Založ si blog

Matovič dnes dostal od Danka riadnu nakladačku

Matovič mal dnes šancu predstúpiť pred slovenskú verejnosť vo dvoch vysoko sledovaných televíznych vystúpeniach. To je čosi, čo sa môže pritrafiť už iba Šimečkovi, príp. Pellegrinimu. Ale nie o tom chcem napísať pár slov.

Dnes -chcem výnimočne pochváliť naše televízie za to, že ľuďom dali možnosť podrobnejšie nahliadnuť do duše takých osôbok, akými je Matovič. Že umožnili nahliadnuť im do matovičovskej fabriky na konfabulácie, na lži, na cigánstva. A chcem tiež pochváliť dr. A. Danka, že verejnosti pomohol Matoviča verejne diagnostikovať.

Matovič ako vždy tak aj dnes zahltil svoj prejav ničím nepodloženými obvineniami svojich politických súperov z korupcie, z kradnutia, zo zlodejín, z mafiánstva. Bez dôkazov, bez právoplatných rozhodnutí súdu, len tak na základe jeho pocitov alebo ním iniciovaných triviálnych trestných oznámení. Dal som si tú prácu a Matovičove bezdôkazové obvinenia som si pozorne zaznamenával. Za 30 minút čistého času som narátal 27 žalovateľných útokov na česť a dobré meno iných politikov, najmä politikov zo Smeru, Hlasu, LSNS, Republiky a SNS. Každú chvíľu v povetrí lietali nejaké kradnutia, nejaké nekalé kšefty, nejaké milióny, stámilióny, miliardy. Veď to poznáte. – Toto je vnútorný svet I.Matoviča. Bludisko tých najsilnejší obvinení, v ktorom v roku 2020 zblúdila štvrtina inak celkom normálnych občanov.

S „pacientom“ ako je Matovič je ťažké normálne diskutovať. Máloktorý chlap dokáže obsedieť pri jednom stole s človekom, čo bez zaváhania o ňom hovorí, že je hlupák, že je zlodej či mafián. Mimo záber kamery by takýto človek dostal od priemerného Slováka už dávno jednu dve po papuli. Neviem ako po skončení vysielania, ale počas priameho prenosu dr. Danko Matovičovi ani jednu nevylepil. Naopak, s elegantným nadhľadom a pokojom sa na matovičovské slovné záchvaty ironicky usmieval. Úsmev striedal úškrn, irónia striedala sarkazmus. Na matovičovské prekáranie á la „kapitán Danko“ odpovedal dr. Danko spomienkou na Matovičov „vantajmkstajm“, ale zväčša iba súcitnou mimikou tváre či mávnutím ruky.

Danko dnes ukázal, ako ísť na „pacienta“, akým je Matovič. Cesta k jeho denunciácii nevedie cez sofistikovanú protiargumentáciu. Racionalita diskutéra je v podmienkach televízie, ktorá splošťuje realitu na hajlajty, neúspešná. Tobôž, ak je diskutér introvert, hovorí ticho hoci rýchlo a hltá slová. /Možno viete, koho mám na mysli…/. S Matovičom treba rázne a smelo. Treba mocným hlasom prekričať jeho invektívy a treba sa držať jednoduchých každému zrozumiteľných právd.

Matovič je „obyčajný človek“. Je to politický standupista, ľudový rozprávač. Spolovice táraj, spolovice hochštapler. V styku s občanmi, čo sa na neho prídu pozrieť ako na celebritu, ako na kuriozitu do nejakého kulturáku v okresnom meste môže so svojimi táraninami o nakradnutých miliónoch a miliardách a smeráckej či národniarskej mafii jednoduchších obyčajných ľudí zaujať. Dokáže ich „papuľou utrepať“. Veď je to jeho profesia. Matovič je na hádky a škriepky, na konfliktné situácie trénovaný. Jeho obyčajnosť je natrénovaná. Ak sa však obyčajný človek Matovič stretne s rovnako štylizovanou obyčajnosťou aj u svojho oponenta, ak tento oponent súka z rukáva protiobvinenia a podáva ich zrozumiteľným ľudovým jazykom, – potom je Matovič v úzkych. Dostáva sa do afektu zlosti, tvár má stiahnutú jedovitosťou, zúrivosťou.

Toto sa dnes podarilo dr. Dankovi. Matovič dnes od neho na Markíze dostal poriadnu nakladačku. Dr. Danko neporazil Matoviča nejakými ktovie ako premúdrenými rečami. Natĺkol mu jednoduchými argumentmi, podanými ľudovou rečou. Vyslovenými s eleganciou, úsmevom a nadhľadom.

Úsmev, irónia, ľudová reč a jednoduchá hlasná, občas aj humorná protiargumentácia – to je tá správna „terapia“ aká platí na „pacienta“ Matoviča. To je tá správna škótska sprcha, ktorá lieči.

PRETO, – keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli tomu, aby sme na chorobu menom „Matovič“ mali v NRSR účinný protiliek, treba nám mať v NRSR anti-matovičovskú protilátku. Protilátku zvanú SNS. Bolo by dobré, aby si to Slováci vo vlastnom záujme v čo najväčšom počte uvedomili a volili v septembri dr. Andreja Danka a jeho Slovenskú národnú stranu.

Miesto falošného zmierovania uznajte, že tu zákonne vládne Smer+Hlas+ SNS. /Pán Fabián, pán Lovaš ďakujem za vaše príspevky/

19.05.2024

Vždy ma poteší, keď niekto iný napíše alebo povie čosi, čo treba povedať a napísať a ja sa o to nemusím postarať. Stačí iba čítať. Tak aj teraz. Na blogovisku Pravdy sa objavil článok podľa mňa najkvalitnejšieho blogera Pravdy – pána Fabiána. Článok práve dali na titulku, prečítajte si ho. Obsahuje skvelú analytickú časť a bystré úsudky, ktoré z [...]

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

juraj c. strelec

Čo spravilo z milého suseda atentátnika? Psychiater vysvetľuje možné spúšťače

20.05.2024 05:45

Pravda sa opýtala psychiatra, či správy a verejné výroky politikov môžu premeniť človeka na útočníka a tiež podľa čoho sa dá odhaliť, či vaši blízki nie sú na ceste k nebezpečnému zlyhaniu

Irán, Raísí

Iránsky prezident môže byť mŕtvy, pri havarovanom vrtuľníku nie sú stopy života

20.05.2024 05:40

Iránska štátna televízia uviedla, že na mieste, kde sa nachádza vrak vrtuľníka, na palube ktorého cestoval prezident Ebrahím Raísí, nie sú známky života.

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 768
Celková čítanosť: 2874931x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie