Založ si blog

Proti-opozičná propaganda už aj v predpovedi počasia ?

Príznačné, že RTVS dokáže zabezpečiť, aby článok poskytujúci jej kritickú spätnú väzbu o dianí v jednej ich relácii, zmizol z očí verejnosti po niečo vyše hodine. Je to príznačné pre dnešnú dobu NEslobody slova a Neslobody prejavu. A pre tých, čo na takejto dobe celkom slušne ryžujú.

Včera vysielala RTVS zábavno-poznávaciu reláciu Milujeme Slovensko. Už názov tejto relácie je kalk, typický pre reklamy na dámske vložky a pánske ponožky. V slovenčine sme mali slovo „milujem“ vyhradené pre celkom iné city, ako pre obľúbenosť istého druhu výrobku, predmetu či veci. Milovať sa síce dá aj vlasť, ale iba obrazne a to, čo z obsahu relácie vyplýva, by sa ďaleko primeranejšie dalo vyjadriť skromnejším „Máme radi Slovensko“.

Ďalší paradox tejto relácie je, že sa do nej niekedy dostávajú čudní hostia. Napríklad minule tam prišla súťažiaca AŠ.. Keď sa jej pýtali na jej vzťah k Slovensku, dva-trikrát naznačila, že ona má rada „československo“ a Prahu. Fajn, proti gustu žiadna dišputa,-no prečo to hovorí práve v relácii o láske k Slovensku ?

No a včera, – včera to bolo ešte „zaujímavejšie“. Dvaja účinkujúci /moderátor a kapitánka jedného z družstiev/ reláciu nepokryto zneužili na útok proti dvom opozičným stranám resp, ich predstaviteľom. Dozvedeli sme sa, že 1/ dr. Blaha „robí čudné veci“, 2/ strana Republika prezentáciou záberu svojho vedenia z Lomničáku a textom, že Republika je už aj na najvyšších vrcholoch SR, vraj demonštrovalaneznalosť zemepisu. Veď najvyšším vrchom je predsa Gerlach ! Kapitánka a moderátor, ktorý na ňu nadviazal sa urobili sprostí a ilustráciu pochopili ako doslovnú realitu.

Nuž, milé RTVS,- ak chcete takto ďalej pokračovať a na útoky proti slovenskej národne orientovanej opozícii budete zneužívať už aj zábavno-poznávacie súťaže, potom dosť veľká časť vašich divákov /podľa prieskumov verejnej mienky je 82% respondentov nespokojných so súčasnou vládou/ už nebude na RTVS sledovať ani futbal či správy o počasí. Lebo sa bude báť , že proti-opozičnú a proti-vlasteneckú propagandu ste vpašovali už aj do takýchto relácií.

A ešte slovko ku našim celebritkám. Byť výrečný a pohotový na javisku vás milé dámy a páni, ešte nekvalifikuje na doktorov politologických vied. Venujte sa vy radšej svojmu umeleckému remeslu a nezhovaďujte sa v projektoch politickej propagandy. Aj keď sú za to iste pekné honoráre, ukázať národu, akí ste nevzdelaní, to,-verte mi, nestojí zato….

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2842815x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie