Založ si blog

Cintula nebol osamelý vlk. Matovič stále udáva tón.

Už pár hodín po atentáte na Fica povinne vyjadril nad týmto zločinom poľutovanie kadekto. Medzi inými aj pán Matovič, šéf hnutia Slovensko. Neurobil to však prvoplánovo. Skutočným cieľom jeho vyjadrenia nebol súcit s obeťou, ale krvilačný útok na jedného z jeho momentálne najväčších osobných nepriateľov: na ministra vnútra Šutaja Eštoka.

Akosi to v tej mediálnej trma-vrme zaniklo, no Matovič bol prvý, ktorý ihneď po atentáte obvinil zo smutnej udalosti ochrankárov, policajtov a najmä ich hlavného vedúceho – ministra vnútra Šutaja Eštoka. Matovič bol prvý, kto nekompetentnosť takmer až spolupáchateľstvo na atentáte hodil na krk nenávideného Šutaja Eštoka. Až následne si túto tézu začala všímať bulvárna protivládna mediálna partia, Zavetrila, že by atentát na Fica mohla využiť na likvidáciu dôležitého člena vlády. A až potom, po Matovičovi a médiách začali spochybňovať kompetentnosť Šutaja Eštoka a rozbehli výzvy na „vyvodenie politickej zodpovednosti“ aj opoziční politici. Dnes je už volanie po abdikácii Šutaja Eštoka takmer všeobecným uzáverom každej opozičnej úvahy v každom opozičnom médiu. Zatiaľ sa síce vec zakrýva pod akési vyšetrovanie, no jeho výsledky sú už opozičným médiám a politikom dávno jasné. Šutaj Eštok musí byť vinný. Šutaj Eštok musí byť ukrižovaný. Osobitne potom čo sa fakticky stal šéfom strany Hlas SD.

Priatelia, všimli ste si, kto stále ťahá nitky v slovenskej politickej realite, najmä v tej opozičnej ? Benjamínko Šimečka ? Či poplašený povrchný propagandista Grohling ? Ani náhodou. Témy opozičného diskurzu stále nahadzuje, -voľby nevoľby, – skúsený politický marketér Matovič. Matovič z prítmia rohových parlamentných lavíc vypúšťa balóniky, inseminuje ostatné opozičné strany a médiá, – a oni potom ponúkajú -slušne naservírované, – tieto jeho duchovné produkty verejnosti. Veru tak. Nie Šimečka, nie Grohling, nie Naď…ale skúsený dezinformátor Matovič !

V prípade „viny“ Šutaja Eštoka sa dnes už veci dostali do takej podoby, že ministrovi vnútra sa už nepripisuje iba „pomalý a neprofesionálny zásah nekvalifikovanej ochranky“ ale dokonca aj hlavná vina za atentát ako taký. Podľa tónu aktuálnych vyjadrení opozície nebol atentát na Fica motivovaný opozičným hecovaním más, ale ho vyprovokovali nekvalifikované kroky polície a úradu na ochranu ústavných činiteľov. Cintula vraj bol zvedený ľahkosťou realizácie útoku. Fica mu ochrankári ponúkali na zlatom podnose. Cintula vraj pôvodne nebol rozhodnutý zabiť ho /zvažoval dať mu miesto guľky knihu…./. Cintula mu vraj chcel iba trochu „ublížiť“, ba môžbyť ani to nie. Lajdáckosť polície a ochranky však Cintulu doslova vohnala do náručia zločinu. Cintula je vlastne v celej veci tiež len akási obeť, -obeť nevyhnutnosti okolností. – Chudák Cintula. Nechtiac sa stal spolu s ochrankou súčasťou skupiny, ktorá vykonala nešťastný akt. Obviňovať zo všetkého zlého, čo sa v Handlovej odohralo iba Cintulu je potom podľa podprahového posolstva opozície veľmi veľmi nespravodlivé.

Matovič má v tomto reťazci konšpirácií či špekulácií v jednom predsa len pravdu. Cintula nebol osamelý vlk. Minister vnútra Šutaj Eštok a OČTK príliš predčasne skonštatovali, že konal sám, izolovane, -aby odvodili z toho nemožnosť možnej policajnej prevencie. A áno, políciu tak trochu aj ospravedlnili.

Dnes už Šutaj Eštok, GP i OČTK svoj u charakteritiku Cintulu ako osamelého vlka dpolnili o ďalšie možnosti. A tým de facto túto charakteristiku opravili. Cintula naozaj nebol osamelý vlk. Na rozdiel od vraha z Teplárne si sám, iba za pomoci internetu nevymyslel nepriateľa. Nepriateľa mu dennodenne už roky ponúkali a ponúkajú opozičné médiá, opoziční politici a demonštranti na opozičných zhromaždeniach. Tu, medzi tisíckami rovnako zmýšľajúcich a rovnako rozhnevaných ľudí sa Cintula nemohol cítiť ako osamelý vlk. Naopak, tu bol členom početne obrovskej a obrovsky motivovanej vlčej mega-svorky.

Podľa mňa Cintula na opozičných akciách neindukoval, nenasával do seba iba nenávisť. Existujú podozrenia, že Cintulovi pri jeho hroznom čine naozaj niekto aj reálne pomáhal. Ten niekto mu zhotovoval profesionálne transparenty /štandardizované, aké opozícia používala dokonca aj v Prahe/, niekto ho zásoboval ho informáciami o mieste a čase Ficových verejných vystúpení, – no a napokon, keď Cintula svoj čin dokonal, niekto upravil jeho osobné statusy na sociálnej sieti. /Správca siete zrušil Cintulovo konto až neskôr-a to s manipulovaním so statusmi nijako nesúvisí/. Manipulácia s cudzími statusmi nie je úplne ľahká záležitosť. Nemohol ju robiť len tak nejaký člen rodiny, ale profesionál. Kvalitný informatik.

Napokon ešte jedna vec. Spočiatku dostal Cintula akúsi nepríliš rafinovanú advokátku ex offo. Už ju nemá. Dnes má k dispozícii drahého a schopného advokáta /možno skupinu advokátov v pozadí/. Toto by si osamelý vlk sám zadovážiť nedokázal. Nemal by na to ani peniaze a ani organizačné predpoklady. Svorka progresívnych mu aj tu asi pomohla.

Netvrdím, že opoziční aktivisti z Cintulovho okolia boli s plánom atentátu do detailu oboznámení. Ba vôbec už netvrdím, že mu pri realizácii atentátu priamo a vedome pomáhali. Cintulova suportívna skupina – to boli pravdepodobne iba členovia akejsi neformálnej sociálnej skupiny, ktorá sa vzájomne hecovala vo svojom opozičnom odboji. Cintula ich s reálnym plánom atentátu asi neoboznámil. Chcel ich ním prekvapiť, ohúriť, chcel sa stať ich hviezdou, romantickým poetickým martýrom.

– Tak či onak, Cintula nebol vo svojej nenávistnej protificovskej aktivite sám. NEBOL OSAMELÝ VLK. Bol súčasťou svorky, v ktorej zatúžil byť ALFASAMCOM. Podarilo sa mu to ? V istom zmysle áno. Bohužiaľ.

Dovoľte na záver malý prílepok. Netvrdím, že sa polícia a ostatné zložky nepodieľali na uľahčení hrozného činu proti Ficovi. Podieľali, ale inak, ako to vymyslel Matovič a opozícia. Polícia, NAKA, NBÚ…no najmä a predovšetkým SIS nedostatočne získavali a spracovávali informácie z protivládnych mítingov. Prečo ? Lebo sa báli a boja opozičných obvinení z policajného štátu. Lebo mali podľa vyjadrení MV SR rozbitý jednotný systém výmeny a integrácie informácií.

Nazdám sa, že pokiaľ by – falošný škrek „demokratov“ sem, falošný škrek tam, aplikovali na protivládnych mítingoch /od októbra 2023/ program na rozoznávanie tvárí a identifikáciu chronických – v prvých radoch s transparentmi stojacich demonštrantov- aktivistov, vedeli by, kto tvorí pouličnú úderku opozície. O jej členoch bolo potom potrebné zistiť, čo píšu na sociálnych sieťach, aké schôdzky navštevujú, s kým sa stretajú, či nemajú záznamy o násilnej trestnej činnosti, priestupkoch, konfliktoch, incidentoch… – a či napríklad náhodou nevlastnia strelné zbrane.

Aktivista PS Cintula stával v predných radoch demonštrácií . S úhľadným transparentom, s protificovskými agresívnymi statusmi na sociálnej sieti a strelnou zbraňou v legálnej držbe. Chybou polície, ktorá nezriadila akúsi mixzónu, do ktorej by sa spolu s Ficom dostali občania iba po absolvovaní prehliadky na detektore kovov, sa potom Cintula dostal priamo k Ficovi – a konal.

Ak by však príslušné zložky, -počnúc SIS a končiac NAKOU postupovali bez strachu z obviňovania z nedemokratičnosti, ak by postupovali metódami „policajného štátu“ -teda prísne a nedôverčivo, , mali by sme dnes možno v SR o jednu demaršu z Bruselu viac, no zároveň o jednu nepeknú udalosť v slovenskej politickej histórii menej.

-MOŽNO. Lebo ak ide o ľudské správanie, nikdy sa nič nedá úplne vylúčiť. Ide však o to, aby sa pravdepodobnosť výskytu zla znížila na minimum.

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. V Sardínii a Sicílii očakávajú až 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2922933x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie