Založ si blog

Uhrík =fašista v obleku. Heger vzdaj sa Šimečklovi, aby nevyhral Fico. /Oklebetená Republika a podvodná finta pravice/.

Uhrík je fašista v obleku. Heger sa má vzdať Šimečkovi, aby nevyhral Fico. Takto nejako uvažujú politológovia a redaktori našej pravice….

Prečítal som si na tomto portáli názory ľudí, ktorých pasovali na politických analytikov. Usilovne som v ich vyjadreniach hľadal čosi analytické a hĺbavé. No okrem jednej program Republiky spomínajúcej vety som tam nič také nenašiel. Páni analytici miesto analýzy programu strany Republika sa neustále venovali iba podružným témam, klebetám prípadne šírili o Republike klamstvá a nezmysly.

Zo lživého uhla pohľadu „analytici“ v texte neustále naznačujú, aká je Republika extrémistická. Spomínajú, kto všetko z kandidátky Republiky bol na kandidátkach iných strán a koľkokrát boli jej kandidáti v hľadáčiku de facto politickej polície zvanej u nás NAKA. Voličov Republiky kádrujú ako príliš mladých, nezodpovedných voličov resp. prvovoličov. Prípadne ako prestarnutých zadubených konzervatívcov.

Na niektorých kandidátov Republiky vytiahli analytici portálu aj 15-20 rokov staré statusy a fotky, -a to napriek tomu, že sa od nich dotyční politici už dávno a viackrát dištancovali. Záver „úvah“ zdobia konšpirácie o tom, aký má ku Republike postoj Smer, Hlas, SNS a vice versa. Suma sumarum -miesto analytického materiálu o príčinách programovej príťažlivosti Republiky pre časť slovenského elektorátu sa volební analytici tohto portálu prezentujú ako bulvárni lovci prihlúplych senzácií. Občas dokonca ako staré klebetné baby. Škoda čítať, – aj na dovolenkové tempo je toto strata času. Lepšie je pozerať na oblohu a počítať obláčiky.

Trochu z iného súdka je faktická výzva jedného z redakčných komentátorov na to, aby pravicové liberálne strany – konkrétne najmä Demokrati, Modrí, SDKU a Simonovci uznali v záujme matičky Liberálnej demokracie, že vo voľbách nemajú šancu, aby sa stiahli z ďalšieho volebného boja a začali svojim priaznivcom a širšej verejnosti odporúčať strany ako PS, Saska, príp. konzervatívno-liberálne KDH. Finta, akú tu redakčný komentátor a jeho kolegovia -novinári z bratislavskej kaviarne odporúčajú, je veľmi podobná tej, čo použila liberálno-konzervatívna pravica pri poslednej voľbe prezidenta. Vďaka nej sa zliali voliči Mistríka s voličmi Čaputovej. Čaputovek to potom po zvolení umožnilo mávať „silným mandátom od občanov“. V skutočnosti polovica jej elektorátu ju vlastne voliť nechcela a to, že jej dala hlas, bol iba prejav pravicovej protificovskej disciplíny.

Pred voľbami ale tiež po nich sa na túto tému diskutovalo nielen medzi občanmi-laikmi, ale aj v právnických kruhoch. Mnohí odborníci na volebné právo upozorňovali na to, že táto čaputovská finta je minimálne na hrane zákona. Pokiaľ však ide o mravnú stránku veci, ide o vec, ktorá už z diaľky smrdí takmer podvodom. No ale, ak ide o porážku Fica a spol., dovolené sú všetky finty, aj také, čo zapáchajú propagáciou nečestných, podvodných volebných praktík.

Škoda, že sa medzi akože inteligentnými voličmi liberálnej demokracie nájdu i propagátori a podporovatelia takýchto figliarskych praktík. Škoda, že je medzi nimi dosť takých, čo v mene víťazstva nad národnou ľavicou siahajú aj po neférových hrubých fauloch. Škoda.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

kolóna, Zvolen

Dlhé kolóny vo Zvolene sú pre šoférov skúškou nervov. Oprava mosta tam potrvá do októbra

14.05.2024 07:00

Práce ešte len odštartovali, no šoférom už teraz „tečú“ nervy. Pri pomyslení, že to potrvá celé mesiace, sa chytajú za hlavu.

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Hlasovací trojboj: Ministerky odvolávanie ustoja, osud FPU je spečatený. Hlas ustúpil, SNS si musí dávať pozor

14.05.2024 06:00

Podľa politológ síce leží zodpovednosť v prípade FPU na pleciach SNS, no ak si pri riadení fondu nedá pozor, môžu tu vzniknúť podobné podozrenia z klientelizmu a netransparentnosti ako v minulosti.

Furia, dron, Ukrajina

Západ nevyrába to, čo Kyjev potrebuje. Ukrajina takto nemusí prežiť, varuje analytik

14.05.2024 06:00

Rusom na ukrajinskom fronte fungujú kĺzavé bomby aj systémy elektromagnetického boja. Ich nasadenie vysvetlil vojenský analytik Gustav Gressel.

vojna na Ukrajine, Antony Blinken, vlak

ONLINE: Blinken prišiel do Kyjeva v 'ťažkej chvíli' povzbudiť Ukrajinu. Biely dom hovorí o 'zúfalej snahe' Putina pokračovať vo vojne

14.05.2024 05:55, aktualizované: 07:10

Šéf americkej diplomacie Blinken je neohlásene v Kyjeve. Chce vyslať silný signál podpory USA Ukrajincom, ktorí 'prežívajú zjavne veľmi ťažké chvíle'.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861990x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie