Založ si blog

OSN prvýkrát odsúdila vojnové zločiny Ukrajiny-NAKA pápežovi dvere nevykopne…

Pápež rímsky čerstvo vyhlásil, že situácia na Ukrajine nie je čiernobiela. Nie je to vojna dobra so zlom. Vojna na Ukrajine mohla byť podľa neho aj vyprovokovaná. – Že by pápež František pomaličky obracal smer ? Alebo dostal božie vnuknutie ? Ktovie. Akokoľvek , – aby som verejne vyhlásil v niektorom z „našich“ slovenských médií, že k vojenskej operácii na Ukrajine bola Ruská federácia vyprovokovaná,-už by sa ja našiel nejaký „dostál“, čo by ma udal na políciu za podporu vojenskej agresie. Pápež je však iná šarža, ako nejaký úbohý bloger z Pravdy. Ten to povedať môže. A nemusí sa báť, že mu v noci NAKA vykopne dvere z poverenia nejakého Čurillu a Honca.

Hovorca Generálneho tajomníka OSN A. Guterrésa, Stefan Duzarrik dnes prvýkrát verejne odsúdil útoky ukrajinskej armády na civilné ciele v ruskojazyčnom Donecku. Artiléria Ukrajiny pomocou nedávno dodaných amerických kanónov M777 a raketometov dnes dvakrát púšťala hrôzu na centrum dvojmiliónového hlavného mesta DNR. Zasiahla pritom okrem panelákových obytných domov aj pôrodnicu a mestské trhovisko, na ktorom bolo ráno veľa ľudí. 5 ľudí /medzi nimi aj malý chlapec/ zahynulo a 33 bolo zranených. OSN ústami Duzarrika označila tento čin za vojnový zločin, pretože bol zjavne namierený na civilné ciele, vrátane zdravotníckeho zariadenia a na miesta s výskytom veľkého počtu civilných obyvateľov.

Americké ďalekonosné kanóny M777 majú povesť veľmi presných zbraní. Ich údery na cieľ sú riadené pomocou GPS. Je takmer nemožné, aby projektily z nich dopadli tam, kde nebolo plánované. Jediná možnosť je zničiť ich v momente výstrelu alebo počas letu. Ak teda strely z M777 zasiahli pôrodnicu či trhovisko, musel to byť zámer. V DNR ale aj v RF panuje po tomto útoku Ukrajincov veľké rozhorčenie. Ozývajú sa výzvy na zničenie Avdejevky /kde sú kanóny umiestnené/ ale aj na odvetný úder na centrálne vojenské úrady v Kieve-vrátane úradovne vrchného veliteľa Zelenského/. Kremeľ však zatiaľ odvetu neplánuje. Podľa neho ide o zjavnú snahu Zelenského a spol. vyprovokovať OS RF ku zničujúcim úderom na Kiev či iné mesto pod kontrolou Kieva. Následky takéhoto údery by boli potom využité pred chystaným stretnutím Zlelenského s predstaviteľmi popredných krajín Západu: – na požadovanie ďalších proti-ruských sankcií a ďalších peňazí a zbraní pre vládu v Kieve.

Tak či onak, OSN prelomila mlčanie. Jej predstaviteľ prvýkrát odsúdil aj nehumánne vojnové aktivity Ukrajiny. Niektorí hovoria, že to ešte neznamená objektivitu OSN, ani zmenu jej nazerania na konflikt na Ukrajine. Upozorňujú totiž na to, že OSN už teraz nemohla mlčať iba preto, lebo jedna zo striel dopadla sotva 50 metrov od úradovne pozorovateľa OSN v Donecku. Všetku tú hrôzu teda videl predstaviteľ OSN cez svoje okno a počul naplno na vlastné uši. Ktovie, či by sa OSN ozvala, ak by strely dopadli stovky kilometrov od „ofisu“ OSN.

Poznámka: Informáciu, obsiahnutú v tomto blogu si možno overiť na oficiálnej stránke OSN.

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2763241x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie