Založ si blog

Referendum: najlepšiu kampaň v jeho prospech robí Hegerova vláda !

Dočasná vláda Edka Hegera a jeho partičky robí referendu najúčinnejšiu kampaň v dejinách slovenskej politiky. Organizátorov referenda ich propaganda pritom nestojí ani euro. Stačí len sedieť, čítať či sledovať médiá a človek dostáva v prospech referenda jeden argument za druhým.

Dnešný monológ Edka Hegera v SRo – to bol ohňostroj neschopnosti, klamstiev, fráz a táranín. Edkovi by mali zakázať budúci čas. Potom by nevedel čo vravieť a konečne by stíchol. „Problémy sa chystáme riešiť“ – to je motto tohto človiečika, ktorý schopnosťami nedorástol ani na vedúceho referenta, nieto premiéra štátu. Jeho obľúbenou výhovorkou je, že naše firmy krachujú síce kvôli drastickému rastu cien energií,-ale to len preto, lebo nepožiadali vládu o finančné kompenzácie. Napríklad riaditeľ Slovalco nechal asi radšej svoju firmu zavrieť, než aby poslal požiadavku na príslušné ministerstvo. Samozrejme pekne na príslušnom tlačive, na ktorom sa takéto žiadosti podávajú. A bol asi taký lenivý či sprostý, že o pomoc nepožiadal ani ministra hospodárstva, ktorý s ním neraz tohto roku stál pred kamerami.

Edko Heger požaduje od národa trpezlivosť, chce novú 76 a novú vládu, aby mohol po troch rokoch hegeromatovičovskej vlády začať upratovať. Edko Heger chce začínať. Edko Heger nechápe, – že začínať už nemôže, – LEBO KONČÍ. Dúfajme , že raz a navždy. Končí, lebo kvôli nemu končia bohužiaľ aj mnohé slovenské firmy. Mnohé možno tiež navždy.

Po uzavretí žiarskej hlinikárne končí kvôli neschopnej vláde strojárska firma v Medzilaborciach. Gastropodnikatelia avizujú koniec podnikania jeden za druhým. Nepotrvá dlho a na úrady práce budú prichádzať stovky nových nezamestnaných.

V Starých Horách včera ľudia z obce a zo ZMOS blokovali cestu na Donovaly na protest ku katastrofálnemu rastu nákladov obcí a miest ale aj súkromných osôb na energie.

Ambulantní lekári hrozia, že od februára začnú rozväzovať zmluvy s poisťovňami a ako lekári v nezmluvnom vzťahu budú vyberať od svojich pacientov reálne platby. Zazmluvnení lekári budú vyberať aspoň po 20 eur, – akože na energie.

Učitelia a riaditelia zo stoviek slovenských škôl odkazujú rodičom svojich žiakov , aby ich teplejšie obliekali, lebo v priestoroch škôl pre nich nevedia zabezpečiť požadovanú interiérovú teplotu.

Obyčajní občania a malí a strední podnikatelia dostávajú z rádií a televízie protichodné rady na to, čo urobiť so zálohovými faktúrami, ktoré im dodávatelia elektriny a plynu posielajú. Jedni politici im radia, faktúry ignorovať a čakať na nové, s nižšími zálohovými tzv. predpisovými sumami, iní politici zase varujú pred trhaním faktúr a radia ich zaplatiť a následne žiadať o vrátenie peňazí na základe vládnych odporúčaní. Plynári a elektrikári prehlasujú, že oni o žiadnom zákonnom spôsobe korektúry faktúr nevedia. Vládni úradníci sa dušujú, že vec je v štádiu´ riešenia. No a celé to je, povedané slovami Borisa Kollára, jedna veľká psychiatria.

Inflácia v novembri a decembri dosiahla 15,4 %. Priemerná inflácia za 2022 dosiahla 12,8% a aj v 2023 bude dvojciferná. Verejný dlh SR v prepočte na obyvateľa po nástupe súčasnej vlády stúpol z asi 7 tisíc na vyše 13 tisíc eur. Ceny potravín boli v decembri o 29% vyššie ako predvlani. Sám Edko Heger tieto veselé ukazovatele dnes v SRo priklincoval konštatovaním, že SR bude mať asi najvyšší deficit štátneho rozpočtu spomedzi všetkých krajín EU.

Minister obrany Naď má iné problémy. Avizuje ďalšie dodávky zbraní , ďalšie Zuzany a Boženy na Ukrajinu. Minister hospodárstva Hirman je na plánovanej dovolenke v Dubaji, no jeho hovorkyňa nás ubezpečuje, že aj tam bezpochyby na nás -pospolitý ľud, -myslí a na diaľku rozdáva pokyny svojim podriadeným.

Prezidentka problémy svojich spoluobčanov citlivo vníma. Preto asi rokuje so Zelenským. Lebi ten nám asi v našich problémoch určite účinne pomôže. Napríklad tak, že nám ponúkne možnosť darovať mu ďalšie zbrane, lieky a peniaze. Zelenskyj tiež Čaputovej ponúka skvelú možnosť zapojiť sa do jeho medzinárodnej propagandistickej hry na spravodlivý mier a parceláciu Ruskej federácie.

Samé dobré správy, že ? – A preto – Slováci, ak chcete skrátiť obdobie, v ktorom vám ešte súčasná vláda bude pripravovať takéto a podobné milé darčeky, postavte sa na nohy. Ak chcete toto trápenie skrátiť aspoň na polovicu, môžete tak onedlho urobiť. Všetko je vo vašich rukách. Stačí ísť 21.januára na referendum a schváliť možnosť, ktorá povedie ku koncu Matovičov, Sulíkov, Remišových a spol.

Stačí urobiť to, čo sa od občiansky vyzretého Slováka očakáva. Ísť na referendum a pomôcť tak sebe, svojej rodine, svojej firme, -a svojej slovenskej domovine.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2846175x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie