Založ si blog

Čaputovej kaviarenský naratív potvrdil aj rakúsky prezident Van der Bellen

Čaputová v týchto dňoch spieva svoju labutiu pieseň. Chodí po okolitých krajinách, zbiera vyznamenania, užíva si posledné lúče svojej voľakedajšej slávy. Tak to bolo aj dnes, keď navštívila Rakúsko. Prezident Van der Bellen sa s jej návštevou veľa nenarobil. Zavrhol pôvodnú alternatívu prijať ju v bufete na hraničnom prechode vo Wolfstahle a zvolil si predsa len honosnejšie miesto rozlúčky. Zámok Schloss Hof /čo by sa dalo preložiť aj ako „zámocký majer“/. Budova Schloss Hofu je obľúbenou zastávkou našich cykloturistov. Je vybavená pohostením pre batôžkárov.

Alexander Van der Bellen tu v Schloss Hofe prijal Čaputovú a jej priateľa spolu s manželkou, no bez prehliadky čestnej stráže a bez ostatných atribútov typických pre vzdanie úcty hlavám cudzieho štátu. Bolo pekne slnečno, oba prezidentské páry sa pofotili a Čaputová mohla naspäť do Pezinka. Nešla na bicykli mostom Ch.Norrisa, to nie. Vzala ju služobná limuzína.

Domov si Čaputová odvážala ďalšie vyznamenanie. No Van der Bellen jej na dôvažok pribalil ešte čosi viac. V pár slovnom vyjadrení spomenul obdiv, aký má voči jej schopnosti zvládať situáciu po atentáte na predsedu vlády SR. Udalosť potom zarámcoval „myšlienkou“ akoby odpočutou z bratislavskej kaviarne. Vraj to, čo sa Ficovi stalo vyplynulo z atmosféry a vyjadrení, aké politici na Slovensku už dávnejšie používajú. -van der Bellen nekonkretizoval politikov, ktorí vytvorili živnú pôdu pre atentát, no akých politikov resp. akého politika mal na mysli predovšetkým, vyplynulo z kontextu a slniečkárski slušnoľudia to hravo pochopili.

-Slniečkárski slušnoľudia všade na svete -aj toť na rakúskom zámockom majeri vedia, čo viedlo k atentátu na R.Fica a kto si je v tomto prípade strojcom svojho osudu. Len zaostalí Slováci to nie a nie pochopiť. Predstavte si, – drvivá väčšina občanov SR viní za atentát reči opozičných politikov /62%/, demonštrácie opozície proti vláde /56%/ a písačky protivládnych médií /54,5%/.

Názor slniečkárskych slušnoľudí, že si za atentát môže svojimi rečami súčasná vládna koalícia a R.Fico samotný, -implicitný názor aj pána Van der Bellena zdieľa iba niečo vyše tretiny občanov SR / 38%/. – Nie je to zatiaľ väčšina, no sú to všetko už lepší ľudia, ktorí „vedia, kde je pravda“.

Po krátkom rýchlokurze rakúštiny by sa táto naša elita mohla stať nielen Západoeurópanmi, -ale azda už aj naturalizovanými Rakúšanmi. Na já, -jedem das seine.

Fico je „hrozbou pre štát“

23.06.2024

Podľa Todovej a spol z mozgového trustu Denníka N je Robert Fico aktuálnou hrozbou pre štát. Robert Fico, ktorý stále nie je úplne vonku zo zranení, čo utrpel pri vražednom útoku opozičného aktivistu Cintulu, Robert Fico, ktorý po tomto útoku možno bude natrvalo fyzicky limitovaný, Robert Fico, ktorý sa už štvrť roka aktívne nezúčastňuje na politickom dianí v SR, [...]

Preteky nevzdelancov

20.06.2024

V SR sa rozhoreli preteky nevzdelancov. V centre pozornosti je dr. Kotlár. Poslanec vládnej SNS a tak nečudo, že na neho svojimi úmyselne nekvalifikovanými výrokmi útočia politici opozície. Nečudo, že na Kotlára útočia aj mejnstrímové médiá, veď sú usmerňované z pozadia tými istými štruktúrami, aké sú aj za opozičnými politickými stranami. Vážení priatelia, [...]

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Exotické rastliny

Polícia vyšetruje krádež exotických rastlín aj včelích úľov

26.06.2024 15:37

V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie.

Ľubomír Klištinec / Michal Sedliak /

Štátneho tajomníka Sedliaka a riaditeľa ZVJS Klištinca vymenujú za generálov

26.06.2024 15:25

Podľa ústavy vymenúva a povyšuje generálov slovenský prezident na návrh vlády.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Nemecký kabinet schválil zákon o deportáciách za podporu terorizmu na internete

26.06.2024 15:21

Kritici z opozície návrh odsúdili ako snahu potlačiť slobodu prejavu a prirovnali opatrenia k taktike autoritárskych režimov.

Tibor Gašpar

Začala sa diskusia o novom podpredsedovi parlamentu, kandidátom je Gašpar

26.06.2024 15:00

Návrh kandidáta skritizoval poslanec Spišiak. Nominácia nie je podľa jeho slov správna.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 778
Celková čítanosť: 2935702x
Priemerná čítanosť článkov: 3773x

Autor blogu

Kategórie