidia v úvahe R.Fica /vyslovenej v interview na tv JOJ/ použiť miliardy z bankových úspor a z dôchodkového druhého piliera pri rozbehnutí investičného rozvoja SR. R.Fico v interview pre JOJ 24 zauvažoval, že by bolo dobré vymyslieť nejaký investičný produkt, do ktorého by za podmienok výhodnejších ako pri investovaní v zahraničí bolo možné zhodnotiť prostriedky z 2.piliera, resp, vymyslieť finančný produkt, do ktorého by ľudia a investori mohli uložiť peniaze z bánk za výhodných podmienok. R.Fico mal na mysli čosi ako emisiu špeciálnych štátnych dlhopisov s relatívne vysokým úrokom a štátnou garanciou ochrany vložených peňazí vo výške 100%.

R.Fico v interview zdôraznil, že v takomto projekte by nešlo o nič nátlakové-ani voči správcom druhého piliera, ano voči bankám či súkromným investorom. Nešlo by o žiadne znárodnenie, žiadne vynútené investovanie do nevýhodných investícií. Všetko by fungovalo na báze dobrovoľnosti a pozitívnej motivácie vyšším ziskom a úplnou garanciou štátu, že investor o svoju investíciu nepríde.

Fico v interview neurobil nič iné, iba „hodil do pľacu“ jednu z variant využitia peňazí, ktoré slovenské subjekty vlastnia a nepríliš zhodnocujú. Nešlo a nejde o nič záväzné. Projekt sa napokon môže všelijako upraviť, môže ale aj nemusí sa vôbec realizovať. Ešte raz – išlo a ide o nezáväznú úvahu.

Opozícia sa však i napriek tomu chytila Ficových slov ako hotovej veci. Začala šíriť poplašnú správu, že Fico ide dôchodcom ukradnúť ich celoživotné úspory a bankovým klientom ide znárodniť ich vlastné, súkromné peniaze. – Tak to sú teda obvinenia toho najväčšieho populistického kalibru !

Šimečka a spol. so zvyčajne bombastickou a nekritickou mediálnou podporou sa následne začali dušovať, že toto teda nie -že oni peniaze ľudí ukradnúť Ficovi nedovolia. Že vyjdú do ulíc a keby tam mali byť aj každý deň -zabránia zloduchovi Ficovi, aby sa na peniazoch občanov nabalil.

Hystéria, na akú sme si od súčasnej intelektovo menejcennej, nevzdelanej a preto aj nekonštruktívnej opozície už zvykli. Znovu budú voľby, znovu sa hysterickí opoziční politici a ich naivné obete chystajú do pouličného „boja“. Zákernosť veci je v tom, že vláde nijaké znárodňovanie úspor nechystá a neurobí. – No a keď to vláda neurobí, povedia Šimečka a spol. , že je to preto, lebo jej v tom opozícia zabránila. Že je to len a len preto, lebo sa ich Fico zľakol, lebo sa zľakol hrdinskej opozície. Jednoducho-chrabrá opozícia obránila slovenských občanov ! Keby jej nebolo, je tu už pod Tatrami dávno Sodoma-Gomora.

V tieni chystaných veľkých hrdinstiev šimečkovcov sa trochu stráca menšia no rovnako hysterická aktivita KDH, stelesnená v návrhu na odvolanie ministerky zdravotníctva Dolinkovej. Čo táto dáma kádehákom urobila ? Samozrejme nič, iba nazbačila, že jedným z riešení problému bratislavských nemocníc by bola prestavba nemocnice Ružinov na hlavnú slovenskú štátnu nemocnicu a využitie pozemku Rázcochy na výstavbu detskej nemocnice. Aj v tomto prípade ide o jednu z možností. Všetko je v štádiu úvah, nič nie je definitívne. Záchranár Majerský /povahovo a kvalifikačne by sa hodil skôr do OLaNO než do KDH/ sa však jednoducho potreboval zviditeľniť. Keďže mu nenapadlo nič rozumné, urobil to takto-útokom na pani ministerku Dolinkovú. – Ružolíci gavalier ten Majerský, len čo je pravda.

Budúci týždeň sa oteplí. Vhodný čas na jarnú hystériu, na dramatizáciu predvolebnej kampane. Slováci využijú krajšie počasie na prechádzky do prírody. Opoziční zúfalci sa budú zadúšať zlobou na protivládnom mítingu.

-Nuž, aj také je to naše súčasné Slovensko.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

NR SR / Parlament /

Poslanci začali ďalší týždeň schôdze, odhlasovať majú viacero návrhov

07.05.2024 09:33

Popoludní majú poslanci na programe tri návrhy z dielne ministerstva zdravotníctva.

poľsko, odpočúvanie, Kaczynski

V dejisku výjazdného rokovania poľskej vlády sa našlo odpočúvacie zariadenie

07.05.2024 09:21

Na jeho slávnostnom otvorení sa má okrem poľského premiéra Tuska zúčastniť aj predsedníčka eurokomisie Leyenová.

polícia, vyhrážky, univerzita komenského

Na školách vo viacerých krajoch nahlásili bomby, policajti to preverujú

07.05.2024 08:06, aktualizované: 08:34

Oznámenia o údajnom uložení výbušnín preverujú vo viacerých školách v okresoch Malacky, Senec a Pezinok.

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2855269x
Priemerná čítanosť článkov: 3737x

Autor blogu

Kategórie