Založ si blog

Nehorázny útok RTVS na Fica, Smer a občianske práva

RTVS sa dopustila dvoch nehorázností. Po prvé, o najväčšej oslave SNP, o mnohotisícovej manifestácii Slovákov vo Zvolene neodvysielala vo svojom spravodajstve ani mäkké „f“. Pritom išlo o akciu, ktorú organizoval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a až v druhom rade strana Smer SSD a iné subjekty. Pritom sa na akcii zúčastnil bývalý prezident Slovenskej republiky a zástupcovia niektorých diplomatických misií v SR a tiež predstavitelia miestnej, mestskej a krajskej samosprávy. Nedať o takejto veľkej a významnej akcii žiadnu informáciu vo verejnoprávnom médiu, ktoré je platené aj tými tisíckami ľudí, čo sa na nej zúčastnili, je nehoráznosť.

Po druhé, – druhá a ešte väčšia a závažnejšia nehoráznosť je zdôvodnenie, aké RTVS použila pri vysvetľovaní svojho počínania. Vraj išlo o čisto stranícku akciu Smeru SSD v rámci predvolebnej propagandistickej kampane. A vraj na stranícke predvolebné aktivity platia isté reglementy. Vraj aj Smer v ich rámci dostane- tak ako iné strany- svoj mediálny priestor.

– Tak toto je teda nehorázne klamstvo. Oslava SNP vo Zvolene, na ktorej sa Smer SSD spolupodieľal nebola žiadna predvolebná stranícka akcia. Na oslavách SNP vo Zvolene sa 1/podieľali aj iné subjekty, 2/ Smer SSD sa na oslavách vo Zvolene zúčastňuje každý rok- či je alebo nie je predvolebná kampaň. Že oslava tohto roku pripadla na obdobie predvolebnej kampane, nie je vina Smeru SSD ale vina Čaputovej a vládnej koalície OLaNO, SaS, Sme rodina, Za ľudí-oni odhlasovali termín volieb na 30.september. Ak by voľby boli na jar alebo v júni, ako žiadal Smer, prišiel by Smer v auguste do Zvolena tak či tak. Už by to potom nebola predvolebná akcia a RTVS by z nej mohla priniesť občanom informácie ?

To, že RTVS nehorázne ignorovala oslavy SNP vo Zvolene a nepriniesla o nich žiadne informácie je podľa môjho právneho názoru trestný čin. Je to porušenie ústavného práva slovenských občanov na slobodné šírenie informácií. Je to porušenie ústavou zaručeného práva na informácie a na slobodu slova. Je to protiprávna cenzúra, ktorá nemá oporu v žiadnom zákone. Generálny riaditeľ RTVS a osoby priamo zodpovedné za do neba volajúcu nehoráznosť zo strany verenoprávneho média musia za to -skôr alebo neskôr – niesť osobnú a aj trestnoprávnu zodpovednosť.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť o pár mesiacov, hovorí odborník. Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2872011x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie