Založ si blog

Anglická hanba

Dnešné rozhodnutie britského „súdu“, podľa ktorého škótske národné orgány nemôžu vyhlásiť referendum o nezávislosti Škótska bez súhlasu Londýna je veľká hanba Anglicka. Je to dôkaz, že vo Veľkej Británii nedodržiavajú Chartu OSN o práve národov na sebaurčenie. Je to dôkaz o falošnosti Británie: Kosovčanom právo na referendum o nezávislosti priznávajú, no Škótom nie. Je to dôkaz o tom, že v Anglicku skutočná demokracia nie je a vysoko pravdepodobne ani nikdy nebola.

Angličania resp, „Briti“ /ale každý vie že za týmto názvom sú Angličania/ zdôvodňujú rozhodnutie súdu tým, že škótsky parlament, ktorý by referendum o vyhlásení nezávislosti vyhlásil, je vytvorený na základe vôle ústavných orgánov Veľkej Británie. A teda že bez vôle ústavných orgánov UK Škóti referendum vyhlásiť nemôžu. Toto je riadny nezmysel: referendum je prejav vôle ľudu, vôle škótskeho národa, nie iba vôle škótskeho parlamentu. Škótsky národ žiaden britský orgán nevytvoril. Jeho vznik je výsledkom prirodzenej entogenézy . Tak ako je výsledkom etnogenézy národ anglický. Taká je prirodzenosť, ak chcete taká je vôľa božia.

Rozhodnutie Anglicka ďalej ujarmovať Škótov v neželanom podradnom postavení v rámci Veľkej Británie je hanebné. Keby naše ministerstvo zahraničia, keby chlapci ako Káčer a Heger, keby deva Čaputová a keby kadejaké „naše“ ľudskoprávne“ organizácie za niečo stáli,- protestujú voči britskému verdiktu všade kde sa to len dá. Prečo mám taký pocit, že ale protestovať nebudú ?

-Nie je to preto, že nielen vo Veľkej Británii, ale ani v EU, vrátane Slovenska tiež žiadna skutočná demokracia nie je ?

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré školy rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2845329x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie