Založ si blog

Fico zaúčal Letanovskú

Neviem, čo viedlo televíziu JOJ k tomu, aby do diskusie „Na hrane“ vo štvrtok večer zavolala do diskusie trojnásobného premiéra R.Fica s politickým outsiderom pani Letanovskou, čerstvou volebnou jednotkou strany Demokrati. Neviem, čo viedlo JOJku k tomu, aby do diskusného súboja nasadilo predstaviteľa Smeru, ktorá má takmer desaťkrát vyššie preferencie, než jej diskusný oponent – strana Demokrati. Bol to nezáujem alebo strach predstaviteľov ostatných donedávna vládnucich strán ísť do súboja s Ficom ? Bola to naopak snaha tv JOJ nepriamo dehonestovať Smer tak, že jej pridelila politického outsidera ? Bola to kalkulácia s tým, že „mačo“ Fico sa v diskusii s odborne a politicky nepripravenou súperkou dá strhnúť k negalantným, zosmiešňujúcim či dokonca sexistickým výrokom ? K takým Ficovým výrokom, ktoré by sa dali v týchto časoch, keď sa feminizmus zmocnil médií, propagandisticky zneužiť ?

Osobne sa nazdám, že zámerom JOJky bola práve tá naposledy spomenutá motivácia. Nazdám sa, že tu išlo o vyprovokovanie “ mača“ Fica k prejavom odborného vyvyšovania sa nad útlu ženu, nad milú pani doktorku Letanovskú z onkológie. Prezrádzali to jemne rozhorčené poznámky moderátorky i Letanovskej samotnej, ktoré v každom Ficovom prejave nesúhlasu so svojou oponentkou videli „nedžentlmenskosť“ a typické chlapácke drsniactvo.

Obdivujem R.Fica, že zo všetkých provokačiek vyslalomoval bez trestných bodov. Obdivujem ho, že na všetky odborne naivné, neprofesionálne výroky pani Letanovskej odpovedal R.Fico láskavým a trpezlivým vysvetľovaním ekonomických faktov a politologických súvislostí. Typickou bola napr. Letanovskej naivná poznámka, že nám už bude lepšie, lebo ministerstvo financií dnes poskytlo prognózu nižšej inflácie v budúcom či ďalšom roku. Preto si mladí ľudia pokojne môžu brať hypotekárne úvery aj s 5-6-7% úrokmi, – lebo ich pri raste ekonomiky a pri poklese inflácie budú môcť hravo splácať. A preto smerácke zákony, ktoré mali mladým ľuďom s hypotékami pomôcť sú iba zbytočne minuté štátne peniaze. Fico sa nad toľkou naivnou dôverou Letanovskej v nezáväznú odorovskú prognózu iba láskavo pousmial. A poznamenal, že by bol ako človek rád, ak by sa prognóza á la matovičovské „dobre bude“ reálne naplnila, no štát sa na ňu spoľahnúť nemôže a musí prijať opatrenia aj pre prípad, že sa veci nezlepšia-ba možno ešte zhoršia.

R.Fico pôsobil v celej diskusii ako láskavý profesor vo výchovnom rozhovore so svojou žiačkou. Pôsobil trpezlivo aj vtedy, keď touto žiačkou lomcoval pubertálny vzdor a trucovité zakrývanie si očí pred holými faktami..

Nech už bolo akokoľvek, politickí fajnšmekri si z nerovného súboja profesora Fica so študentkou Letanovskou veľa neodniesli. R.Fico v diskusii znovu potvrdil, že je najlepšie pripraveným politikom, schopným vyviesť Slovensko z trasoviska súčasnej politickej situácie u nás doma, v Európe i vo svete. Nuž a pani Letanovská ? Dúfajme, že sa z diskusie s Ficom poučí a zvolí si v budúcnosti také osobné ciele, ktoré budú primeranejšie jej skutočným osobnostným spôsobilostiam. A že neprežije život spôsobom, ktorý z nej spraví zatrpknutú podpichovačnú lúzerku. Plnú zlosti z nenaplnených ambícií.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871670x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie