Založ si blog

Moderátor Bielik zase zlyhal

Vo štvrtok večer sa moderátor Bielik v diskusii medzi JUDr. Kaliňákom a gen.Mackom zase blamoval. Zase zlyhal. Opäť ukázal nízku úroveň svojej emocionálnej sebakontroly, keď sa vášnivo púšťal do chronického skákania do reči a hádok s dr. Kaliňákom. Opäť ukázal svoju nízku vzdelanostnú úroveň v oblasti politológie a histórie, keď miešal ukrajinskú a ruskú prítomnosť s minulosťou a dopúšťal sa faktografických chýb. Opäť v diskusii s predstaviteľom strany Smer SSD nedokázal byť nadstranícky a sklzal do miestami až prvoplánovej rusofóbie. Moderátor Bielik sa jednoducho opäť strápnil v priamom prenose.

Neupieram Bielikovi istú snahu o poskytnutie priestoru predstaviteľom rôznych politických táborov, dokonca aj opozičných a národniarskych. V diskusii s napr..Dankom či s Uhríkom dokáže Bielik držať svoje osobné politické názory na uzde, dokáže ich ako-tak krotiť, hoci každý, kto rozumie reči tela vie, že sa pri tom musí riadne premáhať. – No len čo sa mu v štúdiu zjaví predstaviteľ vedenia Smeru, je jeho sebaovládanie preč a on sa na „smeráka“ vrhá ako hysterická fúria.

To sa stalo aj v poslednej diskusii vo štvrtok večer s Kaliňákom. Tak ako naivný generál Macko aj naivný moderátor Bielik reagovali na reálpolitické stanoviská dr.Kaliňáka naivnými rečami o tom, že Rusko musí z Ukrajiny odísť a ak nie, má UKrajina právo ho k tomu vojensky vytlačiť. Bielik a Macko pritom neustále šermovali chartou OSN. Tou chartou, ktorú USA a ich západní spojenci, Izrael, Turecko, Saudská Arábia, …dokonca aj Kosovo a ďalší spojenci Západu porušujú ročne aj 5 -6 krát. Bez akýchkoľvek citeľných následkov….

Vecne to bolo stretnutie dvoch tárajov s jedným zodpovedným REALISTICKÝM politikom-Kaliňákom. Na každú požiadavku Kaliňáka, zameranú na prímerie a začiatok mierových rokovaní odpovedali obaja táraji naivnosťou-vraj nech Putin, ak chce mier, odvolá všetkých vojakov z Ukrajiny, teda de facto nech Rusko kapituluje. Potom vraj mier nastane, inak nie. Na priamu otázku Kaliňáka, či si myslia, že malá Ukrajina /aj keď s pomocou NATO/ porazí svetovú superveľmoc Rusko, odpovedali obaja oponenti zase len táraním, – táraním o tom, aby ruský agresor opustil Ukrajinu. A aby to Smer, keď už má také dobré vzťahy s Moskvou, išiel do Moskvy Putina ku kapitulácii prehovárať. – To teda boli reči skutočne triezvych a dospelých mužov….

Predseda zboru náčelníkov štábov USA gen.Milly dnes označil Rusko nielen za jadrovú veľmoc ale aj za globálnu super veľmoc, – jednu z troch superveľmocí popri USA a Číne. Vládne orgány USA sa aj dnes vyhli odpovedi na otázku, či USA považujú RF za páchateľa zničenia kachovskej priehrady. – Naši dvoja táraji však naďalej budú žiť vo svojom svete fantázie a ďalej budú snívať o tom, ako Ukrajinci porazia Rusko vojensky. Naďalej budú konfabulovať, že priehradu zničilo Rusko.

Paradoxne gen.Macko bol pri niektorých otázkach menším tárajom ako Bielik. Napr. keď sa Bielik takmer rozplakal nad hladom v Afrike, lebo na Ukrajine sa po zničení priehrady neobsejú polia pšenicou, Macko ho upozornil, že zabahnením a zhoršením závlahy bude postihnutá iba nepatrná časť obilných polí Ukrajiny. Navyše, polia okolo Chersonu by sa aj tak tohto roku neobsiali, lebo sú zamínované. /O tom, že ukrajinské obilie v podsatatnej miere neskončilo v Afrike ale v krajinách EU ani nehovoriac./ Na Bielikovo nariekanie, že prietrž Kachovky zmení tisíce ľudí na utečencov, Macko poznamenal, že oblasti okolo Chersonu sú aj tak vyľudnené. A napokon pri škodách, ktoré vraj Rusi spôsobili na vojenských objektoch Ukrajiny gen.Macko doplnil, že 70% zaplavených území je pod kontrolou Rusov a že voda zničila najmä ruské zákopy a bunkre vybudované na pravom brehu Dnepra.

Suma sumárum, odporúčam televízii ta3, aby Bielika do diskusií s účasťou zástupcu Smeru nedávala. Bielik má na Smer silnú alergiu. Po „požití“ Smeru vykazuje Bielik silnú kontraindikáciu. Bielik pri styku s Kaliňákom, Blahom či Ficom buď emočne zlyháva a nie je schopný viesť diskusiu objektívne a nestranne, alebo hrozí, že sa skolabuje Bielikov organizmus a pán moderátor sa dostane do mimoriadne nebezpečného stavu anafylaktického šoku.

V jednom i druhom prípade treba Bielika od Smeru SSD držať čo najďalej. V Bielikovom vlastnom záujme. Lebo to skončí tak ako vo štvrtok večer – totálnou Bielikovou blamážou.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834577x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie