Založ si blog

To bude kvičania po septembri /Jančkárová je iba „upútavka“/.

Ak sa septembrové voľby skončia tak, ako dnes ukazujú volebné prieskumy, vráti sa na Slovensku k moci normálna vláda. Pravdepodobne sociálnejšia a národne citlivejšia, – ale najmä demokratickejšia. To znamená okrem iného ukončenie kriminalizácie opozície, ale aj kriminalizácie inak zmýšľajúcich občanov SR.

Po septembrových voľbách, ak boh dá, vráti sa do normálnych pomerov aj oblasť médií, najmä verejnoprávnych médií. Vo sfére umeleckých programov sa vrátia na obrazovky filmy a umelci, ktorí dnes majú z politických dôvodov zaracha. Vrátia sa vzdelávacie programy, ktoré budú mladých ľudí vzdelávať o klenotoch SLOVENSEJ kultúry a slovenskej histórie, -o osobnostiach, ktoré prebojovávali slovenskú emancipáciu v ťažkých časoch útlaku a neslobody a v lepších časoch úspešne šírili slovenskú národnú kultúru po svete.

V oblasti spravodajstva a publicistiky zmizne okaté selektovanie informácií zo sveta. Z Ruska, Číny, Iránu, Venezuely, Afriky, Latinskej Ameriky, Indie sa k nám dostanú aj pozitívne informácie a nie iba zvesti o tom, ako akýsi disident zase kdesi vyhlásil poldňovú hladovku, ako kdesi štátne orgány uplatňujú striktné epidemiologické opatrenia, ako sa ten či onen pro-americký samozvanec vyhlásil za „prezidenta“…

Ak septembrové voľby dopadnú, ako majú, do volieb pôjdu politicky gramotní občania so životnými skúsenosťami a nie za 500 eur kúpení voliči z osád, bezdomovci, na trenčianskom festivale odchytení provovoliči a cooloví študenti stredných či vysokých škôl, – potom možno čakať aj zmeny v domácom spravodajstve a publicistike. Najmä vo verejnoprávnom RTVS. Do praxe sa znovu zavedú nepísané etické normy /prevzaté z BBC, keď ešte bola vzorom tolerancie a názorovej plurality/, že v RTVS musia pracovať redaktori a dramaturgovia ROZLIČNÉHO politického náhľadu na svet: nielen pro-vládni ale aj opozične uvažujúci ľudia. Politici sa znovu budú dostávať do médií podľa kľúča tretina vláda, tretina opozícia a tretina parlament resp. prezident a jeho ľudia. V diskusiách to bude pol na pol, – nota bene s nestranným moderátorom, ktorý nebude ako Rasťo Iliev, Marta Jančkárová a pod. – skákať do reči a rušiť súvislé vyjadrenie a sabotovať repliky opozičným politikom. Nebude to tak, ako v poslednej relácii Rasťa Ilieva, kde boli okrem neho do boja so zástupcom Smeru nasadení traja fakticky vládni politici. Po septembri to bude pol na pol.

Po septembri prestanú absurdnosti, keď sa v spravodajstve všetko krúti okolo Fica a Smeru, no rádio či televízia nedajú z tlačových besied Smeru žiaden autentický súvislejší výsek. Prestanú redakčné polemiky proti Smeru spojené s ignorovaním ich informačných materiálov a tlačových besied. Prestanú absurdnosti v publicistike, keď sa počas televíznych diskusií a pod. formátov Smer spomenie 63 krát za hodinu, no predseda Smeru či jeho „ideológ“ majú do diskusie vstup zakázaný. Prestane chorobná a možno aj trestnoprávne riešiteľná prax, podľa ktorej si za hovorcov politiky opozície svojvoľne vyberá ľudí dramaturg, moderátor /šéf spravodajstva, či nedajbože riaditeľ RTVS/ a nie opozičný subjekt sám. Prestane prax, v ktorej sa Jančkárová, Machaj a i. správajú ako 100% vlastníci RTVS a oni a iba oni rozhodujú o tom, kto bude za Smer vystupovať vo verejnoprávnom médiu a kto nie. A či áno alebo vôbec nie.

Ak budú voľby v septembri spravodlivé a demokratické, ak sa po nich k moci nad Slovenskom dostanú normálni Slováci, nastanú zákonite aj v médiách veľké zmeny. – BOŽE TO BUDE POTOM VRESKOTU, PIŠŤANIA, HOREKOVANIA, PREKLÍNANIA A OSOČOVANIA. Nielen na Slovensku, ale predovšetkým v zahraničí. To bude varovaní EK, to bude rezolúcií EP, to bude misií kadejakých holandských či belgických poslankýň, to bude vyhrážok európskymi súdmi a redukciou peňazí z eurofondov ! To bude cirkusu !

Prečo si to myslím ? Nuž napríklad už preto, že ešte neboli ani voľby, ešte sa poriadne ani nezačala predvolebná kampaň, ešte sa uskutočnila iba malá protestná akcia Smeru pred RTVS, – a koľko vreskotu a škrekotu to už vyvolalo ! Protesty napr. Dostála, Osuského a spol. sa v minulosti pred RTVS odohrali veľakrát, -a okrem pozitívneho PR v médiách to k ničomu, k žiadnej kampani neviedlo. – Teraz však čosi podobné zorganizoval /konečne !/ aj Smer – a ajhľa, rozpútali sa proti-smerácke útoky ani čoby Fico a spol zaútočili na budovu parlamentu v štýle trumpovských prívržencov.

Mimoriadnu popularitu má v tejto neslýchanej protismeráckej kampani status akéhosi pomätenca, čo sa vraj vyhráža moderátorke Jančkárovej všetkým možným,- od zavraždenia po znásilnenie /alebo naopak…ktovie/. Jančkárovej kolegovia z nej robia nový „míľnik“, nový idol pre pokračovanie úspešného projektu kuciakiády. Dávajú priestor jej hrdinským sľubom, že sa nedá zastrašiť. Provokujú OČTK k vyjadreniam, ani čo by došlo k pokusu o prevrat. – A pritom, – čo sa stalo ? Jeden blázon buď z vlastného popudu ale možno aj z popudu provokatérov, pustil na internet svoje nezmyselné a patologické táraniny. Vyhráža sa v nich moderátorke akože „v mene Smeru“, v mene p. Fica a p.Blahu. – Fíha…

-No tak to je pre Jančkárovej kolegov signál, aby /už ani nie podprahovo ale verejne/ spájali choromyseľné produkcie blázna s vyjadreniami a s politikou vedúcich osobností Smeru. Novinári robia somárske mostíky medzi činom blázna a oprávnenou kritikou opozície voči neférovej informačnej praxi médií. Hlbokomyseľní redakční komentátori a analytici spájajú puzzle z úplne odlišných setov, len aby im z toho aspoň v náznaku vzišlo, že za vyhrážkami znásilnením p. Jančkárovej stojí Ľuboš Blaha a za hrozbami jej zavraždenia kto iný -ak nie megazločinec Fico…

Takto vyzerá malá ukážka, upútavka, mediálna jednohubka, naznačujúca to, čo nás tu na Slovensku bude čakať po septembrových voľbách. Čo tu nastane potom, keď sa nová vláda pustí narovnávať pokrivené mediálne prostredie.

Napriek tomu, – netreba sa báť. Treba smelo kráčať k voľbám, k novej vláde a k jej krokom, čo napriek škrekotu, napriek vreskotu, napriek bľakotu urobia v médiách, osobitne v RTVS poriadok. Predajní novinári, ich bruselskí a zámorskí zamestnávatelia sa budú búriť. Budú nadávať, posielať demarše, organizovať protesty. No a čo ? Nech to robia, ak to budú robiť v súlade so zákonom.

Vláde SR aj v mediálnej sfére však ide predovšetkým o Slovensko a jej občanov. Nech si Brusel vreští, – dôležité je, aby Slováci boli spokojní. Teraz je to postavené na hlavu. Médiá na Slovensku píšu tak, ako sa to páči Bruselu a Washingtonu. Aj keď Slováci na to nadávajú. Po septembri to, ak boh dá, bude naopak. Nech si Brusel ponadáva. Dôležité je, aby boli konečne aj v mediálnej a informačnej oblasti spokojní tí, o ktorých tu ide. – Aby boli spokojní občania Slovenskej republiky.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2849173x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie