Založ si blog

V americkom cirkuse

Minister kultúry Poľska dnes vyhlásil, že ruskú kultúru treba úplne vytesniť z európskeho verejného priestoru. V čase, keď sledujeme dojímavé videjká z Buče, nemôžeme predsa súčasne sledovať ruský balet, čítať Puškina, Čechova či Dostojevského ! Iný poľský člen vlády, zodpovedný za šport vyhlásil, že Rusku treba zrušiť členstvo vo všetkých športových organizáciách a ruských športovcom sa má umožniť individuálne súťaženie iba ak jasne a tvrdo odsúdia Putina a svoje rodné Rusko.

Dnes sa v amerických médiách /Fox News,WSJ/ mihla správička, podľa ktorej minulý týždeň súkromné americké spoločnosti zvýšili objednávky ruskej ropy o 43%. Ruská ropa predstavuje asi 2% americkej spotreby – no aj tak je to zaujímavý signál – v čase, keď USA tlačia EU do úplného zákazu importu ruských energonosičov.

Ako je to u nás ? Nuž, „vlastenec“ Mikloš,- čechoslovácky človiečik, ktorý do poslednej chvíle odhováral Slovákov od vyhlásenia samostatnej SR, lebo to vraj spôsobí, že za 1 CZK budeme platiť 3 až 5 SSK /taký skvelý ekonóm a prognostik to bol !/ dnes nazval ministra Sulíka idiotom. Prečo ? Lebo miesto totálneho odstrihnutia sa od ruskej energie navrhuje postupnú diverzifikáciu. Nikdy som si nemyslel, že budem Sulíkovi držať stranu- a ajhľa , stalo sa. Oproti takým „ekonómom“ ako je Mikloš je aj jednovaječný ekonóm Sulík národohospodársky génius hodný Nobelovej ceny.

Hlupáci sa nájdu v každom národe. Aj v ruskom. Osobitne v jeho mladej generácii. Donedávna žilo takéto mladé stádočko idiotov v Moskve Choval si ho tam G. Soros. Nastrkal ich do rôznych mimovládok a nezávislých médií a pripravoval na Deň O , teda na deň, keď sa aj v RF mala začať oranžová revolúcia. Prišiel však 24.február a Rusko vyhnalo svojich mladých oranžových revolucionárov za svoje hranice. Rusko si oddýchlo,- no krajiny, kam sa títo Sorosovi učeníci rozpŕchli, dostali nový várku bĺch do kožucha. Medzi iným sa takto povodilo aj Slovensku. Po prvých záškodníkoch, čo k nám prišli z Ruska-takých génioch publicistiky ako G.Mesežnikov a V.Serebrjakov, sa tu pokúšajú uchytiť desiatky rovnako nadaných zradcov svojej pôvodnej vlasti.

Videli sme ich včera pred prezidentským palácom. Kričali nie na slávu svojej vlasti, ale na slávu banderovcom – vrahom svojich pôvodoných spoluobčanov. Mávali zástavami – nie svojho štátu, ale súdiac podľa modrobielych farieb na zástavách, najskôr štátu Izrael. Nuž áno, medzi ruskými sorosovcami je jevrejov neúrekom. Veď napokon aj pionieri ich nádejnej komunity na Slovensku-Mesežnikov a Serebrjakov medzi nich patria. Páni ex-russiani sa ale prezradili predovšetkým tým, kde včera ten svoj cirkus robili. Robili ho de facto pred pracoviskom svojej bývalej kolegyne. Pred úradovňou pani Čaputovej, s ktorou ich spája resp. spájal donedávna ten istý zamestnávateľ. – Kto ? No predsa pán filantrop G.Soros, sponzor všetkých oranžových mimovládok a proti-slavjanských revolúcií. Sorosove nadácie živili a kariérovo odštartovali aj pani Čaputovú, aj ich, ruských sorosovcov. Dalo by sa teda povedať, že v prezidentskom paláci a pred týmto palácom bol včera taký malý sorosovský firemný happening. Taký malý americký cirkus. Viac novinárov ako demonštrantov. Samá kamera, samý mikrofón…

V americkom cirkuse je všetko dôsledne podelené. Majiteľ cirkusu sedí v lóži a počíta tržbu. A jeho šašovia z Poľska, Česka, Slovenska, Nemecka, Francúzska a Pobaltia sa predvádzajú v rôznych absurdných etudách a kreáciách. Americký majiteľ uznanlivo tlieska nad niektorými krkolomnými kúskami svojich európskych šašov. A odporúča im ešte krkolomnejšie kúsky. Ale za toho pána boha by ich sám nepredviedol. Právo vylámať si krk v záujme USA má predsa iba Európska ´únia a šašovia z Východu.

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2840277x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie