Založ si blog

Prečo má ta3 zastarané správy ?

Prečo má súkromná spravodajská televízia ta3 zastarané správy ? Konkrétne sú to textové správy, ktoré bežia na spodku obrazu. Včera/piatok/ od obeda do hlbokej noci ta3 hlásila, že ruské rakety Kalibr narušili pri svojej ceste za cieľmi na Západnej Ukrajine vzdušný priestor Moldavska a Rumunska. V prípade Rumunska by to bolo narušenie vzdušného priestoru členskej krajiny NATO. A to by bola vážna vec.

Našťastie, nie je to pravda. Kyjev klamal. Jeho tvrdenie poprela najprv vláda Rumunska /ešte okolo 13.00 / a podvečer aj vláda USA, na základe satelitných údajov. Rakety sa vyhli Moldavsku a Rumunsku vo vzdialenosti 25 km od hraníc.

Prečo v tomto prípade klamal Kyjev, vieme. -Pokúsil sa zapojiť do priamych bojov s Rusmi aj pozemné, letecké a raketové sily NATO. Nie je to pekné, ale je to pochopiteľné. Kyjev sa snaží zachrániť, ako vie.

Čo ale nie je pochopiteľné je to, prečo ta3 vysiela viac ako 12 hodín starú kyjevskú lož, hoci ju už dávno vyvrátilo dotknuté Rumunsko a neskôr aj hlavná krajina NATO – USA ?

Prečo to ta3 robí ? Je to obyčajné technické nedopatrenie alebo je to zámer, ktorým chce ta3 ovplyvniť /aj za cenu lži/ verejnú mienku Slovákov proti Rusku a ruskému národu ?

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

autobus

Na diaľnici R1 sa prevrátil autobus, ktorý ťahala odťahová služba

06.05.2024 16:17

Prejazdný je len jeden jazdný pruh.

Maroš Žilinka

Žilinka rázne odmietol, že sa vyhol otázkam: Médiá ma neoslovili a zákon nepozná 'neformálnu debatu s opozíciou'

06.05.2024 16:13

Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa ohradil voči článku v denníku Sme, že sa "vyhol otázkam poslancov aj médií".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2854467x
Priemerná čítanosť článkov: 3736x

Autor blogu

Kategórie