Založ si blog

Referendum: jediná obrana proti Matovičovi a spol. a ich „atómovkám“

Šialenec Matovič sa vrátil do NRSR a už to tam poriadne rozkrúca. Najskôr vyhlási, že je za predčasné voľby, lebo nechce Čaputovej úradnícku vládu, no potom sa ukáže, že to bol iba jeho kreatívny trik. Že to bola jedna z jeho obľúbených dezinformačných atómoviek. Ukáže sa, že odsúhlasenie predčasných volieb Matovič v skutočnosti nechce, lebo súhlas OLaNO podmieňuje nezmyslami ako napr. prijatím zákona o predčasných voľbách nie do konca januára ale až niekedy na jar. To by potom „predčasné“ voľby mohli byť niekedy v decembri 2023 alebo januári 2024. Čiže dva mesiace pred termínom riadnych volieb…

To je on, typický Matovič vo svojej starej forme. Je to blázon, čo si rád robí ešte väčších bláznov z ostatných Slovákov a z celého slovenského národa. A to ešte nehovorím o jeho ďalšom bláznovstve. Spolu s termínom predčasných volieb chce dať do ústavy nemennosť súčasného jednomandátového volebného systému. Vraj ako poistku predtým, aby sa podľa vzoru Maďarska v SR nezabetónovalo vládnutie veľkých strán typu Smer a Hlas. Každý normálny človek na tejto požiadavke Matoviča vidí, aký je to blázon. Veď v poslednom volebnom programe OLaNO mal Matovič čosi úplne odlišné: mal tam požiadavku „demokratizácie volebného systému a priblíženia volieb občanovi“ tak, že sa ZRUŠÍ jednomandátovosť SR a prejde sa na viacmandátový, konkrétne 8-mandátový systém parlamentných volieb.

Matovičom a jeho bláznovskými atómovkami sa inšpirujú aj iní politici z košiara bývalej vládnej koalície. Jedni navrhujú ústavnú zakotvenosť existencie špeciálneho súdu, iní chcú dať do ústavy pokračovanie poslaneckého mandátu žien aj počas ich materskej dovolenky, ďalší tam možno budú chcieť dať parterstvá LGBTI, ďalší ochranu sťahovavého vtáctva…Jednoducho, vládna koalícia je za predčasné voľby, – ALE…ale spolu s ich odsúhlasením chce presadiť aj svoje pikošky, svoje kaprice, svoje rozmary…Za nič na svete tam ale nechce dovoliť dať jedno jediné, -to najdôležitejšie: právo národa na skrátenie funkčného obdobia neschopnej vlády v referende.. Všetko áno, ale demokratickejšiu participatívnejšiu formu správy vecí verejných nie. Nie a nie a nie.

Podmieňovanie odhlasovania predčasných volieb kadejakými nesplniteľnými nezmyslami je najjednoduchšia cesta k tomu, aby hlasovanie o predčasných voľbách v NRSR zlyhalo. Aby sa odsúvalo najprv do času, keď Čaputová vymenuje úradnícku vládu a potom ďalej, na neskorší a neskorší termín. Až do februára – marca 2024, teda do termínu riadnych parlamentných volieb.

Začal som Matovičom a jeho bláznovstvami a šialenými atómovkami. No zdá sa, že by bolo treba hovoriť aj o šialenostiach a atómovkách ostatných členov bývalej vládnej koalície – z SaS, Za ľudí, z OLaNO…ba aj o atómovkách pani prezidentky Čaputovej. Lebo čo iné ako matovičovská atómovka je jej odmietnutie vyhlásiť prvé referendum, podložené 600 tis. petičným podpismi a trojnásobnou politickou praxou novodobej SR ? Čo iné ako atómovka je jej vypísanie súčasného referenda v tom najnevhodnejšom termíne ?

Nepriatelia referenda a priamej demokracie hádžu na ZAJTRAJŠIE referendum jednu atómovku za druhou. Najviac sú v tomto ohľade činné protislovenské zapredanecké médiá, kadejakí komentátori, pseudoanalytici a kvázi politológovia, takí či onakí experti-samozvanci, predajné agentúry na prieskum verejnej mienky, mimovládkári a ostatná škodlivá fauna. Až na výnimky /Budajíčkovia a trpaslíci z okruhu spiacej princeznej Remišovej/ sú všetci za predčasné voľby. Verbálne sú za priamu demokraciu, sú za predčasné voľby, ALE…ALE…ALE..

Milí Slováci, -chcete viac priamej demokracie, chcete SAMI ROZHODOVAŤ o predčasných voľbách ? Ak áno, potom nenechajte osud predčasných volieb v rukách šialených poslancov z NRSR. Odstreľte im ich atómovky ešte nad ich hlavami.- Ako ? Jednoducho, zajtra choďte na referendum. A zahlasujte v prospech seba a svojich detí.

Zahlasujte v prospech dobrej veci.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2826595x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie