Založ si blog

Francúzska facka skutočnej demokracii

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES.

Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba ilúzia. Ak liberálnemu kapitalizmu tečie do topánok, spoja sa socialisti bez problémov s pravičiarmi. Na spoločnej báze: na báze progresivizmu a liberalizmu. Ak ide o poražku národne orientovanej strany Le Penovej, nemajú Macron a Melenchon problém vzájomne si povymieňať hlasy a rozdeliť si sféry moci nad francúzskym ľudom. Ak ide o náhradu liberálno-progresívnej karikatúry demokracie skutočnou alternatívou, teda pro-národnou stranou, zvesia ľavičiari a pravičiari svoje masky – a ukáže sa, že ide iba o dve úpravy toho istého modelu, – modelu liberálno.progresivistickej totality.

Víťazstvo Melenchona /mimochodom osobného priateľa Ľuboša Blahu/ už paradoxne miesto Francúzov museli pre francúzsky establishment vybojovať arabskí a černošskí imigranti. Ukázalo sa, prečo sú pre liberálov a progresívcov prisťahovalci takí dôležití.

Patové výsledky volieb paradoxne za faktického víťaza pasujú Macrona. Ten v povolebnej nejasnej situácii nemusí prijať demisiu svojho predsedu vlády. Predseda vlády Gabriel Attal môže pokojne vládnuť ďalej. Teoreticky až do najbližších prezidentských volieb. A tie tak skoro nebudú.

Volebné a povolebné machinácie sú príznačné nie iba pre Francúzsko, ale aj pre Nemecko /šikanovanie AfD/ , pre Holandsko /prípad Wildersa/ a vlastne pre všetky krajiny EU a NATO s výnimkou Maďarska a azda aj Slovenska. O Slovensku pochybujem preto, že strana Hlas spieva tu a tam dvojhlasne: raz spolu so Smerom a SNS, no inokedy, ak ide o hodnotovú základňu politiky – hovorí Hlas o odsune kultúrno-hodnotových tém na neurčito. Neprekvapuje, ako bleskovo reagoval ideológ Hlasu pán Tomáš na Ficov návrh, aby sa tradičné hodnotové vlastenecké články ústavy SR ešte viac posilnili. Tomáš návrhom z Devína prisľúbil diskusiu, ale to je asi tak všetko.

Čestný hlasista Pellegrini sa medzitým vyfarbuje ako najoddanejší agent NATO v SR. Zo SR robí v zahraničí dobre že nie najvzornejšieho zbrojára Ukrajiny. Pellegrini a spol. pred voľbami zdôvodnili svoj negatívny postoj k priamym dodávkam slovenských zbraní na UA tým, že máme prázdne armádne sklady. Sklady sa postupne zaplňujú. Uvidíme, ako to ovplyvní hlasistickú rétoriku. Pellegriniho vychvaľovanie sa komerčnou zbraňovou nadprodukciou, končiacou na UA, však čosi naznačuje. Dosť jasne a dosť presne…

Zmena postojov salámovou metódou je zaujímavá vec. Málokedy sa podarí tak, ako to meniči postojov zamýšľali. S výnimkou Talianska, kde kedysi anti-Západná a pronárodná premiérka Meloniová s chápavým postojom k politike Ruska po nástupe k moci prešla na druhú stranu frontu a stala sa z nej fanatická anti-ruská politička. Le Penová postupovala v poslednom čase podobne: so snahou získať na svoju stranu malomeštiacke vrstvy obyvateľstva, začala svoj pôvodný postoj, teda stop ďalšej protiruskej angažovanosti Francúzska na Ukrajine meniť. Predvčerom už dokonca hovorila, že ak získa po voľbách moc, posilní vojenskú pomoc Ukrajine. Z pôvodného protivojnového postoja Le Penovej zostala už len výhrada k používaniu francúzskych rakiet proti cieľom v hĺbke ruského územia. Le Penová ustupovala a ustupovala. Miesto víťazstva však dosiahla pravý opak, -radikálne vlasteneckých voličov znechutila a nových voličov z malomeštiackeho stredu nezískala. Zľavovaním na radikálne vlasteneckých stanoviskách však vytvorila atmosféru, v ktorej potom ľavičiari menej bolestivo zahlasovali za „macronovcov“ a „macronistom“ nebolo zaťažko hodiť hlasovací lístok donedávna nenávidenej ľavici.

Francúzske poučenie pre Slovensko ? Po prvé, ak pôjde do tuhého a na pretras sa dostanú gruntovné hodnotovo-civilizačné témy slovenského myslenia, buďme pripravení na „obetu“ hlasistickek ľavice a jej liberálno-progresívny puč. Možno nie u celej strany Hlas, možno iba u menšiny. Aj to však asi postačí na zablokovanie zmien v ústave, ktoré by sa týkali možných posunov napr. v súvislosti s legislatívou okolo LGBTI, v súvislosti s genderizmom, interrupciami, konzumom „ľahkých“ drog, imigrantmi, vzťahom ku r.k. kresťanskej cirkvi, vzťahom ku grinpisáckym experimentom, a pod.

Po druhé, aj malé nenápadné rétorické zmeny v slovníku Pellegriniho vo vzťahu k vyzbrojovaniu Ukrajiny slovenskými zbraňami možno postačia na to, aby sme o pár mesiacov uvideli aj na Slovensku paradox, pri ktorom budú ľavičiari z Hlasu podporovať liberálov z SaS a progresívcov s PS a naopak.

Slovensko bohužiaľ už Západ dôkladne k sebe pripútal. A tak sa nečudujme, ak volebné móresy z Francúzska prídu onedlho aj na Slovensko. A znemožnia trebárs užšiu spoluprácu súčasnej vládnej koalície s politickou stranou Republika. Ak by sa na Slovensku, podobne ako vo Francúzsku, situácia vyvíjala ku ešte viac vlasteneckej konzervatívnej vláde, buďme si istí, že sa zákulisné ťahy liberálov a progresívcov proti národnej demokracii objavia aj v SR. Buďme si toho vedomí a vopred sa na to pripravme !

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Slniečkársku reformu už aj do športu !

29.06.2024

Keď som videl v televízií to jednostranne prezentované nadšenie z progresivisticko-liberálnej kurikulárnej reformy a zo slovných hodnotení žiakov, čo včera odchádzali na prázdniny, povedal som si TO JE ONO ! To je cesta pre nás neschopných a lenivých ! To je cesta k likvidácii nespokojnosti s výsledkami činnosti ľudí aj v iných odvetviach. V práci, ale napr. aj v športe. [...]

SR ZOO Bojnice Energie Šetrenie Uarus TNX

Ďalšie utrpenie by bolo neprijateľné. Jeden zo symbolov bojnickej zoo uspali

26.07.2024 10:46

Posledný lev berberský v prírode zahynul v Maroku v roku 1942.

požiar

Po saharskom piesku Slovensko zasiahol ďalší jav, Kanadu sužuje už týždne

26.07.2024 10:25

Severnú pologuľu zasiahlo v prvej polovici leta veľké množstvo intenzívnych lesných požiarov.

Atentát v Moskve, výbuch auta, bomba v aute

Rus sa priznal k odpáleniu auta v Moskve a spolupráci s SBU. Kyjev zapojenie poprel

26.07.2024 10:22

Pri výbuchu utrpeli zranenia dvaja ľudia, doteraz nie je jasné kto.

Guterres

Ľudstvo trpí epidémiou extrémnych horúčav, varuje šéf OSN

26.07.2024 10:10

Len za rok bola hranica 50°C prekročená na najmenej desiatich miestach sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966506x
Priemerná čítanosť článkov: 3793x

Autor blogu

Kategórie