Založ si blog

Pán Budaj, ľudia- zľutujte sa !

POZOR – V PRÍLOHE SÚ FOTKY, KTORÉ NIE SÚ PRE DETI A CITLIVÉ POVAHY !

Pán minister životného prostredia, -zľutujte sa nad tými čo denne umierajú na Ceste slobody z Pribyliny do Tatranskej Lomnice. Zľutujte sa nad desiatkami zvierat, zabitých šoférmi, ktorí si cestu tesne popri hranici Tatranského národného parku pomýlili s pretekárskou dráhou a organizujú tu každodenné relly. Autá letiace najmä medzi pribylinským skanzenom a Kokavským mostom 160 km/hod totiž zľutovanie nemajú. Zabíjajú ako na bitúnku: jelene, lane, zajace, líšky, veveričky, plazy, žaby, údajne aj vydru a jazveca. Popri ceste je chránené vtáčie územie-no pomaly nebude koho chrániť-autá vtáky likvidujú-územie neúzemie.

Pán Budaj, pán Mikulec zľutujte sa. Ve´d po Ceste slobody denne z Pribyliny či Hrádku v smere na Tichú a Kôprovú dolinu smerujú stovky bicyklistov. O kolízie náhliacich sa aut a cyklistov /ak chcete bikerov/ nie je núdza. Je iba otázka času, kedy tu nejaké „pretekárske“ auto zabije človeka. O hluku a smrade, aký zanechávajú v okolí cesty motorkári, s obľubou akcelerujúci v pokojnom lese, ani nehovoriac.

Pán Budaj, vy ste zodpovedný za ochranu prírody na Slovensku. Vy ste zodpovedný za ochranu lesnej fauny. Poproste pána spolu-straníka Mikulca nech dá pokyn na sprocesovanie MAXIMÁLNEJ RÝCHLOSTI 70 Km/hod. NA TEJTO SCÉNICKEJ TATRANSKEJ CESTE ! Ideálna by bola 3O km/hod ako je to na iných scénických cestách v Rakúsku, Švajčiarsku či Nemecku,- ale my sme tu skromní-zatiaľ stačí, ak bude 7O-ka. To ide hneď, bez zmeny zákona. Treba len dobrú vôľu a skutočnú lásku k prírode.

Pán Budaj,- prikladám vám dve fotografie z dnešného nedeľného rána. Je na nich asi 2 km od pribylinského skanzenu zabitá mladá laň. Pán Budaj, pozrite sa jej do očí – možno v nich uvidíte tú hrôzu, ktorú dnes ráno prežila-skôr než vydýchla naposledy.

A vy -milí Liptáci, čo letíte zavčas ráno do roboty v niektorom z tatranských hotelov: prosím Vás, nastavte si budík o 15 minút skôr. Aby ste na aute mohli ísť ako ľudia, humánne. A aby ste neohrozovali život svoj, život, cyklistov a iných motoristov a život tvorov, ktoré v tom lese, okolo ktorého fujazdíte žijú. Nemajú kde inde žiť. Je to ich jediný domov.

Ľudia, -vo vláde i za volantmi,- buďte ľudia ! Zľutujte sa !

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2844854x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie