Založ si blog

Ako markizáčik „prichytil“ Fica pri „lži“…

Dnes sme boli na RTVS a na Markíze svedkami toho, ako si novinárikovia predstavujú férovú televíznu diskusiu. Na RTVS to bola presilovka 4 /troch vládnych politikov plus provládneho Makaru/ na jedného Blahu. Na Markíze to bolo menej kruté – tu bolo iba 2 /jeden provládny plus jeden Kovačič/ na jedného Fica. Paráda…

Marikzáčik Kovačič si na Fica pripravil „atómovku“ v štýle Matoviča. Zmyslom jeho relácie bolo jediné: pristihnúť Fica pri lži. Za pomoci videozostrihov ukázal údajný rozpor medzi dvoma či troma tvrdeniami Fica. Fico pri nich konzistentne označoval Čaputovú za obhajkyňu záujmov, hodnôt a ideológie USA na Slovensku. Na popis Čaputovej pro-amerického influencerstva Fico použil rôzne termíny: slúžka amerických záujmov, obhajkyňa amerických záujmov…a áno aj termín „agentka amerických záujmov“ resp. „americká agentka“.

Svoj boj proti Ficovi postavil markizáčik na tom, či Fico použil resp.koľkokrát použil jeden zo spomenutých výrazov. Fico v replikách markizáčikovi osem či deväťkrát zopakoval, že bez ohľadu na termín si myslel a myslí jedno a to isté: že Čaputová je obhajkyňa záujmov USA v SR. Markzáčik bol voči tomu hluchý a neustále vec zužoval iba na jedno: či a koľko krát Fico použil termín „agentka USA“. Fico nevedel, koľkokrát takýto výraz použil, – no považoval to za nepodstatné, -lebo k podstate veci, – k označeniu Čaputovej za nositeľku záujmov USA v SR sa hlásil a hlási.

-Fico mal a má pravdu. Čaputová je americká agentka vplyvu v SR. Nikdy voči žiadnemu kroku USA za celé svoje pôsobenie vo funkcii neprotestovala, nikdy nič v politike USA nekritizovala. Vždy postoje a politiku USA hájila a podporovala. Je to agentka vplyvu USA ako vyšitá. A či ju za to označíme ako agentku USA, slúžku USA alebo podporovateľku záujmov USA je úplne jedno. AGENT VPLYVU je triviálny politologický termín, používaný v celom svete. Nie je na ňom nič vulgárne a ani extrémne útočné. Keby Čaputovú niekto za jej správanie označil ako „americkú onucu“, -to by už bolo niečo iné. To by už bola urážka. No nikto zo Smeru to neurobil. A už vôbec nikto zo Smeru nevyzýval občanov, aby Čaputovej posielali výhražnú poštu.

Zaujímavé na markizáčikovi Kovačičovi bolo, že od Fica žiadal predložiť dôkaz o Čaputovej posluhovaní americkým záujmom /pritom sú ich v Čaputovej vyjadreniach stovky- veď obsahujú len chválu a žiadne výhrady/. No priniesť dôkaz na tvrdenie, že vyhrážky Čaputovej boli či sú priamo vyvolané Ficom a spol. ,- na to markizáčik Kovačič akosi zabudol.

Suma sumárum, – aj dnes sme v našich médiách -verejnoprávnom i súkromnom videli a počuli len neférový lynč prozápadnej mediálnej presily voči zástupcom opozičnej ľavicovej a pronárodnej strany. Hra na jednu bránku.

Mediálne nechutnosti na pokračovanie. Ktovie, čoho sa ešte do októbra na našom vazalizovanom úbohom Slovensku dožijeme….

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2856557x
Priemerná čítanosť článkov: 3739x

Autor blogu

Kategórie