Založ si blog

Rusko-slovenský slovník pre našich euroatlantických bratov-trolov

Ponúkam pre nedostatok času iba tú najstručnejšiu verziu.

  • Rossijanin, hov. aj Rossijan = obyvateľ Ruskej federácie, bez ohľadu na národnosť, ku ktorej sa hlási. Rossijanin môže byť Čečenec, Ukrajinec, Kalmyk, Nemec, Američan, Rus alebo aj Japonec. Dôležité je, aby mal ruské občianstvo.
  • Russkij = človek, ktorý sa dobrovoľne hlási ku ruskej národnosti, bez ohľadu na to, kde žije a či má alebo nemá ruské občianstvo.
  • Barišňa= šľachtická slečna, kišasonka, nóbl žena alebo žena, ktorá sa tak oblieka alebo správa.
  • Mužik= šikovný chlapík, odvážny muž, frajer, viťúz.
  • Otmorózok = výmrzok, primitív, chmuľo, chrapúň, kripel, bedár, zbabelý nepodarok.
  • Nedružestvennaja, nedružeskaja strana = krajina, ktorá nie je /k Rusku/ priateľská, ktorá sa /k Rusku/ správa chrapúnsky, nevrlo, necitlivo, nevďačne … teda nie priateľsky.
  • Vražeskaja strana= nepriateľská krajina, s ktorou napr. Rusko vedie vojnu, ktorá Rusko napadla, podieľa sa vojakmi, vyzbrojovaním, informáciami, materiálne a pod. na agresii proti Rusku.

Takže, milí trolovia- ak chcete nadávať Rusom, zvážte, či chcete nadávať etnickým Rusom alebo Rusom ako takým, teda napr. aj ruským Čečencom alebo Dagestancom. V prípade nadávania Rossijanom čečenskej národnosti by ste si mali dávať pozor na ich zahnuté nože. V prípade v prípade nadávania Rusom dagestanskej národnosti by ste si mali dávať pozor na to, aby vás v lufte neprelomili na dvoje.

Ak si myslíte, že výrazom mužík či barišňa nejakého Rusa či Rusku urazíte, tak sa veľmi mýlite – poviete im naopak- kompliment. Pochválite ich. Ak si myslíte, že zaradením SR do zoznamu „nedružestvenných“ krajín nás Rusi považujú za nepriateľský štát, s ktorým vedú vojnu, tak sa veľmi mýlite. Považujú nás iba za národ, ktorý je necitlivý voči ich národným záujmom a správa sa /vzhľadom na to, čo pre nás Rusi v minulosti obetovali/ za dosť nevďačných. Rusi si to ale nevysvetľujú tým, že sme od prírody skrz-naskrz rusofóbni, ale tým, že na čele SR sú momentálne OTMOROZKOVIA. Teda chmuľovia a primitívi resp. nevzdelaní, neslušní chrapúni.

Tento malý slovníček nevyjadruje názory blogera. Obsah výrazov pochádza od Rusov, nie od neho. Autor má dobrý úmysel – doplniť prácu lektorov v kurzoch slovenských mimovládok pre našich euroatlantických trolov. A zdokonaliť spôsobilosti našich trolov na tú, pokiaľ možno čo najvyššiu možnú úroveň.

Hnusné plány Rusov zhatia naši americkí bratia !

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ide o pravdu, Erik Tomáš

Tomáš v Ide o pravdu: Kandidáta na šéfa Hlasu ba mal vybrať 'otec - zakladateľ' Pellegrini. Peniaze z II. piliera nikomu nevezmeme

15.05.2024 11:00

Otázka voľby predsedu NR SR nie je témou dňa, čaká sa na výsledky eurovolieb, uviedol Erik Tomáš (Hlas).

Matúš Šutaj Eštok

Rezortu vnútra hrozí pokuta 100-tisíc eur za postup v prípade „čurillovcov"

15.05.2024 10:47

Minister Šutaj Eštok pre okolnosti poskytnutia ochrany tzv. čurillovcom podal dokonca trestné oznámenie.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

Vykúpi sa časť Ukrajincov z odchodu na front? Bývalý veliteľ slávneho pluku vystríha, že vojna by bola len pre chudobných

15.05.2024 10:00

Obrovská mobilizácia, ktorá sa chystá na Ukrajine, si vyžiada veľa peňazí. Na platy vojakov však štát nemôže dať ani jeden dolár z medzinárodnej pomoci.

Most v bratislavskej Vrakuni

Bratislavu čaká skúška trpezlivosti. Frekventovaný most, ktorým denne prejde 20-tisíc áut, budú opravovať a uzavrú

15.05.2024 10:00

Rekonštrukcia jedného z mostov nad Malým Dunajom výrazne ovplyvní dopravu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2862713x
Priemerná čítanosť článkov: 3747x

Autor blogu

Kategórie