Založ si blog

/Ne/mám rada Slovensko

Včera som bol po práci s chystaním dreva na zimu taký unavený, že som si v stave zúženého vedomia sadol k televízoru, vyložil nohy na stoličku a pokúsil sa uspať pomocou RTVS. Vysielali obstarožnú uvrieskanú akože pro-slovenskú reláciu Máme radi Slovensko. Chvíľu som to sledoval a bol by som aj pokojne zaspal, keby ma k životu neprebrala jedna odfarbená staršia blondínka s okuliarmi. Tá na otázku moderátora, čo má nové, odpovedala, že najdôležitejšou vecou, ktorá je pred ňou, je svadba jej dcéry. Fajn, takto by asi odpovedala každá matka. To je normálne.

Menej normálne je, keď v relácii o láske ku Slovensku táto pani tri-štyrikrát zdôraznila, že sa jej dcéra bude vydávať za akéhosi cudzinca – a to prosím v Prahe ! Svadba má byť na úrovni, tak preto bude v Prahe. – No dobre, je síce trochu mimo, ak niekto v pro-slovenskej relácii zdôrazňuje kvality Prahy, ale stáva sa. Veď staré nemecko-česko-židovské mesto Praha naozaj nie je na zahodenie.

Z príjemných driemot ma však napokon táto pani úplne vyhodila vtedy, keď pri pohľade na „slepú mapu Slovenska“ prehlásila, že ona sa v nej nevyzná. Že ona je zvyknutá na tú normálnu mapu Československa. V nej by sa zorientovala raz-dva. – Tak to bol teda vrchol jej prejavu „lásky ku Slovensku“. Bol to naozaj vrchol. Aj jej osobný. Lebo v ďalšom priebehu relácie sa už potom nijako neprejavila. A poznatkovo už vôbec nie.

Zdá sa, že táto pani s účasťou na relácii súhlasila iba preto, aby v náznakoch, kde sa to len dalo, naznačila svoj tuhý čechoslovakistický sentiment. A resentiment voči všetkému, čo je slovenské, suverénne, samostatné. Táto pani, mimochodom pôvodom odkiaľsi z Kysúc či Oravy, narodená v Žiline, prišla do RTVS, aby nám oznámila: /Ne/mám rada Slovensko. Mám rada Československo.

Fajn. Dobre vedieť. Len prečo v RTVS a prečo za naše peniaze. Za peniaze nás Slovákov,-čo denne svojou prácou a životom ukazujeme, že naozaj máme radi naše jediné a jedinečné SLOVENSKO.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2843777x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie