Založ si blog

Biden zase perlil ale veselo bolo aj v americkom kongrese

Naše médiá priniesli správu, že sa USA konečne ako-tak úspešne podarilo otestovať dva druhy hypersonických rakiet. Hypersonické zbrane majú už vo svojom arzenáli Rusko, Čína, KĽDR i India. Ruské hypersonické zbrane vo vývoji dosahujú rýchlosť 28 krát vyššiu ako zvuk, americké zatiaľ 5 krát vyššiu ako zvuk. Najrýchlešie lietadlá sveta dosahujú 3 vyššiu rýchlosť ako zvuk. USA dosiahli síce s jedným „lietadlom“ v laboratóriu rýchlosť až 6 x vyššiu ako zvuk, no toto „lietadlo“ nedokázalo vzlietnuť.

Okrem lietadiel, ktoré nevedia lietať sa v USA dejú aj iné veselé veci. V americkom kongrese sa podľa USA Today napr. pohádal senátor Hodges s jednou profesorkou práva na univerzite v Berkeley, ktorá v kongrese vystúpila ako expert. Predmetom sporu bolo, či zákon o zákaze interrupcií platí aj pre TEHOTNÝCH MUŽOV. Išlo vlastne o transsexuálov, – „mužov“, čo sa nimi stali až po chirurgickom zákroku. Spor nemal víťaza, no pani profesorka si aspoň uľavila-nadala kongresmanovi do „trans-fóbov“.

Trochou veselosti do inak „blbej“ nálady v zdražovaním postihnutých USA prispel v týchto dňoch aj prezident J.Biden. Tent podľa National Review pri návšteve Izraela vyzval na to, aby sme „chránili ČESŤ HOLOKAUSTU“. Pomýlil si totiž slovíčko „horror“ so slovíčkom „honor“. Touto hláškou nadviazal na úsmevné vyhlásenia, podľa ktorých nie je už prezidentom USA ale stále ešte len senátorom za Delaware. Alebo na svoje verejné poďakovanie Ukrajincom za to, že ukrajinský ľud bráni Spojené štáty americké.

Slovenské porekadlo vraví, že keď sa istí ľudia pomýlia, aj pravdu povedia…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2833546x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie