Založ si blog

Z bájok o zlodejinách Slováci pomaly vyrastajú

Počnúc prvými pluralitnými voľbami po 1989 až do februára 2020 voľby na Slovensku vyhrával ten, kto presvedčivejšie bájil o zlodejinách svojich politických rivalov. Lepšie povedané ten, kto mal silejšiu mediálnu podporu pri šírení zlodejinových bájok. Spomeňte si, ako sa kedysi po 1990 súperom KDH podarilo rozšíriť o bratoch Čarnogurských bájky o ich ohromnom bohatstve. V Bratislave nebol azda dom či fabrika, vo vlastníckej štruktúre ktorých by Čarnogurskovci neboli údajne „namontovaní“. Čarnogurskovci po prehratých voľbách však zrazu akosi schudobneli. Už im nič ohromujúce nepatrilo /zostala iba bájka o rozbitých JRD…/.

Tí, čo bájky o Čarnogurských zlodejinách neoficiálne živili, začali po víťazných voľbách ochutnávať vlastnú medicínu. Postupne sa obraz o HZDS, ktoré chcelo zastaviť „zlodejiny KDH“ začal meniť. Zlodejiny cez rôzne formy privatizácie už podľa fám a bájok páchali známi či menej známi „mečiarovci“. Samozrejme, najviac V.Mečiar samotný. Ten odrazu vlastnil celé Trenčianske Teplice, polovicu Považia a v Bratislave aspoň Podhradie, Kramáre a Kolibu. Bájky o Mečiarových špinavých zlodejských paprčiach mali nevídanú podporu v médiách. Vďaka tomu, že ju majú podnes, mnohí Slováci dodnes mýtizujú Mačiarove dedinské pozemky a rekonštruovanú vilu Elektra, ktorá by si už dávnejšie zaslúžila ďalšiu rekonštrukciu.

Zlodejiny kolektívu Dzurinda-Mikloš-Kaník etc. mali v médiách menší ohlas. Pritom je paradoxné, že summa majetku privatizovaného za Dzurindu bola niekoľkonásobne vyššia, ako summa fabrík a fabričiek /často už bez odberateľov, bez trhov/ privatizovaných za Mečiara. Mečiarova privatizácia bola z hľadiska trhovej hodnoty násobne menšia ako banky, poisťovne, elektrárne, plynárne, vodárne, železiarne, obchodné siete, telekomunikácie, doprava, zdravotníctvo…ktoré sa privatizovali za Dzurindu.

Zlodejiny za Dzurindu a Radičovej sa v médiách príliš neprepierali. Česť zlodejinám z čias dzurindizmu zachraňoval aspoň Dzurindov brat, kádehácky a sdkácky pokladníci, Kaník a pod. Celkom pekne sa šírili aj bájky o obrovských majetkoch nakradnutých Miklošom…

Mladé pušky okolo R.Fica sa týchto dzurindovských zlodejín chopili. V kombinácii s bonmotmi o sociálnych netvoroch celkom pekne zhodnotili bájky o províziách za tunely, za vláčiky, za valčeky, za privatizáciu infraštruktúry a pod. Mladý Smer prilial do bájok o províziách za podniky, ktoré dzurindovci a radičovci dostali za ich darovanie Západu, nové slušne horiace palivo. Palivo vydržalo horieť dosť dlho a bolo by možno aj dlhšie, keby po víťazných voľbách ficovci nepribrali medzi seba bájotvorné elementy ako boli ZRS a SNS. Tie potom spolu s tým, že Smer na vkus Slovákov vládol až príliš dlho využil bájkár nad bájkarov, zlodejinológ non plus ultra Igor Matovič z Trnavy a Borovej.

Matovič svoju bájkotvornú resp. skôr mýtotvornú činnosť o megazlodejinách Smeru začínal skromne-vo svojom súkromnom reklamnom plátku. Jeho výhodou však bolo, že sa plátok dostával do schránok státisícom Slovákov. Slováci chvíľu odolávali-keď sa však zlodejiny dostali do ich rúk po stý – päťstý – tisíci raz, – štvrtina z nich Matovičovým bájkam o Ficových zlodejinách uverila. Za pomoci trochu krvavejších fantastickejších mýtov o podiele smerákov na vražde novinárskeho eléva J.K. sa Matovičovi podarilo zblbnúť štvrtinu slovenských voličov a vyhrať voľby.

Bájoslovná technológia o zlodejinách mocných vo vláde dosiahla v osobe Matoviča svoj absolútny národný rekord. I.M.- mesiáš očisty Slovenska od zlodejín sa ujal moci. Ovládol políciu, prokuratúru, súdnictvo, väčšinu médií…Presvedčil signifikantnú časť Slovákov, že teraz to príde. Nastane veľká očista, zlodeji skončia v base, miliardy sa navrátia štátu a OBYČAJNÝM ĽUĎOM dobre bude.

Nuž ale zlodeji zo Smeru v base neskončili. Miliardy, čo po odchode z vlády mali pribúdať do štátneho rozpočtu sa kamsi vyparili. Miesto toho prišli ako pri každej vláde kadejaké problémy, pandemické, bezpečnostné a ekonomické krízy. Bájkotvorca Matovič a spol. neboli na riešenie reálnych problémov pripravení. Nemali na to kvalifikáciu. Mali iba plagiátorské doklady o vzdelaní, jazykové schopnosti na úrovni vantajmnekstajm a na dôvažok mali už len obrovské egá, o ktoré medzi sebou narážali a ktoré ich vláčili z jedného kompetenčného sporu do druhého.

Matovičova vláda nebola vláda ale hrôzovláda. Ako všetko zlé, bola však aj ona na niečo dobrá. Slováci postupne začali chápať, že vládna politika je o kvalifikácii, o schopnosti rozvíjať krajinu a nemíňať čas na nútené nezmyselné buzerácie typu povinného testovania či očkovania. Áno, zlodejinových kauz bol v médiách /no IBA v médiách/ pomenej. Problémov s vládnutím bolo však stále viac. A keď sa k tomu pridal aj krach v dokazovaní smeráckych zlodejinových bájok na prokuratúre a na súdoch, – ľudia asi POCHOPILI…

Asi. Nazdám sa, že najväčšia časť národa asi pochopila. No nie som si úplne istý. Nielen preto, že Matovičove repasované bájky o zlodejinách Smeru majú stále celkom slušnú 7-8%-nú popularitu. Hlavne preto, že zlodejinománia sa hlboko zažrala do duší Slovákov. Akonáhle sa nejeden náš našinec dostane do kontaktu s faktom, že iný Slovák má väčší dom, väčší kus poľa, ba ešte aj chatu pri lese k tomu, – hneď mu príde na um: „Odkiaľ na toto tento darebák vzal peniaze ? Veď ja furt chodím do roboty a takýto majetok nemám !“ – Nuž nemáš, lebo si v škole nepatril medzi najšikovnejších, lebo si nezdvihol zadok a nešiel si zarobiť z rodného mesta tam, kde bola tvoja kvalifikácia žiadaná a lepšie platená. Nuž nemáš. lebo nemáš na to. Smutné, ale nemáš. Alebo aj máš, ale si nepriebojný alebo jednoducho nemáš šťastie.“ – Ľudský svet je súčasťou sveta prírody. A v prírode nikdy nebola, nie je a nebude rovnosť. V sile, v kráse, v múdrosti, v osobnom kúzle …i v šťastí boli, sú a budú vždy rozdiely. Taký je svet, taký je život.

-Iba hlupák alebo iba obyčajný matovičkár, ale tu a tam aj závislitlivý saskár, progresívec, snskár, republikánec, smerák, kádehák … to nechápu. Alebo sa dajú strhnúť zlým ľuďom, čo si hovoria „novinári“ /no so skutočnými novinármi nemajú nič spoločné/ a uveria bájkam o zlodejinách iných-od nich úspešnejších ľudí. Naposledy jeden takýto zlomyseľný bájkár z HN urobil zlodeja zo smeráckeho lekára, docenta, prednostu kliniky a dlhoročného poslanca. Vraj odkiaľ má peniaze na usadlosť, čo si buduje na rozsiahlom pozemku. Lekár, docent a poslanec vo veku 65 rokov je pre tohto zlého bájkara podozrivý, lebo si kúpil pozemok O,4 ha so starým roľníckym domčekom v okr. Veľký Krtíš. Kúpil si to za 21 tis. eur. – za cenu o 1 tis. eur vyššiu, ako je v tejto bohom zabudnutej lokalite priemerná trhová cena. – To je teda „kšeft“. To je teda „ZLODEJINA“…To je teda podľa novinára z HN jasný dôvod, prečo nevoliť za poslancov „zlodejov“ – kandidátov Smeru !

-Zdá sa ale, že napriek reminiscenciám zlodejinológov z okolia Matoviča a ficofóbov z protinárodných médií už pri týchto voľbách /30.spetembra/ táraniny o zlodejinách tých či oných politikov nezaberú. Predvolebné trendy ukazujú, že miesto brnkania na závisť a ďalšie nízke zlodejinkárske pudy tentokrát zohrá rolu niečo iné. Zdá sa, že to bude dôraz na kvalifikovanosť, na v praxi odskúšané skúsenosti a sociálne cítenie tých, čo im Slováci dajú svoje hlasy.

Zdá sa, že Slováci budú v septembri konečne voliť rozvoj a pohľad do budúcnosti. A nie závistlivé špáranie sa v peňaženke iných ľudí. A nie hľadanie temnej minulosti u tých, čo sú lepší a schopnejší. Teda takí, čo v nás vzbudzujú dôveru, že o prosperite a rozvoji Slovenska niečo vedia.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871179x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie