Založ si blog

„Tvorivý“ prístup Ukrajincov k prísunu zbraní na front

Ukrajinci uplatňujú pri maskovaní dodávok západných zbraní na donbaský front všelijaké finty a triky. Od poľských, slovenských či rumunských hraníc ich prevážajú komerčné kamióny s emblémami rôznych obchodných reťazcov, značiek, služieb a medzinárodne známych produktov -od Coca Coly po DHL a ďalšie zasielateľské firmy a pod. Kamióny s „coca colou“ či „persilom“ prichádzajú do krytých areálov hypermarketov, kde sa kompletujú. Že sú v skladoch zbrane, vie iba zopár ľudí. Vždy sa však medzi nimi nájdu „zradcovia“, ktorí telefonujú do Ruska, že kde a čo.

Aj špionáži tohto druhu je však asi koniec. Pomocou satelitnej siete E.Muska sa USA a následne Ukrajinskej SBU darí vystopovať civilov s podozrivými smskami či telefonátmi do RF. Len dnes SBU oznámila, že vďaka údajom od E.Muska zatkla vyše 30 špionujúcich pro-ruských Charkovčanov.

Niektoré zbrane a stroje sa dostávajú ku línii frontu nezmontované. Montáž dodaných dielcov sa potom robí kade tade. Agentúra Ria-Novosti dnes uviedla, že sa bezpečnostným silám DNR podarilo nájsť tajnú motážnu dielňu západných dronov v jednom z panelákových domov v Svetlodarsku. Z činžiaka Ukrajinci vysťahovali obyvateľov a interiér prerobili na celkom rozľahlé montážne dielne.

Nuž vojna je aj o kamufláži, podrazoch, fígľoch. Kto z koho, ten toho. Účel svätí hocijaké prostriedky. Ukrajincom sa v tomto smere darí. Škrupule veru nemajú.

PS: Ten dnešný útok na trhovisko v Donecku, pri ktorom boli zabití civlisti, ženy a deti, – prostredníctvom amerických ďalekonosných kanónov 777- si však ukrajinskí „čarodejníci“ mohli odpustiť.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?

Bundestag v Berlíne, Spolkový snem

Berlín verzus Bonn. Druhé „hlavné mesto" stojí Nemcov milióny

08.05.2024 14:15

Aj keď sa Nemecko zjednotilo už v októbri 1990, spolková vláda má stále dve pracoviská. V Bonne dodnes sídli šesť zo 14 ministerstiev, druhé sídlo tam má i spolkový kancelár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857341x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie