Založ si blog

Weiss, Šumichrast a spol.-koľko článkov ste napísali o skutočných fašistoch ?

Pán Šumichrast, – publikovali ste v Pravde „veľmi“ anti-fašistický, „veľmi“ zásadový a „veľmi odborný“ článok o tom, ako bolo štátne vyznamenanie nezaslúžene a omylom udelené trom českými šovinistami a boľševikmi zavraždeným príslušníkom tzv. Bielej légie. Nebudem tu opakovať, v čom ste sa mýlili,-lebo to tu v Pravde presne a jasne napísal už J.Fígeľ, mimo nej dr. Letz a i. Dám vám iba kontrolnú otázku – koľko anti-fašistických, zásadových a pro-demokratických článkov ste napísali o skutočných fašistoch, čo tu po vojne šarapatili, kradli, mučili a vraždili – o BANDEROVCOCH ?!

Že je to mimo rámca vášho „odborného“ proti-fašistického záberu ? Héééj ? A prečo ? Necítite v súvislosti s dianím u našich východných susedov, že je to u nás spoločensky oveľa dôležitejšie, ako bojovať proti „klérofašistickým revanšistom“ a podobným výmyslom slniečkárskej propagandy ? Že na to nie je na wikipédii či inde na internete dosť informácií ? Aha, nuž áno. Tak to býva, keď sa niekto chystá na dizertáciu za „doktora wikipedických vied“.

Pán Šumichrast, ste iba na začiatku odbornej kariéry, – ale už ste vlastne aj na jej konci. Vy ste sa totiž svojim príspevkom do „kauzy Biela légia“ ako vedecký pracovník a odborník v oblasti histórie úplne diskvalifikovali. Vy ste ukázali, že na nestrannú, nezaujatú, nepredpojatú vedeckú analýzu nemáte. Treba však uznať, že ste štylisticky zdatný a politicky presvedčený „bojovník proti fašizmu“, neoliberál, jednoducho slniečkár. Odporúčam vám preto, aby ste sa prestali hrať na historika, urobili svoj profesionálny „coming out“ a naplno sa stali politickým propagandistom. – Pán Šimečka ml. vás vo svoje pseudo strane /ďalej skratka PS/ iste rád prijme a rád vaše odborné a morálne predpoklady využije. Pán propagandista Šumichrast – užite si to tam, na „slnečnej strane ulice“. Publikujte v Denníku N či Sme. Pravdu nechajte pre tých, čo hľadajú pravdu.

Peter Weiss, – s tebou to mám jednoduchšie. Teba poznám už desiatky rokov. Ešte z čias, ke´d tvojím najväčším problémom bol tvoj „kennedyovský“ účes. Ešte z čias, keď si sa šplhal ku päťcípej hviezde ako podržtaška pána Plevzu na ÚML ÚV KSS. Keď si skúšal chytiť správny vietor vo víre glasnosti a perestrojky. Ešte z čias, keď si na chvíľu ten správny smer aj chytil a prispel si hlasmi tvojich do skutočnej roboty dosť ľavých súdruhov prispel k obnove štátnosti SR. Bohužiaľ aj z čias, keď si sa opäť vrátil na trajektóriu politického kariérizmu a definitívne sa pridal do kŕdľa európskej kozmopolitnej pseudoľavice a začal gániť na všetko naozaj národné, národniarske, vychádzajúce z autentických tradícií boja za samostatnú slovenskú štátnosť.

Odvtedy, čo si sa pridal do svorky liberálkozmopolitných mladomarxovských frankfurtských PES-ov si už definitívne stratil slovenský smer. Všetko slovenské a národné začalo byť pre teba náckovské, klérofašistické, antisemitské…jednoducho nebruselsky kakané. U teba som preto nedávny „anti-fašistický“ článok démonizujúci „Bielu légiu“ logicky očakával. Zodpovedá tvojmu rodinnému pôvodu, tvojej osobnej anamnéze, očakávaniam tvojej ideovej bubliny. Len ťa, Peter, prosím-buď úprimný. Nepleť tu čosi o klérofašizme mladých študentov-Tunegovcov. A nehraj sa na antifašistu. Ak by si bol taký veľký anti-fašista, potom by si počas svojho pobytu v Budapešti onakvejšie protestoval proti tamojšej „horthyovskej legende“, proti jobbigovským a „župným“ maďarským fašistom. Keby si bol ozajstným anti-fašistom, už dávno by si všade kde chodíš a píšeš vystupoval proti ukrajinskému neo-banderizmu.

-Spýtam sa aj teba,- Peter-koľko článkov či verejných vystúpení -tak razantných ako bol ten proti „Bielej légii“ si vyprodukoval o zločinoch banderovcov na povojnovom Slovensku ?

Fígeľ a Čaputová mi nikdy politicky nevoňali. A to som pri tom použil silný eufemizmus. No ak platí „Amicus Plato sed magis amica est veritas“ , platí aj opak. Aj keď Figeľ a Čaputová nie sú politici podľa môjho gusta, neznamená to, že budem odsudzovať všetko, aj to správne – čo /možno účelovo, možno omylom/ povedali, napísali príp. urobili.

Takže, páni Šumichrast, Weiss a ostatní slniečkári,-prestaňte zneužívať pre svoje aktuálne politické zámery historické udalosti a pamiatku troch mladých slovenských vlastencov, zavraždených českými šovinistami v temných časoch slovenskej neslobody. Prestaňte sa hrať na to, čo nie ste. Nie ste demokrati, lebo nemáte radi pluralitu názorov a toleranciu voči inak zmýšľajúcim. Prestaňte sa hrať na anti-fašistov, keď vám súčasné priam obludné príklady liberalistickej intolerancie, antipluralitnej mediálnej pseduodemokracie a fašizmu neobanderovcov a rusofóbov neprekážajú. Píšte si svoje slniečkárske traktáty a namotávajte na ne ľudí, čo sa dajú. Ja vám to dožičím.

Buďte však aspoň trochu slušní a korektní. Nechajte troch mladých hrdinov odboja proti totalite a národnému zotročeniu ležať v pokoji, tam kde ležia. Nechajte ich na PRAVDE božej.

PS: Čítali ste najnovší článok blogera v polo-ilegalite pána „cyrila“ ? Týka sa najnovších spôsobov odvádzania pozornosti slovenskej verejnosti zo strany kúzelníka %Seligu a kúzelníka Matoviča. Celkom fajn. Skúste to na „hľadať v blogoch“ kliknutím na „cyril blog“.

Príjemný víkend, priatelia !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834653x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie