Založ si blog

Referendum: som šokovaný

Všeličo mi už dobré duše, ktoré majú radi „mozgovú hygienu“ odtiaľto zmyli, všeličo stiahli z očí verejnosti, no príspevok, ktorý som sem dnes dal, bol v súlade s publikačnou etikou. Bol aj bez brainwashingu pomerne čistý. Nebolo v ňom nič, čo by trebárs i precitlivelo čistotných resp. citlivo vnímajúcich čitateľov mohlo vyrušovať.

-No ve´d posú´ďte sami. K článku sa /zatiaľ/ dostanete tak, že v časti „Ďalšie články tohto blogera“ kliknete na článok o proti-referendových atómovkách Matoviča a spol.

Pre tých, čo sú leniví tak urobiť prezradím aspoň to, že sa v článku písalo o šialených podmienkach Matoviča a spol., ktorými chcú zdôvodniť, prečo sú ale AJ NIE SÚ za predčasné voľby. Čo sú to za dôvody ? Nuž napr. odloženie hlasovania až na jar, ústavné zakotvenie jedného volebného obvodu v SR, kvórum 90 poslancov na vyhlásenie predčasných volieb, ústavné zakotvenie Lipšicovej špeciálnej prokuratúry, neprerušený mandát poslanca počas materskej/otcovskej dovolenky a pod.

Jediné, čo do ústavného zákona matovičkári za ten svet nepripustia, je možnosť, aby si slovenský národ aj bez poslancov odhlasoval predčasné voľby a odvolal neschopnú vládu v priamom všeľudovom hlasovaní , – v REFERENDE. Matovič a poslanci bývalej vládnej koalície takýmito ALE. ALE. ALE… chcú zjavne zamínovať cestu k predčasným voľbám malými či väčšími „atómovkami“. Chcú si urobiť alibi, prečo by napokon predčasné voľby v NRSR neprešli.

Za týchto okolností som poradil Slovákom, ktorí sú so súčasnou vládou nespokojní a chceli by čo najskôr nové voľby, aby nenechali zo seba bláznom robiť ešte väčších bláznov, aby naivne neverili, že sa takéto voľby odsúhlasia v NRSR, – a aby vzali veci do vlastných rúk. Aby ako občania sami za seba, za svoje deti a za budúcnosť Slovenska rozhodli.

Inak povedané, aby zajtra 21. januára išli na referendum a povedali svetu, čo si o antidemokratických praktikách súčasnej politickej štruktúry vo vláde, v parlamente – ale aj v prezidentskom paláci – myslia.

Slováci, občania, zajtra sa bude rozhodovať o vašej demokratickej budúcnosti. Choďte na referendum, aby sa nerozhodlo o vás bez vás. Choďte tam a rozhodnite aj vy. Sami za seba.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848881x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie