Založ si blog

Ako „utekala“ I.Trumpová pred komunizmom

O mŕtvych len dobre. S prípadnými klamstvami, ktoré sa sa objavili v našich médiách v súvislosti so smrťou ex-manželky bývalého prezidenta USA v našich médiách napokon nebohá Ivana Zelníčková-Trumpová naozaj nemá nič spoločné. Tie by jej „kádrový profil“ stojac pri bráne do neba nemali zaťažiť ani v najmenšom. Ak klamal, tak klamal niekto iný.

Kto ? A v čom ? Nuž niekoľko polovzdelaných upachtených redaktoríkov, snažiacich sa urobiť zo smrti milionárky malú či väčšiu politiku. Nuž a keď ju už ONI ZAČALI robiť, skúsme v nej v rovnakom štýle pokračovať. V nekrológoch I.T. sa objavilo niekoľko evidentne politicky ladených tvrdení. Spomeňme iba niektoré, u ktorých je ich pravdivosť prinajmenej sporná.

Po prvé, o I.T. sa uvádza, že sa narodila v Zlíne. Ona však má v rodnom liste napísaný GOTTWALDOV. Veď ani Horehroncom, čo sa narodili v Švermove, nepíšu teraz na úmrtné listy, že sa narodili v Telgarte.

Po druhé, Zlín či Gottwaldov je súčasť tzv. moravského Slovenska. Časti, v ktorej Moravské Slovácko prechádza do Valašska. I.Z. sa teda možno narodila ako MORAVANKA /ak už rovno nie ako Moravská Slovenka/ a nie ako Česka. Ale pripúšťam, že ona sa cítila byť Českou a nie Moravankou. Ak áno, tak potom nič proti jej voľbe.

Po tretie, vraj jej od mala ČSSR- pri jej ambíciách- bola rodná krajina primalá. Ona od mala chcela byť vraj „milionárka“. Ktovie, či tento čudný životný sen bol vec jej ambícií, húževnatosti, tvrdosti a cieľavedomosti alebo mamonárskej výchovy, najmä zo strany otca-„pána architekta“. Opakujem,-ktovie.

Po štvrté, americký bulvár vraj píše, že príčinou jej smrti bolo náhle zlyhanie srdca. Na infarkte myokardu nie je nič bulvárne. Srdcovo-cievne ochorenia sú v našej populácií najčastejšou genetickou predispozíciou na ukončenie našej životnej púti. Naše médiá tu však taktne zamlčali celú správu, ktorú americký bulvár priniesol. Podľa nej sa šušká, že príčinou náhleho srdcového zlyhania bol ALKOHOL. Osamelá, kedysi pekná a vplyvná žena jednoducho nevedela to, čo nevie mnoho žien,- normálne, dôstojne a s pokorou starnúť. A tak si pomáhala, ako vedela. Nekritizujem I.T.-kritizujem tie „naše“ médiá, ktoré niečo naškrtnú, ale potom to nedopovedia. Ktovie, či by takto taktne postupovali aj vtedy, keby nešlo o „americkú“ ale nejakú východnú celebritu.

No a po piate a predovšetkým: redaktorík RTVS v rozpore s biografickými údajmi v iných médiách /aj v Pravde/ dnes na plnú „hubu“ oznámil, že I.T. v dôsledku nespokojnosti s režimom z komunistického Československa“ utiekla na kapitalistický Západ. A toto už je teda na 99% zjavná lož. I.T. podľa oficiálnych údajov nikam utekať nemusela. Na Západ sa dostala LEGÁLNE. Pro forma sa vydala za rakúskeho lyžiara-trénera-servismana /s ktorým mala „platonický vzťah“/. Obratom získala rakúsky pas a mohla slobodne cestovať nielen po celom Západe /vrátane pre ňu osudových USA/, ale aj do svojej pôvodnej vlasti-k rodičom. Prípadne k pánovi umelcovi Štaidlovi. Takýchto „manželstiev kvôli pasu“ bolo vtedy v ČSSR, osobitne medzi peknými devami, speváčkami, herečkami, manekýnkami veľa. Komunistickému režimu neslúžilo ku cti, že ženy takto „klamali“ , aby sa dostali z jeho područia do veľkého sveta. To je fakt. Ale fakt je aj to, že to nebol žiaden politicky motivovaný hrdinský útek na Západ, ale len chytrácka finta, neoficiálne dohodnutý kompromis s „komunistickým režimom“. Suma sumarum,- I.T. nebola žiadna antikomunistická bojovníčka, ale len jedna z mnohých chytráčok, vyskytujúcich sa vo vtedajšej „rozvinutej socialistickej spoločnosti“.

Ivana Trumpová si za svoje podnikateľské úspechy zaslúži obdiv. Spomienka na jej dielo bude pre ľudí s podobnými hmotnými životnými hodnotami ako mala ona, iste inšpiratívna. Nemala by však inšpirovať malých snaživcov v našich médiách, aby z nej v honbe za politickým kapitálom urobili čosi, čo nikdy nebola. Len preto, aby sami pred svojimi nadriadenými vyzerali ako udatní bojovníci proti antkomunizmu. Oni- tridsaťroční „žurnalisti“- tridsaťtri rokov po porážke komunizmu…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835129x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie