Založ si blog

Soltészova kaviareň to má jasné: Fico je fašista !

Odporúčam všetkým ľavicovo a národniarsky orientovaným Slovákom, aby sledovali kaviarenské debaty pravicovo-liberálnych mediálnych guru Tkačenaka a Sotésza na /tuším/ Joj 24. Národnej ľavici po sledovaní ich mudrovania zaručene stúpne sebavedomie. Debaty týchto dvoch sebastredných géniov, to je ohňostroj povrchných asociácií, klišé, ničím nepodložených nálepiek a kvázi-hlbokomyseľných táranín. Prosto povinný zdroj informácií o našej slovenskej liberálnej pravici. Tkačenko a Soltész sú presne ten prípad, pri ktorom platí konštatovanie: totálne s tebou nesúhlasím, ale budem sa do krvi biť za to, aby si mal právo ho verejne vysloviť.

Tkačenko a Soltész mali včera predvíkendové veľké pranie. Poprepierali všeličo, no mňa najviac zaujalo typicky soltészovské ničím nepodložené, na efekt vypočítané až žalovateľné tvrdenie, že Fico je čím ďalej tým viac fašista. Usvedčujúcim dôkazom proti Ficovi je podľa Soltésza zistenie, že akýsi vo V.Británii žijúci slovenský pravicový extrémista /podľa Soltésza „fašista, ktorý to o sebe neskrýva“/, podporujúci donedávna LSNS a potom Republiku teraz verejne proklamoval podporu Smeru SSD. Nuž, to je naozaj korunný dôkaz, dôkaz ako hrom. Po ňom je už všetko jasné. Aspoň Árpimu Soltészovi je to jasné bez ďalšej diskusie.

Soltész asi pocítil, že jeho bonmot o fašistovi Fico bol prisilný aj na spolubesedníka Tkačenka a tak na vysvetlenie zabŕdol do histórie. Fašisti resp. nacisti vraj nemusia byť a od svojho zrodu ani neboli iba ozbrojenci v hnedých uniformách. Naopak, spočiatku to vraj boli solídne vyzerajúci učenci v zafajčených knižniciach. Tí vraj skoncipovali učenia o výnimočnosti naľudí a predložili ich potom prostredníctvom čiernych a hnedých košieľ na otestovanie histórii. To, ako to dopadlo v praxi, je vraj dôležitý ale nie jediný príklad fenomenológie fašizmu. Fašizmus vraj stále môže prežívať nie iba v podobe podpory holokaustu ale stále aj v podobe pánov v oblekoch a kravatách. – Podľa Soltésza presne takých pánov, akým je aj Fico a ďalší z vedenia Smeru SSD.

Soltészova „logika“ je obdivuhodná. Predpokladám , že po Ficovi I. /filme Sviňa, kde je Fico sexuálny zhýralec, korupčník a mafián/ napíše Soltész námet aj k filmu Fico II. V ňom sa z korupčníka stane bojovník za poriadok, disciplínu a slepú poslušnosť voči štátnym inštitúciám-oblečený na verejnosti v solídnom obleku a v zákulisí v hnedej košeli a kožených krátkych nohaviciach…Na verejnosti bude Fico svojich súkmeňovcov volať súdruhmi, no za straníckou plentou na Súmračnej ich bude zdraviť „Na stráž !“ …

-Načo sú tieto Soltészove absurdné klamstvá ? Prečo ich vymýšľa ? Čo tým sleduje ? Veď aj Árpika musí vedieť, že na Slovensku po 1989 azda niet politika, ktorý by častejšie kládol vence k hrobom účastníkov SNP a rečnil častejšie pri pamätníkoch anti-fašistického boja Červenej armády a našich povstaleckých vojakov a partizánov, -ako to robil a robí R.Fico. – Há, lenže to je podľa Soltésza iba finta. Je to trik na naivných slovenských voličov. Fico chce Slovákov svojim antifašistickým divadlom iba oklamať, chce iba vyhrať voľby a potom -po voľbách, zostaviť spolu s Republikou a SNS tvrdý fašistický režim. /Možno i klérofašistický režim-veď Fico sa priznal k birmovke/. Po voľbách Fico zahodí slušivý euro-oblek, obuje si čierne čižmy, oblečie gardistické rajtky a zaradí sa do putinovsko-orbánovského nacisticko-fašistického šíku, útočiaceho na chudinku európsku demokraciu.

Dosť však bolo paródie, dosť irónie. Šoltészovo fantazírovanie o fašistickom Ficovi a fašistickom Smere SSD nemá s humorom nič spoločné. Je to vcelku racionálny pokus liberálneho propagandistu prehodiť dva mesiace pred voľbami agitačnú výhybku, zmeniť slogany protificovskej kampane a začať predvolebný boj nanovo. Donedávna bolo hlavným heslom-„Fico je mafia“, „Smer SSD je korupcia“, s Ficom a Smerom preto demokrati do vlády nikdy nepôjdu ! Toto heslo na pozadí korupčných škandálov vlády OLaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodiny vyšumelo a ako slamky sa ho pred volebným utopením drží už iba beznádejný čudák Matovič. S poklesom preferencií Hlasu prestáva byť funkčné aj druhé- náhradné heslo- heslo o smeráckom nízkom koaličnom potenciáli. V poslednom čase totiž, na počudovanie, o vládneho ženícha Fica majú záujem stále nové a nové „nevesty“: stále nádejnejšia je SNS s venom aspoň 9-12 poslaneckých mandátov a Republika s bohatšou výbavou azda aj 20-25 mandátov. To by s Ficovými ev. 40 mandátmi mohlo na slušnú vládnu svadbu azda aj stačiť. Keby však nie, v zákulisí je ešte prelietavá Sme rodina a napokon tajný Orbánov svadobný dar-jeho maďarská /gyimesiovská/ Aliancia. V ideálnom prípade spolu aj 92-102 mandátová mohutná, priam ústavnotvorná sila…

Soltész tuší zlé konce svojich doterajších snažení. Preto dvíha do boja proti Ficovi nové pluky. Pod zástavou liberálnej demokracie. Na perách s nových úderným heslom: ZASTAVME FAŠISTU FICA ! Možno aj No pasarán, – veď o Dolores Ibárruri už aj tak nikto nevie, že to bola komunistka… Soltészov bonmot o fašistickom nebezpečenstve šíriacom sa zo Smeru SSD a o Ficovi-fašistovi má zburcovať mladých antifa-provovoličov a študentov, má zobudiť slušivých kádehákov, najmä však politikov z Hlasu a Sme rodiny, – aby ani náhodou, ale naozaj ani len náhodou neuvažovali o povolebnej spolupráci so Smerom SSD. Ficovi treba v médiách a na bilbordoch prirobiť hitlerovské fúziky. Borisa Kollára a Pellegriniho treba na smrť vyľakať, varovať ich pred /aj pre nich osobne/ nedozernými nepríjemnými dôsledkami, -ak by prišli na rokovania o účasti vo vláde s Ficom.

– S fašistom nikdy. To radšej nech voliči „sociálnodemokratického“ údajne ľavicového Hlasu a ľudovo-konzervatívneho Kollárovho hnutia prehltnú horkú pilulku zrady a dajú sa zapriahnuť do jarma pravicovej a extrémne liberálnej Šimečkovej euro-vlády.

Áno, heslo o fašistovi Ficovi a fašistickom Smere vymyslela mediálna trúba liberálnej pravice najmä na vystrašenie a ohlúpnutie voličov Hlasu SD. Soltész bonmotom o fašistovi Ficovi podáva pomocnú ruku, ponúka alibi Pellegrinimu. Nahráva mu na smeč-aby sa Petríkovi ľahšie zdôvodňovalo, prečo jeho ľavicová strana po voľbách nepôjde s inou ľavicovou stranou a prečo sa radšej nelogicky pridá k pravici /liberálnej ale aj konzervatívno-kresťanskej/. – Prečo ? Lebo sa nedá nič robiť – s Ficom nemožno, Fico je predsa fašista. V posvätnom boji proti fašizmu sa Hlas musí obetovať.

-Imperatív dneška podľa Soltésza znie: antifašistický Hlas musí zastaviť fašistu Fica ! V záujme demokracie, v záujme slobody, v záujme posvätných euroatlantických hodnôt … a tak trochu aj v záujme základní USA a NATO na Slovensku resp. v záujme výroby a exportu stále väčšieho množstva zbraní vo vojne NATO proti Rusku. V záujme svätej vojny Západu proti Východu.

Hlas do vlády so Smerom nesmie ísť. Ani vtedy, keby tým spôsobil, že vládu po voľbách nikto nezostaví a budú musieť nasledovať nové predčasné voľby. Slovensku to vraj neuškodí. Pán Ódor sa už boli dali počuť, že sa v takomto prípade obetujú a potiahnu to so svojou nikým nevolenou úradníckou vládou aj ďalej. Ak bude treba a ak to na dobre ohradenej ambasáde rozkážu, – tak aj do aleluja…

Tak či onak, v záujme vysokých mravných princípov liberálnej demokracie je Fico fašista a nacista. Árpi Soltész to tak povedal. A s ním prehovoril posvätný Najvyšší duch kaviarne. Orator ita dicet !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835205x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie