Založ si blog

Vystrašený Heger

ROZPRÁVKA O PANICOVI EDOVI, ZLOM MEDVEĎOVI A BOHATIEROVI JAROSLAVOVI

Pán Heger je vystrašený. A keby len Heger. – Vystrašený je aj lotyšský premiér Karinš. Neviem, ktorý z nich to povedal prvý a ktorý to po ňom opísal do prejavu ako mrzký plagiátor. Ale po skúsenostiach s touto vládnou koalíciou tuším, že ktorý. Jednoducho Heger nie je Hegel. Musí si svoj múdry, priam filozofický text občas od kohosi odpísať.

Heger je vystrašený, že ak to „naši“ na Východe prehrajú /aj keď „nesmú“/, bude aj on – Edko Heger na rade. Asi bude. Nuž nemal sa s tými S-300 tak ponáhľať. Sibírsky medveď má veľkú hlavu a veľa si pamätá. Keď si maco zastane pri rampe vo Vyšnom Nemeckom a bude mať požiadavky, nie som si istý, či to s Edkom nedopadne ako s tou pannou v Dobšinského rozprávke o šarkanovi, čo si od dedinčanov na uzmierenie vypýtal najkrajšiu dievčinu v dedine. Nedúfame, že Edko sa bude medveďovi ktovie ako páčiť. Ani oholený nie, ba možno ani s novým chrupom nie. Dúfame teda aspoň v to, že Edko je stále svojim spôsobom panic. Že sa ním medveď napokon uspokojí. A že sa my Slováci s medveďom na úkor Edka napokon ako-tak pokonáme.

Ale ak nie, -aj tak dobre. My sa nebojíme. Nech len ten medveď k nám príde. My sme na medvede tu na Slovensku už oddávna zvyknutí. MY SLOVÁCI MÁME MEDVEDE RADI.

PS: Na Slovensku je podľa ktoréhosi prieskumu verejnej mienky ochotných ísť brániť svoju vlasť so zbraňou v ruke až 12% populácie. Napríklad aj Jaroslav Naď. No tiež Jaroslav Naď. A samozrejme aj Jaroslav Naď. A aby som nezabudol, iste aj Jaroslav Naď. Takže sa ani v najhoršom prípade nemáme čoho báť. Máme tu u nás dosť bohatierov. – Medveď, tras sa ! Heger a Naď, prichystajte sa !

/Autorom foto z novín je autor textu/

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2852660x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie