Založ si blog

Sociálna a národná vláda R. Fica dnes znovu vyhrala

Dnešné hlasovanie v NRSR o konsolidácii verejných financií dopadlo pre vládu R.Fica impozantne. Všetkých 79 vládnych poslancov – bez ohľadu na to, či majú na niektoré podružné veci rovnaký alebo trochu odlišný názor – podporilo vládny program konsolidácie pre rok 2025. Ukázalo sa, že aj po ťažkom roku vládnutia má vládnuca koalícia opraty pevne v rukách.

Viac ako mesiac tu opozičné strany a médiá jačali, že vláda R.Fica konečne narazila na realitu a že sa pod dojmom tejto reality rozpadne. Nuž, nerozpadla sa. Naopak, sebe, Slovensku a svetu ukázala akčnú jednotu aká sa pri riešení extrémne nepopulárnych problémov nevidí. Opoziční politici a opozičné médiá dnes opäť dostali „po papuli“. Šípili „világoš“ a tak na miesto porážky buď nešli /v NR SR chýbalo 9-10 opozičných poslancov/ alebo zo zotrvačnosti opakovali, že „ožobračovací“ Ficov balíček ešte skôr-neskôr predsa len spôsobí pád súčasnej nenávidenej vlády. Že treba len chvíľu počkať. Že sa spomalenie rastu životnej úrovni prejaví v januári či februári-a až potom príde onen nimi očakávaný nevídaný bengál. Až potom príde oheň, v ktorom Ficova vláda zhorí do tla…-Jednoducho, – opoziční politici dnes neuspeli ale nezúfajú, – iba svoj deň D odložili na potom. na „maňana“, ako vždy.

Opoziční novinári .-predovšetkým novinári všetkých našich spravodajských televízií po týždňoch strašenia občanov SR, po desiatkach „diskusií“ protivládnych „ekonómov“ a „politológov“ a pod. , po takmer mesiaci hecovania svojich čitateľov, divákov či poslucháčov kadejakými samozvanými „expertmi“, – odrazu stíchli. Po období, keď dokázali prezentovať za deň aj 6-7 protivládne orientovaných konsolidačných besied, – dnes odrazu akosi stratili rečnícku slinu.

Médiá už od rána asi mali kuloárne informácie, že koalícia sa pred hlasovaním zjednotila. Tušili teda , ako to v parlamente dopadne. A tak dlhoočakávané hlasovanie v NRSR poskytli záujemcom o informácie iba extrémne stroho. Miesto priameho prenosu z NRSR dali do vysielania napr. jesenné práce v záhrade, očkovanie proti covidu a pod. extrémne zaujímavé témy. Aby však neboli úplne na smiech, ponúkli v malom okienku takmer neviditeľné zábery aj z hlasovania v NRSR. Vlastný výsledok konečného hlasovania potom uverejnili najprv iba titulkami na lište obrazovky.

Takže všetko prebehlo aj dnes tak, ako je pre protislovenské médiá príznačné. Najskôr podpaľovali Slovensko ako len mohli. Potom, keď videli, že sa žiadne ohne ani na ulici, ani v NRSR nechytili, stiahli chvosty a za pár minút najdôležitejšiu udalosť doterajšej politickej jesene zmarginalizovali na úroveň nudnej parlamentnej pletky.

– Bravó, páni novinári, zase ste sa pred Slovákmi znemožnili. Zase ste ukázali, akými úbohými sluhami cudzích pánov ste. Zase ste ukázali, akí ste vo svojej väčšine úbožiaci – profesionálne ale aj morálne.

-Ešteže tu máte bulvár. Ešte že tu máte zvadu medzi Dankom a Huliakom, prípadne odlišnosti v názoroch Migaľa a jeho kolegov z Hlasu SD. Tieto taľafatky vám vytrhnú tŕň z päty. Keby nebolo tohto bulváru museli by ste tuším, predsa len písať o veciach pre rozvoj Slovenka podstatných. Tak si teda zostaňte vo svojej bubline lží, poloprávd a žurnalistického gýča.

Slovensko však už našťastie má dosť ciest, ako sa dozvedieť o skutočných problémoch a o tom, kto a ako tieto problémy rieši a vyrieši.

Včera v Košiciach pochodovalo 40 tisíc neviditeľných ľudí !

23.09.2024

Včera bol v Košiciach občiansky pochod za život a za rodinu. Podľa organizátorov sa na ňom zúčastnilo asi 40 tisíc ľudí a na chodníkoch im tlieskalo aspoň raz toľko ľudí. Spolu pokojne aj 100 tisíc ľudí. Viac ľudí už v Košiciach bolo azda iba pri príchode Horthy Miklósa v 1938. Tí včerajší demonštranti však boli NEVIDITEĽNÍ. Až na malé výnimky sa do [...]

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

Boris Kollár

Boris Kollár chystá návrat do veľkej politiky

05.10.2024 07:05

Hnutie Sme rodina po prehratých parlamentných voľbách potrebovalo čas na konsolidáciu, povedal Boris Kollár.

Náboženstvo / Kresťanstvo / Cirkev / Kríž / Modlitba / Viera /

Varšavský arcibiskup vyzval na povinnú výuku náboženstva, aby mladí lepšie porozumeli svetu

05.10.2024 07:00

Varšavský arcibiskup kardinál Kazimierz Nycz vyzval na to, aby sa teraz nepovinná výučba náboženstva stala povinnou pre všetkých žiakov.

New York, One World Observatory, One World Trade Centre, WTC, vyhliadková plošina, Manhattan, Ground Zero

USA neobnovia právny štatút pre státisíce migrantov

05.10.2024 06:48

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena neobnoví program dočasného humanitárneho vstupu pre státisíce migrantov.

Trump

Trump: Izrael by mal zasiahnuť iránske jadrové zariadenia

05.10.2024 06:09

Donald Trump vyhlásil, že Izrael by mal v reakcii na nedávny raketový útok islamskej republiky zaútočiť na iránske jadrové zariadenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 787
Celková čítanosť: 3027162x
Priemerná čítanosť článkov: 3846x

Autor blogu

Kategórie