Založ si blog

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie.

V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú tam však aj firmy z Európy, napr. Maďarska, Srbska, či dokonca Belgicka. V „prestížnom“ zozname „pro-ruských firiem“ je tentokrát aj niekoľko slovenských firiem. Ich názvy sa mi, bohužiaľ, zatiaľ nepodarilo identifikovať. Rovnako tak nie sú zatiaľ verejne známe ani dôvody, pre ktoré sa slovenské firmy na sankčný zoznam dostali.

Oficiálne slovenské orgány zatiaľ o tejto téme mlčia. Rovnako zatiaľ nie sú zhovorčivé ani slovenské médiá. /Z informácií na HN Online a Aktuality.sk veľmi múdrejší nebudete/. Azda sa v priebehu dňa dozvieme viac podrobností.

  • Á, už je to tu. Dôkaz, že blogovisko sledujú aj súdni ľudia z redakcie Pravdy. S odstupom času, ale predsa, -informuje o sankcionovaní Slovákov vládou USA už aj Pravda. Vraj išlo o dodávky, súvisiace s počítačmi…Tak či onak, je to dôkaz, že nie každý občan SR posiela svoje peniaze iba do zbierky na kúpu zbraní pre banderovcov.

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 766
Celková čítanosť: 2866958x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie