Založ si blog

Demokracia po matovičovsky a hegerovsky

Absurdita dovedená ad absurdum. Paradox hodný paradoxnej existencie dvoch pilierov slovenskej „demokracie“: predajcu vodky a predajcu inzerátov. Matoviča a Hegera. Dnes Heger ohlásil pokus o založenie „demokratického hnutia proti predčasným voľbám“ . Tí čo sa cítia na Slovensku demokratmi, urobia v tomto veľmi demokratickom hnutí všetko preto, aby ľudu / = démosu/ zabránili uplatniť to najdemokratickejšie právo, aké v demokracii existuje – právo voliť. Teda uplatniť svoju moc /krátos/.

Formálne sa budú vyhovárať, že oni nie sú proti voľbám,-že oni sú iba proti týmto konkrétnym „predčasným“ voľbám. Je to smiešny argument. Z hľadiska vôle ľudu totiž žiadne predčasné a riadne voľby neexistujú. Existuje len vôľa ľudí vyjadriť svoj názor. Nič iné nad prejav vôle ľudu neexistuje. Ľud je suverén. Vďaka nástrojom ako referendum a ako sú voľby určuje v normálnej demokracii smer vývoja v štáte. – Nie však v tom súčasnom slovenskom. V tom, kde sa uplatňuje matovičovská fajta „demokracie“.

To hnutie, ktoré OĽaNO avizuje by mohlo mať dobre znejúci marketingovo šikovný názov. Napríklad „Demokrati proti demokracii“. Pre OĽaNO nič paradoxné, nič absurdné. Veď aj samotný názov OĽaNO je vytvorený podľa toho, že by v ňom mali byť ľudia obyčajní. No sú ľudia ako Matovič, Heger, Naď, Mikulec… OBYČAJNÍ ? Sotva. Ak by ste im podobných chceli v SR nájsť, nenájdete ich. V SR žijú aj čudáci, ale takí čudáci, akí sa zišli v OĽaNO sú aj v SR raritní. No a „nezávislé osobnosti“ ? To je u matovičkárov riadny oxymoron. Hovorí sa, že na rokovanie klubu idú so svojim nezávislým názorom a odchádzajú z nezávislým názorom,-lenže Matovičovým. A ak nie, tak potom odchádzajú z OĽaNO.

Dúfajme, že sa hnutie hegerovsko-matovičovským demokratov proti demokracii neobmedzí iba na dnešnú slovnú proklamáciu. A že rozbehne aj nejaké masové akcie. Na obľúbenom Matovičovom námestí SNP pod heslom „NIE VOĽBÁM !“ Ba ešte lepšie by bolo, keby Matovič a spol. začali petičnú akciu za vyhlásenie referenda, ktoré prípadné predčasné voľby definitívne zruší.

A bude pokoj. Nebojte sa, ľudia dobre bude !

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2852185x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie