Založ si blog

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938.

Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do „slovenských“ médií nedostali o nich takmer žiadne informácie, žiadne zábery, – o živých vstupoch troch „našich“ spravodajských televízií ani nehovoriac.

Ktovie prečo. Kvôli tomu, že akcia nebola politická ale občianska a že sa nehodila do portrétu SR ako krajiny takmer v stave občianskej vojny ? Alebo kvôli tomu, že sa to množstvo slovenských odporcov slniečkárskej liberálno-progresívnej ideológie nehodilo do krámu našim najvyšším pánom z Bruselu ?

Keď sa pred pár dňami zišlo na nám. SNP v Bratislave 1-2 tisíc slniečkárov, aby verejne hejtovali plnenie volebného programu vlády SR v oblasti kultúry, to bola pre naše televízie a rádiá iná klíma, iná viditeľnosť. Vďaka dôkladnej reportážnej práci našich novinárov sa do médií dostal azda každý smelý bojovník proti pani doktorke Šimkovičovej. Teraz to bola v Košiciach jednoducho iná situácia. V celej košickej kotline sa rozprestrela akási klimatická alebo geomagnetická anomália. Nedovolila žiadne vysielanie. Nie a nie.

Mediálna anomália, ktorá robí s nežiadúcich manifestantov neviditeľných občanov je rarita, akú by si Košice mali prihlásiť do zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO. Škoda len, že anomália, spojená so zneviditeľnením a zatemnením signálov zatiaľ nedostala žiaden názov. Preto skromne odporúčam , aby ju svet nazval „SLOVENSKÉ ZATEMNENIE DUCHA“….

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

Drlička ide odvolávať vládu !

13.08.2024

Bývalý klarinetista, bývalý riaditeľ a majiteľ šoubiznisovej agentúry Matej Drlička sa včera postavil na čelo akéhosi štrajkového výboru a vyhlásil, že odteraz nebude už na mítingoch požadovať nič viac a nič menej – len odvolanie ministerky kultúry. Keďže dnes by takéto odvolanie nebolo možné bez hlasovania niektorých poslancov vládnej koalície s opozíciou a [...]

Boris Johnson

'Šialené' plány Johnsona: Chcel zaútočiť na sklad v Holandsku, aby vzal kovidové vakcíny do Británie

28.09.2024 12:30

Britský expremiér Johnson v čase kovidu chcel od armády, aby zaútočila na sklad v Holandsku a vzala do Británie vakcíny, "ktoré jej náležali".

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje. Irán robí opatrenia

28.09.2024 10:20, aktualizované: 12:19

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 786
Celková čítanosť: 3018762x
Priemerná čítanosť článkov: 3841x

Autor blogu

Kategórie