Založ si blog

Čaputovej kaviarenský naratív potvrdil aj rakúsky prezident Van der Bellen

Čaputová v týchto dňoch spieva svoju labutiu pieseň. Chodí po okolitých krajinách, zbiera vyznamenania, užíva si posledné lúče svojej voľakedajšej slávy. Tak to bolo aj dnes, keď navštívila Rakúsko. Prezident Van der Bellen sa s jej návštevou veľa nenarobil. Zavrhol pôvodnú alternatívu prijať ju v bufete na hraničnom prechode vo Wolfstahle a zvolil si predsa len honosnejšie miesto rozlúčky. Zámok Schloss Hof /čo by sa dalo preložiť aj ako „zámocký majer“/. Budova Schloss Hofu je obľúbenou zastávkou našich cykloturistov. Je vybavená pohostením pre batôžkárov.

Alexander Van der Bellen tu v Schloss Hofe prijal Čaputovú a jej priateľa spolu s manželkou, no bez prehliadky čestnej stráže a bez ostatných atribútov typických pre vzdanie úcty hlavám cudzieho štátu. Bolo pekne slnečno, oba prezidentské páry sa pofotili a Čaputová mohla naspäť do Pezinka. Nešla na bicykli mostom Ch.Norrisa, to nie. Vzala ju služobná limuzína.

Domov si Čaputová odvážala ďalšie vyznamenanie. No Van der Bellen jej na dôvažok pribalil ešte čosi viac. V pár slovnom vyjadrení spomenul obdiv, aký má voči jej schopnosti zvládať situáciu po atentáte na predsedu vlády SR. Udalosť potom zarámcoval „myšlienkou“ akoby odpočutou z bratislavskej kaviarne. Vraj to, čo sa Ficovi stalo vyplynulo z atmosféry a vyjadrení, aké politici na Slovensku už dávnejšie používajú. -van der Bellen nekonkretizoval politikov, ktorí vytvorili živnú pôdu pre atentát, no akých politikov resp. akého politika mal na mysli predovšetkým, vyplynulo z kontextu a slniečkárski slušnoľudia to hravo pochopili.

-Slniečkárski slušnoľudia všade na svete -aj toť na rakúskom zámockom majeri vedia, čo viedlo k atentátu na R.Fica a kto si je v tomto prípade strojcom svojho osudu. Len zaostalí Slováci to nie a nie pochopiť. Predstavte si, – drvivá väčšina občanov SR viní za atentát reči opozičných politikov /62%/, demonštrácie opozície proti vláde /56%/ a písačky protivládnych médií /54,5%/.

Názor slniečkárskych slušnoľudí, že si za atentát môže svojimi rečami súčasná vládna koalícia a R.Fico samotný, -implicitný názor aj pána Van der Bellena zdieľa iba niečo vyše tretiny občanov SR / 38%/. – Nie je to zatiaľ väčšina, no sú to všetko už lepší ľudia, ktorí „vedia, kde je pravda“.

Po krátkom rýchlokurze rakúštiny by sa táto naša elita mohla stať nielen Západoeurópanmi, -ale azda už aj naturalizovanými Rakúšanmi. Na já, -jedem das seine.

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

23.09.2024

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938. Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do [...]

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 786
Celková čítanosť: 3018975x
Priemerná čítanosť článkov: 3841x

Autor blogu

Kategórie